Bugün yere atmadığınız bir çöp birine ibret olup onunda atmamasını ve dünyamızın az bir ihtimal de olsa daha sağlıklı olmasını sağlayabilir.
Tabi bu örneği karşınızdaki kişiye gülümseyin o da size gülümser olarak söylemek isterdim ancak ortam çok gergin niye güldün diye vurulabilirsiniz.
Bugün yabancı bir ürün yerine alternatifi var ise yerli ürün alırsanız kendi çapınızda vatanınıza fayda sağlamış olursunuz. ( Yabancı ürün almayın zinhar günahtır vs... düşüncelerine girmiyorum dikkat ederseniz Alternatifi var ise yazdım )
Genel kültür sadece bilgi ile olmaz bence. Davranışlarınızı düzeltirseniz daha mutlu olursunuz. Agresiflik zaten beyni zorluyor , yoruyor başka bir düşünceye yer bırakmıyor. Kitap okumaya dikkatiniz bile kalmıyor çünkü sürekli bir şeylere sinirlenip kafaya takmak çok yorucu.
Mutlulukta bulaşıcıdır Mutsuzlukta. Karşınızdaki insanda neyi görmek istiyorsanız onu bulaştırın etrafınıza paylaşın paylaşılmasını sağlayın tıpkı bu konu gibi gördüğünüz insanlara sorun yada bildiğiniz konularda size soru sorulmasına izin verin bunu davranışlarınızla insanlara gösterin.
İnsanların tepkisinden çekinmeyin size kötü davranılabilir ama bu sizin içinde tecrübedir böyle böyle kime nasıl davranılacağını öğrenirsiniz. Dizlerinizde yara olmadan yürüyemezsiniz. Yaralar geçer tecrübe kalır gitgide olgunlaşırsınız ve hatalarınız sadece komik birer anıya dönüşür ve o anıları hatırladıkça olgunluğunuzun farkına varırsınız.
Umarım konudan çok sapmamışımdır. Konu dışı yazdıysam konu sahibi kusuruma bakmasın bir anda içimden geldi yazmak istedim.
"Genel kültür açısından küçük bir ipucu: Yazı yazdığınızda geriye dönüp baktığınızda altı kırmızı kelimelerle karşılaşacaksınız; bunlar yazım yanlışları olabilir. Doğru kelimelerin yazılışlarını Google'dan kontrol edip düzeltmek, sadece derdinizi daha iyi ifade etmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda hitabetinizi de geliştirir. (Bildiğim kadarıyla bu altı kırmızı çizgi ayarı benim yaptığım bir ayar değil. Umarım bu durum herkes için geçerlidir. Eğer bir ayarsa, bu ayarı açıklayıp siteye sabitlemek gerekir, bence.)"