Neler Yeni

Gencer Gaming'den Bilgisayar Alırken Dikkat Edin

cruwiel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Cruwiel
GÜNCELLEME 2: Aşağıda belirttiğim gibi anakartı pazartesi yolladım, çarşamba onlara ulaştı. Naptınız inceleyebildiniz mi diye sormak için akşam üzeri 4-5 gibi aradım. Bakacağız birazdan dedi. Lütfen yarına kalmasın kargolama işi, yoksa yetişmez bana dedim, hemen gönderdiğim anakartı incelemeden yenisini gönderdiler. Anakart ve işlemci yollamıştım, anakart ve işlemci gönderildi. Çarşamba kargoya verdiler, ertesi gün gelir diye umdum ama bugün geldi, sorun yok, problemim halloldu özet olarak. Sağolsunlar arkasında durdular ve problemimi çözdüler. Hem de günlerce haftalarca uğraştırmadan. Durumun ciddiyetini anlayınca hemen firma yetkilisi aradı ve işlemleri olabildiğince hızlıca halletti.

GÜNCELLEME: Gencer Gaming'in sanıyorum sahibi aradı ve yaşadığım mağduriyeti anladığını, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini güzelce anlattı. İki seçenek sundu. İlki, bilgisayarcı bi tanıdık varsa onun yanına git, yazılımsal bi sorun varsa halletsin, masrafı ben öderim dedi. Eğer daha ciddi bir sorun varsa bugün kargoya yetiştir, yarın bize ulaşır ulaşmaz inceleyelim, hemen akşamına sana ürünü geri gönderelim (ya tamir edilmiş ürünü, ya da yenisini diye tahmin ediyorum). Problem yaşanılan parçayı, yani anakartı kargoladım gönderdim.
İletişime geçen beyefendinin tutumu çok iyi ve yapıcıydı. İnsan refleks olarak Türkiye'de yaşadığımız için hemen "ulan yine mi dolandırılıyorum" paniğine kapılıyor. O panikle bu konuları açtım, ama sanıyorum ki bu sorun güzelce çözülecek gibi. Eğer öyle olursa bu güncellemelerle kalmam, yeni başlık açar, yerdiğim gibi özür dileyip övmesini de bilirim.
Bu cumartesi kıbrısa geri dönüyorum. Umuyorum en kısa sürede sorunumu çözecekler gibi görünüyor.

Satın almadan önce de, aldıktan sonra da defalarca "benchmark test yapıyorsunuz değil mi" diye sordum. Her seferinde "tabi ki, her testi yapıyoruz" dendi. Kargo ilk geldiğinde ilk şokla karşılaştık, ekran kartı yoktu. Araya haftasonu girdiği için pazartesi kargoya verdiler salı elime ulaştı. Kıbrısta olduğum için cuma günü türkiyeye gelir gelmez hemen bilgisayarı kurdum. Çalışmadı. Power switch kablosu anakarta takılı değildi, taktım çalıştırdım. Windows yükleme işlemi yarıda bırakılmıştı. 15dk falan kurulumun bitmesini bekledim. Dikkatinizi çekerim, windows kurulu değil. Dolayısıyla bırakın benchmark'ı, sürücüler bile kurulu değildi. Asus'un resmi sitesinden h610 sürücülerini indirdim kurdum. Yeniden başlatılması gerekiyor yazdı, yeniden başlata bastım, kapanış o kapanış. Daha da ekrana görüntü gelmedi. Sinyal yok diyo sürekli. Ramleri söküp taktım, yerlerini değiştirdim, bios pilini çıkarıp taktım ama fayda etmedi. Gencer Gaming'e durumu anlattım, biz sadece Windows kurup gönderiyoruz dediler.
Mümkünse hızlı şekilde değişim, değilse iade istediğimi belirttim, gelen cevabın ekran görüntüsünü paylaşıyorum. İlk başta driver yüklemiyoruz, sadece Windows kurup gönderiyoruz dediler, sonra driver kurup sıfırlıyoruz diyolar. Hadi bu yalan zaten ama, üstüne basa basa yapıyoruz dedikleri benchmark nerede? Resmi sitesinde olan driverları kurduğum için arızalanan bilgisayar için "garanti vb durum söz konusu değil" diyolar.

1 haftalığına türkiyeye geldim. Kasayı alıp gidecektim. O yüzden çok tedirgin olduğum için defalarca sordum benchmark test yapılıyor mu diye, hep evet dediler yapmadılar.

Paranızı çöpe atmak için birebir bir firma. Şuan bilgisayarın problemi ne hiç bir fikrim yok. Elimde çalışmayan 12 bin liralık bir bilgisayar var.

