Gigabyte B450M-S2H vs ASUS ROG STRIX B350F

Tabii ki daha iyi olacak normalde çok daha pahalı bir anakart çünkü. Lakin overclock performansı için alıyorsanız fark hissetmeyeceksiniz. Anakart overclock dışında rakip bile değil. B350-F' in rakibi B450 Aorus Elite civarı bir anakart olurdu çipseti yok saysaydık.
tamam işte b350f overclock olarak aynı ama soğutma olarak b350f daha iyi performans veriyor.

tamam işte b350f overclock olarak aynı ama soğutma olarak b350f daha iyi performans veriyor.
Tamam ama bunu hissetmeyeceksin onu söylüyorum sadece. Ryzen 9 takarsan anca gözle görürsün farkı etkilenirsin. Ryzen 3-Ryzen 5' de zaten ısı limitine takılmazsın. Ben B350-F almayın demiyorum B350-F alın diyorum zaten

Tamam ama bunu hissetmeyeceksin onu söylüyorum sadece. Ryzen 9 takarsan anca gözle görürsün farkı etkilenirsin. Ryzen 3-Ryzen 5' de zaten ısı limitine takılmazsın. Ben B350-F almayın demiyorum B350-F alın diyorum zaten
anladım şuan bir süre ryzen 3 kullanıcam ama belki ileride ryzen 7 alabilirim onun için demiştim ama şimdilik b450 olabilir

anladım şuan bir süre ryzen 3 kullanıcam ama belki ileride ryzen 7 alabilirim onun için demiştim ama şimdilik b450 olabilir
B350-F alın genel anlamda daha iyi anakart. 4 slotlu, ses yongası üst seviye (devasa fark var) soğutması daha iyi, ATX boyutta, fiyatı iyi gibi.

B350-F alın genel anlamda daha iyi anakart. 4 slotlu, ses yongası üst seviye (devasa fark var) soğutması daha iyi, ATX boyutta, fiyatı iyi gibi.
peki bu nasıl bir anakart fiyatı biraz daha ucuz çok fark var mıdır arada

Değil.

B450M S2H tercih edilmeli, bu konuda hemfikiriz.
İki anakart arasında çok fazla VRM farkı yok fakat "aynılar" ya da "S2H daha iyi" gibi bir durum yok.
Kullanılan mosfetler benzer. B450M S2H 4C10N ve 4C06N kullanırken B350-F 4C09B ve 4C06B kullanıyor ki bunlarda aralarında çok fark olmayan mosfetler. İşin ucu aynı kapıya çıkıyor kısaca tek fark soğutma oluyor gibi düşünülebilir. B350-F teki kontrolcü ile ilgili hiçbir bilgim yok.
Onun dışında ses yongası gibi özelliklerde B450M S2H yarışamaz B350-F ile. Üst seviye anakart.

1624639083639.png

Kullanılan mosfetler benzer. B450M S2H 4C10N ve 4C06N kullanırken B350-F 4C09B ve 4C06B kullanıyor ki bunlarda aralarında çok fark olmayan mosfetler.
İki anakart arasında çok fazla VRM farkı yok fakat "aynılar" ya da "S2H daha iyi" gibi bir durum yok.
Arada az fark olduğunu biliyorum ki üstteki mesajda da belirttim.
B450M S2H, 4 vCore 3 vSoC mosfet iken B350-F 4 vCore 4 vSoC.
Mosfetlere baktığımızda da pek fark olmasa bile kullanılan mosfetler B350-F modelinde daha iyi.

"Tıpa tıp aynı" yazdığınız için bunu belirttim.
Aynı değiller.
Aralarında az fark olması aynı olduğu anlamına da gelmiyor.

Beyler bunlardan hangisi overclock performansı ile daha iyi bende Ryzen 3 1300X var bayağı overclock yapmak istiyorum hem overclock yapmayı seviyorum hem de elimdeki ekran kartım ASUS phoeniz GTX 1060 3GB ile bazı oyunlarda darboğaz yapıyor Rise of the Tomb Raider-Shadow of the Tomb Raider-Control ve birazda Sekiro shadows die twice gibi oyunlarda darboğaz olusturuyor bunu azaltmak hem de işlemciden daha çok verim almak için bir de seviyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Rog ibaresine aldırış etmeyin b450 daha gelişmiş bir yongadır o.c potansiyelleri benzerdir sh2 v2 modeli alabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,080
Üyeler
192,164
Son üye
dynief
Geri