Neler Yeni

Gerçekleri Konu Alan Belgesel

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Kanka sence dünya düz mü ?
Bilmiyorum. Sadece insanların körü körüne geoid olduğuna inanması saçma geliyor. Dünyanın Düz veya geoid hangi şekle sahip olduğunu araştırmaya çalışıyorum.

“İnsanlar Dünya’nın düz olduğunu düşündükleri zaman, yanılıyorlardı. İnsanlar Dünya’nın küre biçiminde olduğunu düşündükleri zaman da yanılıyorlardı. Ama sen Dünya’nın küresel olduğunu düşünen birinin yanılgısının, Dünya’nın düz olduğunu düşünen birinin yanılgısına eşit olduğunu düşünürsen, ikisinin toplamından bile daha fazla yanılmış olursun.”

// I. Asimov

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
Bilmiyorum. Sadece insanların körü körüne geoid olduğuna inanması saçma geliyor. Dünyanın Düz veya geoid hangi şekle sahip olduğunu araştırmaya çalışıyorum.

“İnsanlar Dünya’nın düz olduğunu düşündükleri zaman, yanılıyorlardı. İnsanlar Dünya’nın küre biçiminde olduğunu düşündükleri zaman da yanılıyorlardı. Ama sen Dünya’nın küresel olduğunu düşünen birinin yanılgısının, Dünya’nın düz olduğunu düşünen birinin yanılgısına eşit olduğunu düşünürsen, ikisinin toplamından bile daha fazla yanılmış olursun.”

// I. Asimov
peki sana göre diğer gezegenler de farklı bir biçimdemi örneğin düz,elips,kare

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
peki sana göre diğer gezegenler de farklı bir biçimdemi örneğin düz,elips,kare
Yani bilmem kaç ışık yılı uzaktaki gezegenleri bilmem ancak gözlemlenebilir olanlar yuvarlak. (yıldızları katmıyorum bunun içine)

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
Yani bilmem kaç ışık yılı uzaktaki gezegenleri bilmem ancak gözlemlenebilir olanlar yuvarlak. (yıldızları katmıyorum bunun içine)
Yani güneşi de yuvarlak sayıyorsun peki düz bir zemine sağdan soldan veya üsten ışık tuttuğun zaman gece gündüz zamanlaması nasıl oluyor sence ?

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Yani güneşi de yuvarlak sayıyorsun peki düz bir zemine sağdan soldan veya üsten ışık tuttuğun zaman gece gündüz zamanlaması nasıl oluyor sence ?
Düz dünya ilgili en ufak bir araştımanda karşına çıkabilicek şeyleri bana soruyorsun. araştırmadan soracağın diğer soruları yanıtlamayacağımı bildirmek isterim.

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
Düz dünya ilgili en ufak bir araştımanda karşına çıkabilicek şeyleri bana soruyorsun. araştırmadan soracağın diğer soruları yanıtlamayacağımı bildirmek isterim.

Hahah tam da beklediğim gibi fanatiksiniz sadece ilgi meraklıları topluluğundan moruk sisteme karşıyım herkesin yaptığını yapmam herkes buna doğru diyorsa bu doğru değildir kafaları yazık …..

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Hahah tam da beklediğim gibi fanatiksiniz sadece ilgi meraklıları topluluğundan moruk sisteme karşıyım herkesin yaptığını yapmam herkes buna doğru diyorsa bu doğru değildir kafaları yazık …..
biraz araştırmak yerine sövmek sizin için daha mantıklı bir tercih!

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer

Hanedan11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
ataberk demir
biraz araştırmak yerine sövmek sizin için daha mantıklı bir tercih!
Bence sen bu soruların cevabını öğrenmek istiyorsan.Youtube'da Eray Can Özkenar Bilim Kurulu videolarını izlemen lazım gerçekten mükemmel bir şekilde açıklığa kavuşturuyorlar.Ben baya etkinlendim izlerken seninde etkileneceğini düşünüyorum.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
Bana bunu 8.sınıfta anlattılar ama neyse
Mesele yoğunluk bende biliyorum. Ben zaten yoğunluğun yer çekimini geçersiz kılan bir şey olarak görüyorum. bir taş suda niye batar veya içi hava dolu Balon suda niye batmaz. Cevabı yoğunluk. Bir elma neden ağaçtan düşer? cevabı yer çekimi değil. Yine yoğunluk. Elmanın yoğunluğu Havanın yoğunluğundan fazla olduğu için. Ancak yer çekimi diye bir şey tutturmuşlar

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Allah aşkına git başka yerde dünyanın düz olduğun kanıtlamaya çalış forumu da meşgul etme ya. 2023e gidiyoruz millet Mars'a koloni kurmaya çalışıyor siz hala dünya düz diyosunuz. Dünyanın şekli tartışmaya açık bir konu değiş. Dünya geoid ama hadi düz olsun. Allah aşkına ne değişecek.

Top Bottom