Gemide çalışmak mantıklı mı?

YasinMKC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,093
Arkadaşlar 2 senelik elektrik bölümü okuyup gemide eto yani elektrik bölümünde çalışmak mantıklı mı nasıl?

Gidip gelmiş herkes benzer şeyler söyler. 10 senede biriktireceğin parayı 2 senede biriktirirsin ama o 2 sene hapis hayatı gibi geçer. Hayatından sil yani. Genelde bırakıyorlar zaten. 30'uma kadar hayatı öteleyip güzel başlarım diyorsan mantıklı. Yok ben yapamam ilişki yaşayacağım, ailemle sık görüşürüm, yalnız başıma evde 2 hafta geçirince dışarı çıkmam gerekiyor diyorsan mantıksız.

Gidip gelmiş herkes benzer şeyler söyler. 10 senede biriktireceğin parayı 2 senede biriktirirsin ama o 2 sene hapis hayatı gibi geçer. Hayatından sil yani. Genelde bırakıyorlar zaten. 30'uma kadar hayatı öteleyip güzel başlarım diyorsan mantıklı. Yok ben yapamam ilişki yaşayacağım, ailemle sık görüşürüm, yalnız başıma evde 2 hafta geçirince dışarı çıkmam gerekiyor diyorsan mantıksız.
Bende zaten insan olan ortamları çok sevemiyorum yalnızlık adamıyım daha çok :D

Bende zaten insan olan ortamları çok sevemiyorum yalnızlık adamıyım daha çok :D
Tam öyle değil ama çok daha ekstrem tabii ki. Abi elime kadın eli değmedi zaten, mağarada yaşıyorum sayılır... deyip kafayı kırıp dönen de oluyor :) Ama bu işler sözleşmeli zaten. Yani 6 aylık - 1 senelik çıkarsın deneyimlersin sonra kararını verirsin. Denemekten zarar gelmez.

Arkadaşlar 2 senelik elektrik bölümü okuyup gemide eto yani elektrik bölümünde çalışmak mantıklı mı nasıl?
kaç sene çalışırısn bilmiyorum ama ailemsiz sosyal hayatsız yapamama diyorsan kötü benim amcam güvenlik gorevlisi normalde gemiye davet etmişler aşcı yardımcısı olarak 6 ay çalışaca ama 1 sen boyunca maaşı yatacak 120k maaş veriyorlardı yemeğini hazorlayacak kişiler bunlar olucak yemek seçiyorsan yapamazsın

Yalnızlığı seviyorsan tam sana göre bir iş. Fazla kazanır, harcamazsın.

Zor meslek hiç bir aktiviten olmuyo işten eve gelinceki 5 saat bide bana yetmiyo tabi bide sıkıcı

Deneyimli biri olarak söylüyorum aşçılık okurken gemide staj çıktı 6 ay baba o 6 ay sanki 6 sene gibi geçti gece uyuyamıyorsun sabah kalkamıyorsun bi yerden sonra aşırı mide bulantısı başlıyor para olarak çok kazanırsın ama toparlanamasın

Deneyimli biri olarak söylüyorum aşçılık okurken gemide staj çıktı 6 ay baba o 6 ay sanki 6 sene gibi geçti gece uyuyamıyorsun sabah kalkamıyorsun bi yerden sonra aşırı mide bulantısı başlıyor para olarak çok kazanırsın ama toparlanamasın
Bi 5-6 sene bu işi yapsak parayı vursak sonra farklı bir alana yerleşsek olur mu

Bi 5-6 sene bu işi yapsak parayı vursak sonra farklı bir alana yerleşsek olur mu
Hocam olur ama tercih sizin ilk 3 ay aşırı çok zor haberiniz olsun ama gittiğiniz ülkede yabancı dil hediyelik eşya fln gül gibi geçinirsiniz ben iPad fln almıştım çok ucuza gelmişti ztn bi seyahat 2 ay fln sürüyor ama çalışma arkadaşlarınız iyise ortam çok sarıyor

Hocam olur ama tercih sizin ilk 3 ay aşırı çok zor haberiniz olsun ama gittiğiniz ülkede yabancı dil hediyelik eşya fln gül gibi geçinirsiniz ben iPad fln almıştım çok ucuza gelmişti ztn bi seyahat 2 ay fln sürüyor ama çalışma arkadaşlarınız iyise ortam çok sarıyor
Hocam mesela kaç ay gittiğimiz ülkede tatil yapıyoruz ve kaç ay denizde oluyoruz ortalama

Bütün mesele bu, arkadaşın anlattıkları senin için sorun değilse çalısırsın sıkıntı olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,360
Üyeler
183,417
Son üye
ysufftalha
Geri