sezerbey98
80+ Bronze
Dahası
GIGABYTE GAMING OC RTX 3090 sıcaklık incelemesi
Facebook gruplarında fazla bilgi kirliliği gördüm. Yok GIGABYTE fanları bozuluyormuş , yok GIGABYTE sıcakmış vs. olabilir gerçekten olabilir buna bir sözüm yok ama her GIGABYTE bu soruna dahil değildir.
1- Gigabyte RTX 3070Ti ve RTX 3090 kullandım. Bir tanesi bile fanları da yaprakları da bozulmadı. ASUS ROG Strix kullanıp fanları bozulanları da çok gördüm , EVGA alıp fan sorunu uçak gibi çalışanı da . Bu sorunlar hep olabiliyor bunu bir markaya mal etmeyin. EVGA ASUS GIGABYTE tamamen başarılı markalar
2- GIGABYTE markası sıcaktır demek cahillik sınıfına sokuyor insanı arkadaşlar. EAGLE serisi sıcaktır. MSI'nı VENTUS'u , ASUS'un DUAL'i gibi GIGABYTE'ın da EAGLE serisi sıcaktır. Fakat GAMING OC ve AORUS son derece başarılıdır.
3- Gigabyte markası RTX 2000 serisinde 1000 serisinde farklı türde kartlar üretmiş olabilir . Her nesil soğutmalar , tasarımlar değişiyor. 2000 neslindeki bir başarısızlık 3000 serisinde de başarısız anlamına gelmemektedir.
Kısacası en en iyi model GIGABYTE GAMING OC değildir , ama en iyi modellerden biridir.
Şimdi testlere geçelim.
- BATTLEFIELD 2042 / 4K ULTRA - Maximum 69 derece
- COD MW2 Warzone 2.0 / 4K EXTREME - Maximum 65 derece
- CSGO / 4K HIGH - Maximum 63 derece
- METRO LAST LIGHT REDUX / 4K ULTRA - Maximum 68 derece
- OVERWATCH 2 / 4K EPIC - Maximum 69 derece
- R6 SIEGE / 4K ULTRA - Maximum 68 derece
- FURMARK / 4K MSAA8X - Maximum 69 derece
- SPIDERMAN / 4K MAX RTX MAX DLSS OFF - Maximum 66 derece
Genel olarak max 69 ama düz yuvarlarsak 4K son seviye koşullarda 70 derece oynayabilirsiniz .
TEST KOŞULLARI :
- Kasa modeli : ASUS Prime AP201 Mini kasa
- İşlemci : 11400F ( Arctic Freezer 34 hava ile soğutuluyor )
- BIOS modu : OVERCLOCK
- Power Limit : %105 güçte 91 derece sınırlı
- Çözünürlük : 2160p ( 4K ) Native
- Grafikler : Maximum ayarlardır , bir küçük ayar dahi kısılmamıştır.
- En zorlayan oyun : BATTLEFIELD 2042 oldu.
- Furmark : 10 dakika yapıldı.