Neler Yeni

Gigabyte Windforce Yalanı

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Talha Keyhidar
Hepinize merhaba, ben yaklaşık 3 hafta önce hazır sistem aldım. Ekran kartım Gigabyte RTX 4070 Super Windforce modeliydi. Sipariş vermeden önce forum sitelerinde ufak bir araştırma yapmak istedim. Herkes bu windforce modelini yerden yere vurmuş. Çok fazla ısındığını hatta bu ısınmaya bağlı oyundan atma, bilgisayarın kapanması gibi sorunlar yaşadığını söyleyenler dahi vardı. (Öncelikle benim burada anlatacağım deneyimlerim 4070 Super ekran kartı için geçerli, diğer ekran kartlarındaki durumu bilmiyorum.) Siparişimi iade etmeye hazırlanıyorum, iade etmeden önce bilgisayar işlerinden anlayan bir tanıdığıma sormak istedim. Gidip ona bu ekran kartını sorduğumda aynı markanın aynı modelinin 4070'li olanıyla sistem topladığını ve oyunlarda ısınmayla ilgili herhangi bir problem yaşamadığını anlattı. Ben iade etmekten vazgeçtim çünkü indirimden faydalanıp almıştım sistemi. İade ettiğim takdirde ekran kartının modelini düşürmem gerekebilirdi, param yetmeyeceğinden dolayı. Sistem elime ulaştı, RDR 2 yükledim ve test ettim. Oyunda çözünürlük 1920X1080 çünkü monitörüm bu çözünürlüğü destekliyor. Oyunu 2 saate yakın oynadım. Orada yazan min ve maks FPS değerlerini dikkate almayın, ara sahnelerde 1 fps'e de düşüyor 500 fps'e de çıkıyor. Ortalama FPS dikkate alınabilir. GPU sıcaklığı 62-63 arasında sürekli değişmekteydi oyun içerisinde. Çok zorlanmasını gerektirecek ortamlara girdiğimde 64'e çıktı en fazla. İşlemci de görüntülerde yer alan sıcaklıklarda seyretti. Kısacası bu markanın bu modeli çok ısınıyor ya bir hurafe ya da bu ısınma sorununu çözmüşler.

SİSTEM
Anakart : MSI Pro B650M-P 6000mhz(OC) RGB M.2 DDR5 AM5
Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce OC 12GB GDDR6X DLSS 3 192 Bit
İşlemci : AMD Ryzen 5 7600 5.1GHz 6 Çekirdek 38MB AM5
Ram : XPG Lancer Blade Black 16GB 6000MHz CL48 DDR5 (Ram kötü farkındayım, değiştirecem.)
Kasa : FSP Vento VG3400S RGB Temperli Cam USB 3.0 Mesh Siyah ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze Gaming

Ekler

• Oyun Öncesi.jpeg
    Oyun Öncesi.jpeg
    224.8 KB · Hit: 58
  • RDR 2 Oyun Ayarları.PNG
    RDR 2 Oyun Ayarları.PNG
    616.7 KB · Hit: 54
  • RDR 2 Oyun Ayarları 2.PNG
    RDR 2 Oyun Ayarları 2.PNG
    591.4 KB · Hit: 38
  • RDR 2 Oyun Ayarları 3.PNG
    RDR 2 Oyun Ayarları 3.PNG
    602.1 KB · Hit: 41
  • Oyun Sonrası.jpeg
    Oyun Sonrası.jpeg
    230.6 KB · Hit: 55

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,525
İsim
Yunus Şahin
O Windforce'ler eski modeller. Yeni seri kartlar sıcaklık sorununu aştı artık.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Arda
Hepinize merhaba, ben yaklaşık 3 hafta önce hazır sistem aldım. Ekran kartım Gigabyte RTX 4070 Super Windforce modeliydi. Sipariş vermeden önce forum sitelerinde ufak bir araştırma yapmak istedim. Herkes bu windforce modelini yerden yere vurmuş. Çok fazla ısındığını hatta bu ısınmaya bağlı oyundan atma, bilgisayarın kapanması gibi sorunlar yaşadığını söyleyenler dahi vardı. (Öncelikle benim burada anlatacağım deneyimlerim 4070 Super ekran kartı için geçerli, diğer ekran kartlarındaki durumu bilmiyorum.) Siparişimi iade etmeye hazırlanıyorum, iade etmeden önce bilgisayar işlerinden anlayan bir tanıdığıma sormak istedim. Gidip ona bu ekran kartını sorduğumda aynı markanın aynı modelinin 4070'li olanıyla sistem topladığını ve oyunlarda ısınmayla ilgili herhangi bir problem yaşamadığını anlattı. Ben iade etmekten vazgeçtim çünkü indirimden faydalanıp almıştım sistemi. İade ettiğim takdirde ekran kartının modelini düşürmem gerekebilirdi, param yetmeyeceğinden dolayı. Sistem elime ulaştı, RDR 2 yükledim ve test ettim. Oyunda çözünürlük 1920X1080 çünkü monitörüm bu çözünürlüğü destekliyor. Oyunu 2 saate yakın oynadım. Orada yazan min ve maks FPS değerlerini dikkate almayın, ara sahnelerde 1 fps'e de düşüyor 500 fps'e de çıkıyor. Ortalama FPS dikkate alınabilir. GPU sıcaklığı 62-63 arasında sürekli değişmekteydi oyun içerisinde. Çok zorlanmasını gerektirecek ortamlara girdiğimde 64'e çıktı en fazla. İşlemci de görüntülerde yer alan sıcaklıklarda seyretti. Kısacası bu markanın bu modeli çok ısınıyor ya bir hurafe ya da bu ısınma sorununu çözmüşler.

