Neler Yeni

GIGABYTE B450M S2H ve R5 1600 AF için RAM Tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
Merhaba arkadaşlar. 2933 Mhz Rgb Predator belleklerim anakartımın desteklenen ürün listesinde yok ve kendi kendine 8'e düşüyor kullanımda sorunlar var. Her şeyi denedim arızalı parçam yok gibi gözüküyor. Elimdeki RAM'leri satıp uyumlular listesinden bi bellek almalıyım ama modelleri piyasada bulamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://download.gigabyte.com/FileList/Memory/mb_memory_B450M-S2H_Summit_v1.pdf

liste bu, summit ridge listesi

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
O listede olmasa bile ramler çalışıyor.
Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000Mhz öneririm.

Çınar Yaşar

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O listede olmasa bile ramler çalışıyor.
Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000Mhz öneririm.

Çalışıyor çalışmasına, BIOS da tanıyor ama bak sorun oluyor yazmışım yukarda. Yaşadığım sorun bu. Kalan tek çözüm de listeden bi ürün almak. Adamlara anakart bozuk diyemiyorum, desteklenen bi ürün alın diyorlar bana. Yoksa biz de biliyoruz çalıştığını. 16dan 8e düşüyor kullanırken.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Doğru slotlara mı takıyorsun?
Çalışıyor çalışmasına, BIOS da tanıyor ama bak sorun oluyor yazmışım yukarda. Yaşadığım sorun bu. Kalan tek çözüm de listeden bi ürün almak. Adamlara anakart bozuk diyemiyorum, desteklenen bi ürün alın diyorlar bana. Yoksa biz de biliyoruz çalıştığını. 16dan 8e düşüyor kullanırken.
@Emir Aydın

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli

Çınar Yaşar

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
3000mhz desteklemiyor mu? Desteklemiyorsa hangilerini destekliyor?

XPG d10 d20 d30 d40 ve Corsair LPX 3000 mhz bu ramlerden birini alacağım sanırım. Veya uyguna bulabilirsem predator black 3000. Bu ramleri benim anakartımla kullanıyorlar sorunsuz.

Çınar Yaşar

80+ Gold
XPG d10 d20 d30 d40 ve Corsair LPX 3000 mhz bu ramlerden birini alacağım sanırım. Veya uyguna bulabilirsem predator black 3000. Bu ramleri benim anakartımla kullanıyorlar sorunsuz.
En ucuz 3000mhz ram benim attığım

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
En ucuz 3000mhz RAM benim attığım

Sipariş geçilmiyor hocam mediamarkt sıkıntılı malesef. Ürün linki değil de model olarak tavsiye istemiştim daha çok ama dediğim gibi gammix D10-D30 LPX 3000-3200 veya ripjaws 3000 bakacağım. Teşekkür ederim.

Bu arada daha öncesinde anakartımı servise yollayacağım mümkünse değişim talep edeceğim. Ram destek listesinde zaten 1-2 ürün var. Ayrıca listede olmayan ürünlerden birini alıp kullanan sorunsuz çalıştıran bir sürü kişi var. Anakartın ram slotunda bi arıza olabilir. Test etmediğim şey kalmadı çünkü. Reddit'te bi konuda okumuştum, işlemcinin soğutucunun altında fazla sıkışmasından dolayı ram ve işlemci arası bağlantının olduğu kısım eksik çalışabilir diyorlardı ama montajı gayet düzgün yaptım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada bu sorunu ilk yaşadığımda ramleri farklı farklı slotlara teker teker denedim, mavi ekranlar aldım ve sistem çöktü kurtaramadım. Temiz kurulum yaptım BIOS driverlar windows vs güncel ama geçen yine durup dururken ram 8'e düştü kullanım esnasında. Hwinfo'dan baktım 16 gösteriyor ama single channel görüyor. Dual channel kullanım sorunu oluyor. Kesin anakartta sorun var boşu boşuna ramleri satmayayım cillop gibi hyperx ışıklı. :D

@_cinar_yasar_DA
@KaanCK

Son düzenleme:
Top Bottom