Ben de buraya özgürce düşüncemi bırakayım : Müslümanım namaz kılıyorum oruç da tutuyorum fakat ne yaptıysam da Peygamber mucizelerine inanamıyorum. Bu konuyu hocalara falan sorduğumda evrendeki her şey bir mucize etrafına bakarsan görürsün tarzı klişeler söylüyorlar hala mantıklı cevap veren olmadı ki olamaz da. Hiçbir kaydı olmayan bilime ve gerçekliğe tamamen aykırı olan bir şeye nasıl inanayım? Allah'ım beni bağışla fakat buna inanmıyorum. İslam'ın neden Arabistan'a indiğini de anlamıyorum bunu sorduğumda "araplar çok azıtmıştı" falan diyorlar. Şuan ki rezil ülkeler den ne kadar azıtmış olabilirler? Bir yaratıcı olduğuna inanıyorum fakat derin düşününce İslam'ın çok fazla kusuru varmış gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Öncelikle şunu söyleyim duyduğumuz peygamber mucizelerinin çoğu kuranda yok ve dinde kaynak olarak sadece kuran alınır. Örneğin kurana inanan bir insan peygamberin eliyle ayı ortadan ikiye ayırdığına inanmaz.
Araplara inme konusunda da eğer hangi topluma gelseydi diğer toplumlar neden o topluma indi diyecekti.
Örneğin Türkiyede geldi diyelim yine neden türklere indi diyen olacaktı, batıya geldi diyelim neden onlara geldi diyen olacaktı yani bu tarz söylemler her zaman olacaktı.
Her dinde olduğu gibi islamda da yobazlar çok ve onlar yüzünden büyük bir kesimin islamı yanlış anladığını düşünüyorum. Örneğin geleneksel mealciler birçok ayeti çevirirken saçma sapan gerçek anlamıyla alakası olmayan şekilde çeviriyorlar. Bu da insanları uzaklaştırıyor. Birkaç ay öncesine kadar deisttim ve araştırmaya başladım. Çoğu kişi gibi meal okuyarak başladım ve birkaç sapıkça ifade gördüm. Kelime anlamına sözlükten baktığımda ise okuduğum meallerden farklıca bir şeydi. Ben de teker teker kelime kelime gitmeye başladım ve gerçekten islamın çok iyi olduğunu düşünmeye başladım. Diğer dinleri de araştırıyordum ama hiçbirisi islam gibi değildi. Hiçbirindeki tanrı tasviri gerçek bir tanrı gibi değildi ama islamdaki tanrı tasviri tamamiyle gerçek bir tanrıydı. Ve araştırmalarım ile birlikte islamı seçtim.
Dediğim gibi islam dininde yobazlar çok. Ama yobazların eserlerinden ayrı bir şekilde ele aldığımızda kusursuz bir din ortaya çıkıyor benim düşüncemle.
Dinde neden sadece kuranı kaynak almamız gerektiğini de eğer istersen anlatabilirim.