Neler Yeni

GIGABYTE GAMING O.C RTX 3090 Sıcaklık İncelemesi [Amatörce]

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Aman hocam BIOS MIOS atmayayım hahaha ama kart gerçekten 2K 1080p gibi düşük çözünürlükte birden 1920 Mhzlerde çalışmaya başlıyor. Çift monitör kullanıyorum . 4K ve 1080p gerçekten Mhz değerleri düşük çözünürlükte yukarı çıkyıor fakat 4Kda nedense bu yok . 4Kda 1755 boos hızında çalışıyor. Bu bir sorun mu diye merak ettim Overwatch 2 oynayan başka insanlar da 3090da düşük saat hızı aldığını gördüm. Sanırım Overclock çekmek lazım elle olacak bir şey gibi duruyor
4K da kart daha fazla yorulduğu için 1080P ile aynı frekansı vermek için daha fazla güç çekmesi gerekiyor, ama eğer gigabyte'ın koyduğu bir güç limiti varsa ki var kart istese de o gücü çekemediği için mecbur frekans düşürüyor. Siz elle ne yaparsanız yapın başka bir bios ile güç limitini kaldırmadığınız sürece 4K da o frekans yükselmez.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
4K da kart daha fazla yorulduğu için 1080P ile aynı frekansı vermek için daha fazla güç çekmesi gerekiyor, ama eğer gigabyte'ın koyduğu bir güç limiti varsa ki var kart istese de o gücü çekemediği için mecbur frekans düşürüyor. Siz elle ne yaparsanız yapın başka bir bios ile güç limitini kaldırmadığınız sürece 4K da o frekans yükselmez.

Bilgi için teşekkürler. Kalsın böyle ya yine muadilleriyle aynı FPSi gördüm o bana yetti :D

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Deneyip gerçek yorum atanların her türlü yorumlarını beğeniyorum ya. Bazıları Eagle yüzünden GIGABYTE kötülüyor , bazıları 2000 serisindeki sorunları 3000e mal ediyor.
Kullanıcı yorumları önemli. Çoğu kişi ürünleri kullanmadan, iyi kötü yorum yapıyor, yeterince araştıranlar hariç çoğu da bilgi kirliliği, sağdan soldan duyma bilgiler.
2000 serisinde de 2060 serisinde problem vardı, bu karttaki sorunu da tüm seriye yüklememek lazım. 4 adet 2070S Gigabyte kullandım, performansları segmentine göre başarılıydı. Tabi Gigabyte`ın da hatası büyük, Asus Tuf`ları nasıl yeniledi ise, Gigabyte`da yenilemeliydi. Gigabyte hep böyle ilk üretimde bi fasonluk yapmasa iyi marka aslında.

me1ster

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
239
İsim
Mert C.
bu sistem nasıl darboğaz yemiyor anlamadıgımdan soruyorum

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
bu sistem nasıl darboğaz yemiyor anlamadıgımdan soruyorum

4K Maximum ayarlarda oynuyorum. 4K'da ekran kartına yük çok fazla biniyor işlemciden kısıyor . Herkesin 11400F ile oynamama şaşırmasının sebebi bu . 4K'ya yatırım yapınca işlemciden kısabiliyorsun , şayet 1440p oynasaydım 11400F almazdım

Top Bottom