Neler Yeni

Gigabyte GIGABYTE RTX4070TI Windforce 29500TL

Jordicrusher

80+ Bronze

Dİğer sitelerde 40kdan başlıyor anlamadığım şekilde indirim mi tam bilmiyorum ama ihtiyacı olan varsa diye atayım dedim

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
Ahmet Berat
Alacakların dikkatine. Fiyatı fena olmasa da performansından çok medet ummayın. 4070 de bile durumlar şu şekildeydi 4070 Ti-s de çok kalite artışı olacağını sanmam.

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
Ahmet Berat
1. konusunda haklısın hocam yanlış okumuşum.
2. "Fiyatı fena olmasa da" diye belirttim. Fiyat avantajı yaptıkları modelin niteliği leş gibi onu bilgilendirdim. Hala windforce u marka adından dolayı iyi sananlar var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne demek istedin kart alev topumu yani
evet. Kart sesli ve olması gerekenden sıcak çalışıyor.

panher

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Samet
kartın yurtdışı fiyatı 450 500 $
trde satış fiyatı 800 900 $
Hurdacı arkadaşları tebrik ediyorum bunlar çerçöp bunlarla ne yapacaksınız hiçbir şey fiyatına 20.000lira bile yazsalar dönüp bakmam almam

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Mehmet
Alacakların dikkatine. Fiyatı fena olmasa da performansından çok medet ummayın. 4070 de bile durumlar şu şekildeydi 4070 Ti-s de çok kalite artışı olacağını sanmam.
Şöyle insanları yanlış yönlendirceksin.

Attığın testlerde kart en fazla 64 derece görmüş DB'de ortalama. Bellek sıcaklığı ise asus dual ve ventusndan iyi. Metal backplate. Gayet iyi bir model.

Hiç anlmayanlar için giriş seviyesi 4070'ler ghost palit dual galax dual ventus dual gibi 4070 modelleri 75 dereceleri görüyor, windforce ise 64 dereceyi geçmemiş.

(Bu arada yukarıdaki şahıs gibi 4070 windforce testlerine bakıp 4070 ti windforce için genelleme yapmayın, hem kartın tbp si farklı hem heatsink farklı, model numarası aynı olsa bile(windforce strix gaming x vs.) her kart kendi içinde değerlendirlir, genelleme yapma gibi basit hatalara düşmeyin)

kartın yurtdışı fiyatı 450 500 $
trde satış fiyatı 800 900 $
Hurdacı arkadaşları tebrik ediyorum bunlar çerçöp bunlarla ne yapacaksınız hiçbir şey fiyatına 20.000lira bile yazsalar dönüp bakmam almam
"kartın yurtdışı fiyatı 450 500 $"

4070 ti in msrp fiyatı 800 dolar yani kart en ucuz bu fiyata satılabilir.

Allah kimseyi sizin elinize düşürmesin, konu yalan yanlış bilgiler ile dolu.

Son düzenleme:

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
Ahmet Berat
Attığın testlerde kart en fazla 64 derece görmüş DB'de ortalama. Bellek sıcaklığı ise asus dual ve ventusndan iyi. Metal backplate. Gayet iyi bir model.
İstediğin yerlere mi baktın sadece? Bilgi düzelticem diye ateşe körükle gitmişsin.
1- Hotspot noktası leş gibi yanıyor. Aynı sorun 4060 ve 4060 Ti larda da var. Windforce hariç tutup tüm giriş seviye modelleri gömme girişimi güzelmiş.
[Metal backplate vurgusu ne alaka bilmiyorum]

2- "ortalama" dediğin desibel aralığı 30-35 dir. Bu kart 39 db seviyelerine ulaşıyor. İki fanlı modellerde (özellikle 4060) 45db seviyesine ulaşmış. Buna rağmen hotspot u üç fan ile bu kadar kaçırıyorsa kalitesizlik göstergesidir. 40 serisinde hotspot bu kadar fark açmaz genelde.
3- Doomscrol atmadan bulunabilecek tek 4070 Ti Windforce incelemesi bu ama bu da S modellerden. Ne tesadüf ki bunda da yukarıda dediğim sorunlar boy göstermiş. Eğer ortada inceleme yoksa varyantlarına yönelmek yapabileceğin tek şey oluyor.

1729325898280.png
1729325981598.png

Bu arada yukarıdaki şahıs gibi 4070 windforce testlerine bakıp 4070 ti windforce için genelleme yapmayın, hem kartın tbp si farklı hem heatsink farklı, model numarası aynı olsa bile(windforce strix gaming x vs.) her kart kendi içinde değerlendirlir, genelleme yapma gibi basit hatalara düşmeyin
Bazı kartlar ve serilerde ortak üretim veya derme çatmacılığa başvurulur. (AMD 6000 serisi Dual lerde benzer bir olay olması lazım)
Windforce benzeri paspas tier modellerde bunun argesi ile uğraşmıyorlar "nefes alsın yeter" şeklinde yayabildikleri kadar yaymaya çalışıyorlar.
Galax 3070 Ti iki fanlı modelleri, vram ısılarının uçmasıyla da kanıtlamıştı bunu.