Son düzenleme:

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
ne oldu bunlara bir anda ya alla alla geçmiş olsun
donanımsal sorun yoksa pc neden açılmıyor teknik desteğin incelemesi gerekir en azından sorun olup olmadığı bunlar baya paranla rezil ediyorlar hakkını sonuna kadar savun bırakma peşlerini yoksa daha çok kişi madur olacak

cruwiel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Cruwiel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ne oldu bunlara bir anda ya alla alla geçmiş olsun
donanımsal sorun yoksa pc neden açılmıyor teknik desteğin incelemesi gerekir en azından sorun olup olmadığı bunlar baya paranla rezil ediyorlar hakkını sonuna kadar savun bırakma peşlerini yoksa daha çok kişi madur olacak
Bırakmam zaten asla. Foruma yazdım, Google yorumlara yazdım, şikayetvar'a yazdım. Gerekirse eksiye bile yazarım. Diğer forumlara da yazıcam. Böyle bir rezalet yok. Ayrıca bak şöyle bi ekran görüntüsü daha atayım. Günlerce fatura atılmadı, atılan faturada ürünler tek tek yazılmamıştı. Itopyadan yakın zamanda ürün alan arkadaşıma sordum, bilgisayarda bulunan her parçanın tek tek adının yazdıldığı fatura göndermişler. Bana hem geç gönderildi hem sadece "haqqus 3 bilgisayar vs" yazıyor. Bir tek ürün olarak bu geçiyor. Ekran görüntüsünde yazdığım gibi, sorun olur mu dedim, olmaz dediler, yaptıkları muameleye bak.

Ekler

• 20220903_205105.jpg
    20220903_205105.jpg
    203 KB · Hit: 245

mert333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Hüseyin Mert
Cayma hakkı kalktıktan sonra oldu nedense bunlar. Cesaret edemeyiz artık

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ
Bırakmam zaten asla. Foruma yazdım, Google yorumlara yazdım, şikayetvar'a yazdım. Gerekirse eksiye bile yazarım. Diğer forumlara da yazıcam. Böyle bir rezalet yok. Ayrıca bak şöyle bi ekran görüntüsü daha atayım. Günlerce fatura atılmadı, atılan faturada ürünler tek tek yazılmamıştı. Itopyadan yakın zamanda ürün alan arkadaşıma sordum, bilgisayarda bulunan her parçanın tek tek adının yazdıldığı fatura göndermişler. Bana hem geç gönderildi hem sadece "haqqus 3 bilgisayar vs" yazıyor. Bir tek ürün olarak bu geçiyor. Ekran görüntüsünde yazdığım gibi, sorun olur mu dedim, olmaz dediler, yaptıkları muameleye bak.
nasıl ürünler yazmıyor mu

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
kendi bilgilerin çıkmayacak şekilde faturayı atar mısın nasıl ürünler yazmıyor sıkıntı çıkabilir iade ve değişim yaparken böyle bir şey yapamazlar ürünü aldıysan sana aldığına dair belgeyi yapması lazım

cruwiel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Cruwiel
nasıl ürünler yazmıyor mu
Yazmıyor maalesef
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana atılan faturada Asus prime h610 gibi bir şey yazmıyor mesela. Ben bu anakartı garantiye göndersem, aldığıma dair bir kanıt yok elimde.

Ekler

• Screenshot_20220903-211508_Drive.jpg
    Screenshot_20220903-211508_Drive.jpg
    239.7 KB · Hit: 192

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
Yazmıyor maalesef

Bana atılan faturada Asus prime h610 gibi bir şey yazmıyor mesela. Ben bu anakartı garantiye göndersem, aldığıma dair bir kanıt yok elimde.
benim bildiğim hazır sistemlerde tek tek ürünler listelenmiş şekilde yazar kendim hazır sistem almadım ama alan kişilerden görmüştüm bir kaç kere oradan biliyorum bu garip geldi garanti konusunda ne diyorlar böyle bir sorun var ben bir şey yapmadım driver kurdum böyle oldu diye desen

cruwiel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Cruwiel
Mesajlaşma ekran görüntülerini paylaştım ilk gönderide. Garantilik bir durum söz konusu değil diyolar :D benim 12 bin liram çöp oldu, sizin olmasın diye yazıyorum bunları

BALLarDOES

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Ali bey
Sorunu araştırdin mi belki kendin cozum bulabilirsin

federalper

80+ Silver
Dostum hiçbir hazır sistem satan site driverları yükleyip sana vermiyor ki deneme sürümlü windowsu kurup yolluyor sana yollanan ürünler sıfır olduğu için benchmarka ne gerek var onu da hiçbir firma yapmıyor.

cruwiel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Cruwiel
Sorunu araştırdin mi belki kendin cozum bulabilirsin
Çoğu kişi bios sıfırla demiş. Defalarca denedim olmadı maalesef

Dostum hiçbir hazır sistem satan site driverları yükleyip sana vermiyor ki deneme sürümlü windowsu kurup yolluyor sana yollanan ürünler sıfır olduğu için benchmarka ne gerek var onu da hiçbir firma yapmıyor.
Fabrikadan çıkan hatalı ürünleri elemek için benchmark çok önemli. Çoğu güvenilir firma yapıyor. Ayrıca bu adamlar yapmadı diye kızmıyorum, yapıyoruz diyip yapmadıkları için kızıyorum

akinuzgul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Akın
Ekran kartı yerinden oynamış olabilir mi hocam belki ondan görüntü yoktur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular