Neler Yeni

Gençer gaming kampanyasındaki sistem hakkında oyun sorunu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
Selamlar Gençer gamin da-c2 kampanyasındaki sistemim dün geldi hemen kurulumları gerçekleştirdim. Gamepass satın aldım bannerlord ve atomic hearth kurdum ancak 2 oyunda sürekli çöküyor bios güncellemesi yaptım ram mhz düşüktü 3600 e çıkardım ondan kaynaklı mı acaba. bannerlord d3d device context hatası veriyor atomic hearth hatırlamıyorum ama younun ortasında gidiyor. Biraz önce rdr2 kurulumu sırasında da bir hata verdi. şuan bios ayarlarını defaulta çektim. Böyle deneyeceğim ama bu durum hiç hoşuma gitmedi.
BIOS ayarların defaultta iken sorun oluyor mu hocam? Eğer olmuyorsa BIOS'a gir. XMP'yi aç. Açtığın yerin altında auto ve 36.00 göreceksin. Auto yazan kısmı 35.33 ayarlayıp kaydedip çık. (Mouse ile ayarlayamazsan space tuşu ile ayarla.)

Onur052

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur
test edilmeyi geçtim şu an içinde işlemcinin ne olduğu belli değil sözde her şey kutuluydu
işlemci harbi niye kutusuz geldi çok saçma kutusuz oldugunu belırtmeleri gerekmezmi

MagicPump

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
ömür ertürk
BIOS ayarların defaultta iken sorun oluyor mu hocam? Eğer olmuyorsa BIOS'a gir. XMP'yi aç. Açtığın yerin altında auto ve 36.00 göreceksin. Auto yazan kısmı 35.33 ayarlayıp kaydedip çık. (Mouse ile ayarlayamazsan space tuşu ile ayarla.)
diğer başlıkta görmüştüm bu tavsiyeni denedim şimdilik bir problem yok gibi ramler patlak sanırım çalışmıyorlar 3600mhz de uzun vadede bu durumun nasıl bir etkisi olur bilemiyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
diğer başlıkta görmüştüm bu tavsiyeni denedim şimdilik bir problem yok gibi ramler patlak sanırım çalışmıyorlar 3600mhz de uzun vadede bu durumun nasıl bir etkisi olur bilemiyorum
Bir bakalım 3533 MHz de mavi ekran verirse ya da herhangi bir çökme hatası alınırsa tüm hatalı sistemleri geri alıp yeni RAM'ler takıp size tekrardan gönderirler. Ekran kartında falan sorun yok o yönden rahat olabilirsiniz.

coder55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
cenk
bunu deneyeceğim hocam şu an rdr2 kurulumdayım ancak farzedelim 3533 te çalışıyor bu yinede bir sorun değil mi 3600 olmaması

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
bunu deneyeceğim hocam şu an rdr2 kurulumdayım ancak farzedelim 3533 te çalışıyor bu yinede bir sorun değil mi 3600 olmaması
Bence normal bir şey. Bu çökmeyi daha çok AMD ekran kartı kullanan arkadaşlar da görüyordum. 3533 MHz'ye ayarlayınca çökme hataları, mavi ekran hataları vb. sorunlar çözülüyordu. Zaten bellekleriniz 3533 MHz de de stabil çalışmazsa büyük ihtimalle değişim yapacaktırlar.

MagicPump

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
ömür ertürk
Bence normal bir şey. Bu çökmeyi daha çok AMD ekran kartı kullanan arkadaşlar da görüyordum. 3533 MHz'ye ayarlayınca çökme hataları, mavi ekran hataları vb. sorunlar çözülüyordu. Zaten bellekleriniz 3533 MHz de de stabil çalışmazsa büyük ihtimalle değişim yapacaktırlar.
insanlar xmpyi açtıkca 3600de bu tarz başlıklar açılmaya devam edecek gibi duruyor , ramlerin 3600de çalışmamasının sebebi ne olabilir ki ürünler mi kusurlu yoksa anakart vs yetersiz mi kalıyor ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
insanlar xmpyi açtıkca 3600de bu tarz başlıklar açılmaya devam edecek gibi duruyor , ramlerin 3600de çalışmamasının sebebi ne olabilir ki ürünler mi kusurlu yoksa anakart vs yetersiz mi kalıyor ?
RAM'lerin XMP Profilinden kaynaklı bir sorun olabilir ya da dediğiniz gibi RAM'ler kusurlu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan Çalışkan
Ben ramlerin frekansını 3600 e çıkardım ondan sonra görüntü gitti. Bios sıfırladım falan halen gelmedi görüntü ne yapmam lazım şuan da

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,901
İsim
Emre Zengin
Ben ramlerin frekansını 3600 e çıkardım ondan sonra görüntü gitti. Bios sıfırladım falan halen gelmedi görüntü ne yapmam lazım şuan da
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır.
Ekran Görüntüsü (405).png

halitxct

80+ Silver
Selamlar Gençer gamin da-c2 kampanyasındaki sistemim dün geldi hemen kurulumları gerçekleştirdim. Gamepass satın aldım bannerlord ve atomic hearth kurdum ancak 2 oyunda sürekli çöküyor bios güncellemesi yaptım ram mhz düşüktü 3600 e çıkardım ondan kaynaklı mı acaba. bannerlord d3d device context hatası veriyor atomic hearth hatırlamıyorum ama younun ortasında gidiyor. Biraz önce rdr2 kurulumu sırasında da bir hata verdi. şuan bios ayarlarını defaulta çektim. Böyle deneyeceğim ama bu durum hiç hoşuma gitmedi.
Bu gençer gaming 2 seferdir hemen hemen herkesi mağdur etmesi çok sinir bozucu biseferde işlerini doğru düzgün yapsınlar yapamiyosanız girmeyin bu işe

Top Bottom