Neler Yeni

Gençler İş Beğenmiyor Diyorlar Doğru mu

Hem biraz makara olsun hemde sohbet

Sizi yansıtan işler nedir?
eminim bir çoğunuz aradığı işi bulamamıştır
yada karşınıza çeşitli işlerin çıkmasına rağmen bu iş benlik değil bana göre değil düşüncesine kapılmışızdır öyle değil mi

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:

Livaković

80+ Silver
Hem biraz makara olsun hemde sohbet
Alıntıyı görüntüle
Sizi yansıtan işler nedir?
eminim bir çoğunuz aradığı işi bulamamıştır
yada karşınıza çeşitli işlerin çıkmasına rağmen bu iş benlik değil bana göre değil düşüncesine kapılmışızdır öyle değil mi
asgari ücret desen 11.000 bunun kirasınımı düşünecek bunun eğlencesinimi asgari ücrete geçinemezsin üniversite oku adam ol diyorlar okuyorsun iş yok çokda normal senin gibi zibilyontane adam o üniversite çıkışlı işe girsen aylık paran 20 30 bin lira oluyor 9-5 çalışma saati oluyor gündelik hayatının yarısını işte geçiriyorsun eğlenmeye vaktin olmuyor gençler iş beğenmiyor değil kısacası eğitim sistemi çok berbat
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana kalırsa kime sorsan bırak bu işleri çocukça işler derler ama para ancak e-ticaretle internetten kazanılır veyada youtuber olarak kimse kusura bakmasın hep alay ediyorsunuz para ondan gelmez diyorsunuzda bu gözler lise mezunu bile zor olmuş adamın youtube başlayarak doktor maaşını haftalık aldığını kaç kez gördü kimse kusura bakmasın

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Gençler iş beğenmiyordan ziyade emeğinin karşılığını alamıyor. En basitinden zorunlu eğitim kaldırılmalıdır. Ortaokulun sonuna kadar eğitim gerekli, sonrasına da okumak istemeyen adamı zorla okulda tutmanın hiçbir mantığı yok. Millet o kadar üniversite bitiriyor ve sonrasında da doğal olarak iş beğenmiyor.

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Ben bi fabrikada dökümclüğe girdim ellerimi yaktım ayaklarıma dondurucu döküldü hala yanıyor kızarık vücudum alerjik reaksiyon gösterdi. Sadece 3 hafta çalışıp çıktım. Üniversite okuyunca da extradan bir şey olmayacak ama ortam olur arkadaş edinirim. Arkadaş sayım hiç yok diyebilirim az var. Onlarlanda hiç görüşmüyoruz

Kara*

80+ Silver
Gençler iş beğenmiyor diye yırtınanlar max birinin yanında 25 yılını heba ederek bitiriyor sonra iş yok aynen abi. Daha okuyan gençler kendi alanında işe giremiyor anca başka işler bularak gelişmeye çalışıyor, torpilin yoksa zaten baştan yandın. Eski nesil gibi gençler köle olmak istemiyor okul okusan ayrı bi dert okumasan yine ayrı bi dert, daha bunun başlangıç kısmında kaybediyoruz eğitim sistemi belli öteki şeyler belli hep bozuk. Bunun işe girip kendini toparlaması var, ayrı yaşıyorsan verdiğin kirası var, kendi harcamaların geleceğin belki olursa evlenmen var, şuna bak daha ilk adımdan gençler kaybediyor...

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,095
İsim
Mehmet
Şuanda Dünyada ve Türkiye'de teknik ara eleman açığı var. Herkes üniversite mezunu olursa tabi kimse iş bulamaz.

KAANT10X

80+ Bronze
Üniversiteler de bazı bölümlerin 1 sene öğrenci almaması lazım.
Meslek liselerinin kalitesinin artması lazım.
Liselerin süresi 3 sene olabilir ya da zorunlu lise eğitiminin askıya alınması lazım .
İlk etapta teknik eleman sonrasinda mühendis kadrolarına yoğunluk verilmesi lazım.
Onun dışında gerisi daha kişisel her insan ağır iş yapmayı kaldıramaz yani hak veriyorum.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Neden mi? İlk olarak, Avrupa'da haftalık çalışma saatleri 35-40 saat arasıyken Türkiye'de bu süre 50-60 saat arası. İkinci olarak, Avrupa'da haftalık çalışma gününün 4 saate düşürülmesi konuşulurken bizim ülkemizde işçimiz haftada 6 gün, yeri geliyor 7 gün çalışıyor. Üçüncü olarak, bir Avrupalı aldığı aylık maaşıyla rahat rahat geçinebilirken bizim insanımız aldığı asgari ücretle kirayı, çocuğu için harcayacağı parayı, elektriği, doğalgazı ve daha birçok şeyi kendine dert yapıyor. Aylık aldığı parayı nasıl yetirebilirim diye düşünüyor. Dördüncü olarak, Avrupa'da bir kişinin aldığı üniversite diploması öyle dandik bir diploma değil. Oradaki kişi aldığı diploma ile istisnalar dışında kolay kolay işsiz kalmaz. Bizim gencimiz de aldığı diplomayla işsiz kalıyor ve kasiyerlik, fabrika işçisi, hamallık, garsonluk gibi işlere girişiyor. Ve saydığım işlerin çoğunda gençler çalışıyor. Hani o kötüledikleri, iş beğenmeyen gençler var ya, onlar. Görüp görebileceğiniz birçok pis işte maalesef gençler çalışıyor. Beşinci olarak, az işçi çok iş mantığı. Ben gerek kendi çalıştığım yerlerde gerekse başka yerlerde bunu hep farkettim. Yeri geldi 2 kişi koca marketi yönettik. Az maaş, çok iş kafası işte :) Ve son olarak, bizde insan gibi çalıştırmak yok. Çalışan çoğu kişi öyle ya da böyle mobbinge maruz kalıyor. Gerek fiziksel, gerekse psikolojik olarak. Patronlar resmen modern köle arıyorlar kendilerine. Şimdi söyleyin bakalım; bu iş şartlarında iş beğenmek gerçekten akıl karı mı? Yanlış anlama olmasın bu arada. Asla çalışmayı kötü göstermek gibi kötü bir niyetim yok. Halihazırda ben de yövmiyecilik yapıyorum. Daha önce farklı yerlerde de çalıştım. Ama durum da bu şekilde; inkar edemeyiz gördüğümüz halde.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Top Bottom