Neler Yeni

Gigabyte Türkiye RMA eknik servis kullanıcı hatası diyot

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre
Merhaba. Elimde Gigabyte B550M DS3H anakart var ve PCI-e 16 slotu yandı satın aldığım firmaya garanti için geri gönderdim. Onlar da ilk önce endeks bilişim oradan da RMA teknik servise göndermişler ve RMA teknik servis ise kullanıcı hatası olduğunu söyleyip onarım ücreti çıkarttılar 750 TL.
Ben de kendilerine slot yandığı için kırıldığını belirtmeme rağmen inat yapıyorlar ve ücretsiz onarım yapmıyorlar. Attıkları mail ise aşağıda.

"SN22533A013112 seri numaralı anakart 18.12.2023 tarihinde faturasız olarak 'PCI-e slot tırnagında kıırk var' arıza notuyla servise gelmiştir. Anakartın ön görsel ve fiziksel kontrollerinde; anakartın elektronik kartı (PCB) üzerindeki PCI-e slotunda hasar tespit edilmiştir. Hasarlı PCI-e slotundan ötürü anakart düzgün çalışamamaktadır. Anakartın üzerindeki hasar üretim kaynaklı olmayıp, hatalı kullanım / montaj sonucu oluştuğu için anakart garanti dışına çıkmıştır. Anakartın ücretli olarak tamiri sağlanabilir. Anakart PCI-e onarım bedeli KDV(%20) dahil 750 TL'dir. onarım sırasında tespit edilecek diğer arızaların onarım ücreti teknik tamir birimi tarafından bildirilecektir.

⤷ Bilgi mailine yedi gün içerisinde dönüş alınamadığı taktirde anakartın işlemsiz garanti dışı iadesi sağlanacaktır."

Yardım edin ne yapmalıyım? Sonuç olarak bunu kasıtlı olarak bozamam ki voltaj ile oynayıp. Resimleri de yükledim.

Ekler

• SN22533A013112.jpg
    SN22533A013112.jpg
    472.6 KB · Hit: 45
  • SN22533A013112 2.jpg
    SN22533A013112 2.jpg
    993 KB · Hit: 56

eneskaya6

80+ Silver
RMA servis sevdiğim servislerden değil zaten sorunlu sayılacak servislerden. Büyük talihsizlik yasamizsiniz. Ücret ödemeden onarım yapamazsınız gibi duruyor. Dışarda başka teknik servise ücret sorun arada fiyat farkı çok oynarsa orada tamir edersiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RMA servis sevdiğim servislerden değil zaten sorunlu sayılacak servislerden. Büyük talihsizlik yasamizsiniz. Ücret ödemeden onarım yapamazsınız gibi duruyor. Dışarda başka teknik servise ücret sorun arada fiyat farkı çok oynarsa orada tamir edersiniz.
Şimdi sorun benden kaynaklı olmadığından dolayı konunun peşini bırakmıyorum yoksa parasını veririm sorun değil ama konuda da belirttiğim gibi bunun kasıtlı olarak yapılmasına imkan yok kendileri slottaki yanığa montaj kaynaklı kırık , zorlama ile olmuş diyorlar ekran kartını ters olarak takacak değilim ya. bir de ben aldığım satıcıya slotun yandığını söyledim ama onlar slot kırık diye garantiye vermişler. Tüketici haklarına şikayet ettim ama ne olacak hiç bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,061,959
Üyeler
168,714
Son üye
suleymanhmett