Neler Yeni

Geleceğim Hakkında Yol Ayrımındayım

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Dus a çalışmadınız mı
Çalışıyorum şuanda. Deprem dönemi çok etkilendim yakınlarımı kaybettim. Yoksa nisanda dus vardı ona çok iyi hazırlanıyordum deprem olunca memleketime gitmek zorunda kaldım. Dusta hazirana ertelendi. Depremden etkilenmeyenler için müthiş fırsattı. Ama benim çalışmalarım aksadı yetişemedim kötü sıralama yaptım. Önümüzdeki Dus ekimde ona hazırlanıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
902
İsim
Talha Açıkgöz
Kendi kararın bu eğer ben sabah 8-18 çalişim maaşımı versinler orta halli bir hayat istersen oku istemezsen babanın iş yerinde büyümeye çalış

Emrhan_

80+ Bronze
Babanın mesleğini yapmak seni tatmin ederse boş yere okuma. Çünkü sen üniversiteden mezun olduğunda işsizlik daha da artabilir. Sen üniversiteyi okurken ekonomi daha kötüye gidebilir vs. Ama ben babamın mesleğini bir ömür yapamam benim hayalim var doktor olmak istiyorum mühendis olmak istiyorum diyorsan babanin yanında çalışacağını aklından çıkart ve öyle derse başla. İş tamamen sende bitiyor.

2 yıl lise hazırlıkla 5 yıl üniversite toplam 7 yıl. 23 yaşında üniversiteden mezun olursun. Asgari ücret teklif edilen mühendisler vs. var. Arkadaşım makine mühendisliği bitirdi 2 yıl asgari ücrete çalıştı şimdi asgarinin az üzerinde çalışıyor. Tabii ki her mühendis aynı demiyorum ama işsiz olanı da var asgari alanı da iyi para kazananı da. Üniversiteye şehir gezmek gençliğini yaşamak için gidersen mezun olduktan sonra sıkıntı yaşarsın. Üniversite kazanana kadar çok çalışıp üniversitede de aynı azmi devam ettirip dereceyle mezun olursan seni havada kaparlar.

Kısacası babanin mesleğini yapıp erken yaşta para kazanmak mı yoksa 23 yaşına kadar okuyup sonra kendi paranı kazanmak mı? Kendine hangisini yakıştırıyorsun hangisini yapabilecek gibi görüyorsun?
Öncelikle babamın mesleği marangoz. Ben eğer okulu bırakırsam sadece marangoz olmayı hedeflemiyorum kendimi eğitmeyi ve işimizi büyültmeyi de düşünüyorum. Eğer okursam da işletme okumayı düşünüyorum. Ne iş yaparsam yapayım kendi işimi yapmak istiyorum.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,521
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Sana bir şey diyeyim.
Okursan bir yerlere bağlı çalışıp hizmet edeceksin. Okumazsan ve babanın mesleği iyiyse kendini geliştirip başkalarının sana hizmet etmesini sağlayabilirsin. Tabi bunun için biraz da zeki ve akıllı olmak lazım.

FOXN FOR WİN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,153
İsim
Adnan Eren
uni den mezun olunca issiz kalan insanda cok cok iyi biryerde olan da cok ama babanin mesleg seni tatmin edip hayat sartlarini karsilarsa ozaman babanin yanina gidebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,322
Üyeler
161,032
Son üye
yigit1331
Top Bottom