Neler Yeni

Gereksinimlerime Göre Sistem Tavsiyesi Yapar mısınız?

harby24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hamza Yavuz
Merhaba Arkadaşlar,

Radyo için kullanılacak 24 saat açık şekilde yayin yapacak bir pc ihtiyacım var.
Bu pc de yapılacak islemler;
- Müzikleri oynatan bir radyo otomasyon programi sürekli açık olacak,
- YouTube' a 720/60 Fps ile audio spectrum yani ekolayzer oynayan arka plan resimli bir video yayını basacak radyo yayınını.
- Bir program vasitasi ile bir servere sürekli müzik yayını gidecek internet yayını için.
-Saydiklarim dışında browser illaki kullanılır, bazen photoshop programi falan ile logo veya afis tasarımları yapabilirim.
Yani bence bunlar için çok pahalı bir sisteme gerek olmayacağını düşünmekteyim ama hani ne çok minimum da kalalım nede gereğinden fazla abartmayalım. Minimum 2-3 sene idare etsin sonrası ihtiyaca göre yeni bir sistem kurup eskiyi de daha basit işlerde kullanırız.

Sizce nasıl bir sistem benim ihtiyacimi karşılar bu birinci sorum.

İkinci sorumda pc de ayni anda ikinci bir ses, müzik dinleme ve ses kayıt işlemi olabilir bazen.
Ikinci bir ses kartı ile mesela obs ye ve servere giden radyo yayını ile diğer acilan seslerin ayrılmasıni sağlayabilir miyiz.
Yani şu ses olayları şu ses kartında dönsün öteki ses islemleri diğer ses kartında olsun radyo yayinina diğer ses karışmasın.
Normalde bunu radyolarda mixer ve diğer bir pc ile yürütüyorlar.
Umarım derdimi anlatabildim...

Değerli fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

bg1650

80+
Hocam güzel açıklamışsınız fakat bütçe belirtirseniz süper olur.

harby24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hamza Yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam güzel açıklamışsınız fakat bütçe belirtirseniz süper olur.

Bütçeyi özellikle yazmak istemedim dostum simdi millet bütçeye göre bir plan çizer. Ama hadi maks 10 bin diyelim ekran hariç.

Çünkü yapacağımız işte başarılı olamazsak hani gereğinden fazla bir parayı boşuna dökmeyelim.

Zaten kesin başarılı olacağını bilsem 20 bin derdim kafadan.

Ha birde böyle renkli rgb li olaylara gerek yok malum iş için kullanacağız.

bg1650

80+
Hocam 10000 liraya isteklerinizin çok çok üstünüz karşılayacak bir şeyler çıkıyor, sanırım oyun falan oynamayacaksınız bu yüzden yayın için kaliteli bir işlemci ve orta seviye bir ekran kartı koyup deneyeceğim. Geri dönüş yaparım.

harby24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hamza Yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam 10000 liraya isteklerinizin çok çok üstünüz karşılayacak bir şeyler çıkıyor, sanırım oyun falan oynamayacaksınız bu yüzden yayın için kaliteli bir işlemci ve orta seviye bir ekran kartı koyup deneyeceğim. Geri dönüş yaparım.
yok hocam oyun olmayacak

Mojo jojo

80+ Silver
10k ya rtx 3060 ti gider.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@bg1650 kızgın atmayın hocam, bu piyasa şuan PC toplanmaz biliyorum.

Son düzenleme:

bg1650

80+

Kasa seçimini size bıraktım.

Ekran kartı ise şuan stok sıkıntısı mevcut, 5500XT 8GB tarzı orta bütçeli bir ekran kartı düşünebilirsiniz stoklara geldiğinde, zaten ekran kartı odaklı pek bir iş yapmayacaksınız anladığım kadarıyla.

bg1650

80+
10k ya rtx 3060 ti gider.

@bg1650 kızgın atmayın hocam, bu piyasa şuan PC toplanmaz biliyorum.
Adamın amacı oyun oynamak değil ki 3060 Ti alıp ne yapsın?!

5600X de bakabilirsiniz fakat çoklu çekirdek performansında yanlış bilmiyorsam 3700X daha güçlü, yayın için daha ideal olur diye düşündüm.

Recep_Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
Recep
İşlemci ryzen 7 5800x alabilirsiniz

harby24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hamza Yavuz
Adamın amacı oyun oynamak değil ki 3060 Ti alıp ne yapsın?!

5600X de bakabilirsiniz fakat çoklu çekirdek performansında yanlış bilmiyorsam 3700X daha güçlü, yayın için daha ideal olur diye düşündüm.
Çok teşekkür ederim dostum zaman ayırdığın için. Tamam ben bir değerlendirme yapayım.

Arkadaşlar birde şuan çok acil değil 4-5 ay daha bekleyebilirim. Sizce fiyatlar daha uygun bir seviyeye gelebilir mi 4-5 aya, ön görünüz nedir acaba?

Son düzenleme:
Top Bottom