GENEL FPS DÜŞÜKLÜĞÜ SEBEPLERİ NELER OLABİLİR

Kemowee

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
310
Arkadaşlar herkese merhaba;

AOC 24G2ZE ve Odyssey G65B monitörler ile imzamdaki sisteme sahibim. CS2-Marvel Rivals-TLOU2 (Bu yine biraz daha iyi diğerlerine göre) berbat FPS'ler alıyorum. Yazdığım oyunların hiçbirini oynayamıyorum FPSim çok düşük olduğu için. Ekran kartı driverlarımı DDU ile silip tekrar yükledim, oyunları satın aldığım platformlarda dosyalarını doğrula yaptım fakat nafile hiçbir işe yaramıyor bunların hiçbiri. Sizce genel olarak düşük FPS'ler almamın sebebi nedir? PC'ye format atmam gerekiyor mu? Crack vs. hiçbir şey indirmedim PC'ye her şeyi olması gereken yerden ve orjinal bir şekilde yükledim neden bu sorunla boğuşuyorum 1-2 haftadır bilmiyorum fakat düzelmiyor. Sizce ne yapabilirim? Sistem yetersiz derseniz sistemi satıp yenisini toplamayı düşünüyorum boşluğum olduğunda.

Dönüşlerinizi bekliyorum.

Windows 64 net sitesinden boşta en az ram tüketen İsoyu seç, indir, kurulumu yap.
Ram kullanımlarının resimleri mevcut

Microsoft sitesindeki orijinal İso adeta çöplük deposu. Sistemi gereksiz yere meşgul ediyor. Buda oyunların performansına etki ediyor.

oynadığın çözünürlük nedir, monitör görüntü kablosu ekran kartına mı bağlı anakarta mı

Windows 64 net sitesinden boşta en az ram tüketen İsoyu seç, indir, kurulumu yap.

Microsoft sitesindeki orijinal İso adeta çöplük deposu. Sistemi gereksiz yere meşgul ediyor. Buda oyunların performansına etki ediyor.
Tamamdır kral bakacağım bu dediğine çok teşekkür ederim :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oynadığın çözünürlük nedir, monitör görüntü kablosu ekran kartına mı bağlı anakarta mı
Kral 1080P'de de sıkıntı mevcut 1440P'de de. 2k çözünürlük diye g65b de sorun yapıyor olabilir fakat diğer monitörde de sıkıntı var. Çözemedim valla. DP kablosuyla ekran kartına bağlı monitörler

Konuyla ne alakası var?

AOC 24G2ZE ve Odyssey G65B monitörler ile imzamdaki sisteme sahibim. CS2-Marvel Rivals-TLOU2 (Bu yine biraz daha iyi diğerlerine göre) berbat FPS'ler alıyorum. Yazdığım oyunların hiçbirini oynayamıyorum FPSim çok düşük olduğu için. Ekran kartı driverlarımı DDU ile silip tekrar yükledim, oyunları satın aldığım platformlarda dosyalarını doğrula yaptım fakat nafile hiçbir işe yaramıyor bunların hiçbiri. Sizce genel olarak düşük FPS'ler almamın sebebi nedir? PC'ye format atmam gerekiyor mu? Crack vs. hiçbir şey indirmedim PC'ye her şeyi olması gereken yerden ve orjinal bir şekilde yükledim neden bu sorunla boğuşuyorum 1-2 haftadır bilmiyorum fakat düzelmiyor. Sizce ne yapabilirim? Sistem yetersiz derseniz sistemi satıp yenisini toplamayı düşünüyorum boşluğum olduğunda.

Nasıl bir performanstan bahsediyorsun? Beklentin ne, çözünürlüğün ne? Ben 12400f+3060Ti ile bahsettiğin bütün oyunları oynadım.

Oyun içi FPS, %1 FPS, sıcaklık değerleri ve ekran kartı/işlemci kullanımlarını paylaşırsanız, eğer varsa sorunun nedenini daha detaylı anlamaya çalışabiliriz.

Bunlara ek olarak;
-Bios güncel mi?
-Ekran kartı driver güncel demişsiniz. Diğer driverlar (chipset vb.) güncel mi?
-Windows güncel mi?

Oyun içi FPS, %1 FPS, sıcaklık değerleri ve ekran kartı/işlemci kullanımlarını paylaşırsanız, eğer varsa sorunun nedenini daha detaylı anlamaya çalışabiliriz.

Bunlara ek olarak;
-Bios güncel mi?
-Ekran kartı driver güncel demişsiniz. Diğer driverlar (chipset vb.) güncel mi?
-Windows güncel mi?
Tamam hocam eve geçtiğimde bu değerlerin görüntüsünü alayım. Bu arada sıcaklık değerlerim normal seviyede (yani 75-80 dereceyi geçmiyor hiçbir oyunda), genelde CPU GPU kullanımlarında da problem görünmüyor. Windows güncel. Chipset-bios 1 yıl önceki halinde henüz bir güncelleme atmadım fakat bunların güncel olmaması bu kadar fazla FPS düşüklüğüne sebep olabilir mi ki? Akşam bu değerleri görüntülendirip paylaşayım burada o şekilde daha iyi anlayabiliriz sanırım dediğiniz gibi.

Geri