Gurkanpiro

80+ Platinum

Hiç anlmayanlar için giriş seviyesi 4070'ler ghost palit dual galax dual ventus dual gibi 4070 modelleri 75 dereceleri görüyor, windforce ise 64 dereceyi geçmemiş.

(Bu arada yukarıdaki şahıs gibi 4070 windforce testlerine bakıp 4070 ti windforce için genelleme yapmayın, hem kartın tbp si farklı hem heatsink farklı, model numarası aynı olsa bile(windforce strix gaming x vs.) her kart kendi içinde değerlendirlir, genelleme yapma gibi basit hatalara düşmeyin)

galaxın hangı modelı 75 gormus gaınwardın panter serısı bıle 67 68 dereceleri goruyor

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Shoto Todoroki

dediğin markalarıın hiçbiri 75 dereceyi görmüyor 4070 de.Belki ghost ve ventus görüyordur.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Mehmet
galaxın hangı modelı 75 gormus gaınwardın panter serısı bıle 67 68 dereceleri goruyor
galax dual yazdıkya ayrıca gainwardın panter serisi gayet iyi zaten.

İstediğin yerlere mi baktın sadece? Bilgi düzelticem diye ateşe körükle gitmişsin.
1- Hotspot noktası leş gibi yanıyor. Aynı sorun 4060 ve 4060 Ti larda da var. Windforce hariç tutup tüm giriş seviye modelleri gömme girişimi güzelmiş.
[Metal backplate vurgusu ne alaka bilmiyorum]

2- "ortalama" dediğin desibel aralığı 30-35 dir. Bu kart 39 db seviyelerine ulaşıyor. İki fanlı modellerde (özellikle 4060) 45db seviyesine ulaşmış. Buna rağmen hotspot u üç fan ile bu kadar kaçırıyorsa kalitesizlik göstergesidir. 40 serisinde hotspot bu kadar fark açmaz genelde.
3- Doomscrol atmadan bulunabilecek tek 4070 Ti Windforce incelemesi bu ama bu da S modellerden. Ne tesadüf ki bunda da yukarıda dediğim sorunlar boy göstermiş. Eğer ortada inceleme yoksa varyantlarına yönelmek yapabileceğin tek şey oluyor.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bazı kartlar ve serilerde ortak üretim veya derme çatmacılığa başvurulur. (AMD 6000 serisi Dual lerde benzer bir olay olması lazım)
Windforce benzeri paspas tier modellerde bunun argesi ile uğraşmıyorlar "nefes alsın yeter" şeklinde yayabildikleri kadar yaymaya çalışıyorlar.
Galax 3070 Ti iki fanlı modelleri, vram ısılarının uçmasıyla da kanıtlamıştı bunu.
Hala tüm windforce kartların soğutmasını aynı sanıp genelleme yapıp duruyorsun. bir şey bildiğni yok. 4070 windforce wf3 gayet iyi heatsinke sahip, hatta overkill zaten attığın testlerde bunu kanıtlıyor.

max 64 derce gören kart 2 db sesli çalışıyor diye kötü diyorsun kafayı yemişsin.

Son düzenleme:

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
galax dual yazdıkya ayrıca gainwardın panter serisi gayet iyi zaten.

Hala tüm windforce kartların soğutmasını aynı sanıp genelleme yapıp duruyorsun. bir şey bildiğni yok. 4070 windforce wf3 gayet iyi heatsinke sahip, hatta overkill zaten attığın testlerde bunu kanıtlıyor.

max 64 derce gören kart 2 db sesli çalışıyor diye kötü diyorsun kafayı yemişsin.

Windforce 4070i bedava bile verseler almam. Tek kronik tasarım hatalı kart 4070 serisinde. Soğutma blok tasarımına bakın. Şansına alt kısmı iyi traşlandı ise ok. Yoksa o heatpipe kısmımları 90 lardan kalma tasarım gibi temas yüzeyine net etkisi olan olumsuz durum. Windforce "genelde" pişmanlıktır nadir iyi olan seri olabilir o da çok nadir. Kartın DB değerlerine girmiyorum bile. Aksini iddia eden gitsin kumda oynasın. Bilgi sahibi değilseniz fikir sahibi de olmayın.

Özetle 4070 serisinde en dandik kart Windforce dur. Aldım ben kullanıyorum sorun yok diyen anca kendini kandırır. Madem memnunsun kullan ama önerme bari.

1729340320302.png

Bu da dandik 2 fanlı Palit. bunda bile temas yüzeyi daha iyi.
1729340377548.png

Top Bottom