Neler Yeni

GIGABYTE B550M DS3H Bios Driverları Hakkında Yardım

Gece_alp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Alper Ceran
XMP Profile 1 seçtikten sonra fotoğraf atabilir misin? Anakartında RGB girişi göremedim hocam.
Abi bir grup sebepten kaynaklı win10pro kurdum ve xmp1 açık 3600mhz de çalışıyor ramlar şimdi ne yapmalıyım oyunlarda daha düzgün fps için

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,892
İsim
Emre Zengin
Abi bir grup sebepten kaynaklı win10pro kurdum ve xmp1 açık 3600mhz de çalışıyor ramlar şimdi ne yapmalıyım oyunlarda daha düzgün fps için
Tahmin edeyim Secure Boot sorununu yaşamamak adına kesin Windows 10 kurmuşsundur.
Resize BAR ayarını aktif edelim:
- BIOS'a gir tekrardan hocam. Boot sekmesine tıkla. Gelen seçeneklerde Launch CSM'in Disabled yapıp kaydedip çık. Ondan sonra tekrardan BIOS'a gir. Settings sekmesine tıkla. Gelen seçeneklerde IO Ports olacak ona bas. Above 4G ve Resize BAR seçeneğini göreceksin. Above 4G'yi Enabled yap. Yanlışım yoksa Resize BAR auto konuma geliyor. Ondan sonra tekrardan kaydedip çık.

Windows üstünden yapılacak ayarlar:
Chipset ve ekran kartı sürücüsünü kur hocam.
- Chipset: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b550 AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur hocam.
- Ekran kartı: https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-6600-series/amd-radeon-rx-6650-xt 23.3.1 Recommended (WHQL) sürücünü indirip kur hocam.
- Bu ikisini yaptıktan sonra Windows Update'e girip güncelleştirmeleri denetle.
- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerine girip bilgisayarı Yüksek Performans olarak ayarla hocam.

Gece_alp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Alper Ceran
Tahmin edeyim Secure Boot sorununu yaşamamak adına kesin Windows 10 kurmuşsundur.
- BIOS'a gir tekrardan hocam. Boot sekmesine tıkla. Gelen seçeneklerde Launch CSM'in Disabled yapıp kaydedip çık. Ondan sonra tekrardan BIOS'a gir. Settings sekmesine tıkla. Gelen seçeneklerde IO Ports olacak ona bas. Above 4G ve Resize BAR seçeneğini göreceksin. Above 4G'yi Enabled yap. Yanlışım yoksa Resize BAR auto konuma geliyor. Ondan sonra tekrardan kaydedip çık.

- Chipset: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b550 AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur hocam.
- Ekran kartı: https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-6600-series/amd-radeon-rx-6650-xt 23.3.1 Recommended (WHQL) sürücünü indirip kur hocam.
- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerine girip bilgisayarı Yüksek Performans olarak ayarla hocam.
Usbden windows kurmak istedigimde eski 2000 yillarindaki tuplu monitor tarzi bi hata gosteriyordu bende formatlayip 10pro attim
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve buradaki ufak çentik dügme nedir ne ise yarar dokunmali miyim

Ekler

• 20230317_141004.jpg
    20230317_141004.jpg
    1.2 MB · Hit: 40

Gece_alp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Alper Ceran

Gece_alp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Alper Ceran
konrolcüye gerek yok ki anakartta zaten pin var
Kasamda ön 3 intake ve üst 3 egzoz arka 1 egzoz toplam 7 fan var o yüzden kontrolcu
Ve cpu icin argb fanli sogutucu alirsam direk cpu coolere takam dimi

Gece_alp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Alper Ceran

Hocam bios konusundaki her şeyi yaptim sonra kapatip tekrar actim ama arka planda biseyler yapiyor simgesi (Imlecin yaninda donen mavi yuvarlak)vardi ve sistem bi kac kez donud

Hocam bios konusundaki her şeyi yaptim sonra kapatip tekrar actim ama arka planda biseyler yapiyor simgesi (Imlecin yaninda donen mavi yuvarlak)vardi ve sistem bi kac kez do
Ve sistemi normal kapatınca fare klavye ve kulaklık sönmüyor kasanın arkasından psu düğmesini kapatmama ramen sonra monitor fisini söktüğümde sönüyor monitor hdmı üzerinden kasayı besleyip kulaklık ve fağrenin ışıklarını çalıştırıyor bu normal mi

Ekler

• 20230317_231319.jpg
    20230317_231319.jpg
    1.6 MB · Hit: 36
  • 20230317_231101.jpg
    20230317_231101.jpg
    1.6 MB · Hit: 36
  • 20230317_231057.jpg
    20230317_231057.jpg
    1.5 MB · Hit: 39

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,892
İsim
Emre Zengin
Hocam bios konusundaki her şeyi yaptim sonra kapatip tekrar actim ama arka planda biseyler yapiyor simgesi (Imlecin yaninda donen mavi yuvarlak)vardi ve sistem bi kac kez donud

Ve sistemi normal kapatınca fare klavye ve kulaklık sönmüyor kasanın arkasından psu düğmesini kapatmama ramen sonra monitor fisini söktüğümde sönüyor monitor hdmı üzerinden kasayı besleyip kulaklık ve fağrenin ışıklarını çalıştırıyor bu normal mi
BIOS'tan Settings menüsüne tıkla hocam. Gelen seçeneklerde Platform Power olacak ona bas. Yeni gelen seçeneklerde ErP'yi göreceksin onu Enabled yap.
XMP'yi açtığın sayfanın fotoğrafını atar mısın?

Gece_alp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Alper Ceran
BIOS'tan Settings menüsüne tıkla hocam. Gelen seçeneklerde Platform Power olacak ona bas. Yeni gelen seçeneklerde ErP'yi göreceksin onu Enabled yap.
XMP'yi açtığın sayfanın fotoğrafını atar mısın?
Tam şuan size yazarken 3 kere ekran siyah oldu geri geldi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,892
İsim
Emre Zengin

Gece_alp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Alper Ceran

Ekler

• 20230317_233516.jpg
    20230317_233516.jpg
    1.4 MB · Hit: 38

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,892
İsim
Emre Zengin
Evet dediklerinizi her islemden sonra yeniden baslatarak ard arda yaptum

Buyrun xmp fakat erp nerde onu bulamadim
F2 tuşu ile Advanced Mod'a geç hocam.

Geçtikten sonra Tweaker sekmesinin fotoğrafını atar mısın?

Bu siyah ekranlar ekran kartı sürücünü kurma sırasında mı oldu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,728
Üyeler
162,051
Son üye
Raijinn
Top Bottom