SİSTEM
Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce OC 12GB GDDR6X DLSS 3 192 Bit
Ram : XPG Lancer Blade Black 16GB 6000MHz CL48 DDR5 (Ram kötü farkındayım, değiştirecem.)
Kasa : FSP Vento VG3400S RGB Temperli Cam USB 3.0 Mesh Siyah ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze Gaming
2k da test etme şansınız var mıdır? sonuçları merak ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Talha Keyhidar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O Windforce'ler eski modeller. Yeni seri kartlar sıcaklık sorununu aştı artık.
Hocam dediğiniz gibi olabilir. Önceki modellerinde çok fazla şikayet vardı. 2000 serisi için özellikle herkes çok ısındığını yazıyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi hemen denerim. 30 dk yeterli olur mu ?

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Kayra
Bi arkadaşım vardı dediğiniz modeli kullanıyordu sorun yaşamamıştı bence şans işi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Yasin Sarıca
Kasanın hava akışı iyi gibi duruyor kule tipi soğutucu yoksa daha az ısınır ekran kartı.

SİSTEM
Kasa : FSP Vento VG3400S RGB Temperli Cam USB 3.0 Mesh Siyah ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze Gamin
Ekran kartına ufaktan bi oc yapsan tadından yenmez sıcaklıklar iyi çünkü

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Talha Keyhidar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasanın hava akışı iyi gibi duruyor kule tipi soğutucu yoksa daha az ısınır ekran kartı.

Ekran kartı zaten OC'li model hocam.

2K'da oynadım 30 dk boyunca sıcaklık değerleri bu şekilde. Sıcaklık değerlerinde pek bir değişiklik yok. Fakat ort. FPS'de 20 FPS kadar kayıp söz konusu. Yukarıdaki verilerde ort. FPS 86'yken, 2K'da ort. FPS 66'ya düştü. Monitörüm 2K olmadığı için zaten 1920X1080 çözünürlükte oynucam. Benim açımdan bir problem yok. Asıl konumuz zaten sıcaklık konusu. Onda da bir değişiklik yok.

İşlemci kule tipi soğutucu. Thermalright Peerless Assassin 120 SE White ARGB modeli bu hocam. İşlemci kule tipi olunca ekran kartının soğumasını mı engelliyor ? Ne demek istediğinizi anlamadım.

Ekler

• Oyun Öncesi.jpeg
    Oyun Öncesi.jpeg
    310.9 KB · Hit: 27
  • Oyun Sonrası.jpeg
    Oyun Sonrası.jpeg
    551.9 KB · Hit: 27
Son düzenleme:

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
684
İsim
Arda
Ekran kartı zaten OC'li model hocam.

2K'da oynadım 30 dk boyunca sıcaklık değerleri bu şekilde. Sıcaklık değerlerinde pek bir değişiklik yok. Fakat ort. FPS'de 20 FPS kadar kayıp söz konusu. Yukarıdaki verilerde ort. FPS 86'yken, 2K'da ort. FPS 66'ya düştü. Monitörüm 2K olmadığı için zaten 1920X1080 çözünürlükte oynucam. Benim açımdan bir problem yok. Asıl konumuz zaten sıcaklık konusu. Onda da bir değişiklik yok.

İşlemci kule tipi soğutucu. Thermalright Peerless Assassin 120 SE White ARGB modeli bu hocam. İşlemci kule tipi olunca ekran kartının soğumasını mı engelliyor ? Ne demek istediğinizi anlamadım.
Teşekkür ederim hocam, demek ki Gigabyte windforce modelin de 4070 süper üzerin de iyi iş çıkarmış.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
Kürşat
fan kaç o da önemli, soğuk tutmak için uçak kaldırır gibi fan açıyorsa meh

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Talha Keyhidar
1300 RPM sanırım. Fan değerlerini msi afterburner'da açmadım ama oyunu kapatıp Nvidia'nın kendi uygulamasına girdiğimde fan değeri olarak 1300 RPM yazıyor. Seste de oyundan çıktıktan sonra pek değişiklik olmuyor.

Oyunu açıp rpm değerlerine bakıp gelicem.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
Kürşat
1300 RPM sanırım. Fan değerlerini msi afterburner'da açmadım ama oyunu kapatıp Nvidia'nın kendi uygulamasına girdiğimde fan değeri olarak 1300 RPM yazıyor. Seste de oyundan çıktıktan sonra pek değişiklik olmuyor.

Oyunu açıp rpm değerlerine bakıp gelicem.
öyleyse başarılı
ama yalan değil hocam bu gigabyteın düz ve windforce modelleri (gaming serisi hariç) yüksek sıcaklık, yüksek fanla anılması hakkıdır yani, 80 derecelerde 2000-2500 rpmlerde çalışan kartlar can sıkıcı oluyor, ses rahatsız ediyor vs.

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Talha Keyhidar
öyleyse başarılı
ama yalan değil hocam bu gigabyteın düz ve windforce modelleri (gaming serisi hariç) yüksek sıcaklık, yüksek fanla anılması hakkıdır yani, 80 derecelerde 2000-2500 rpmlerde çalışan kartlar can sıkıcı oluyor, ses rahatsız ediyor vs.
Hocam 1300 rpm oyundan çıktıktan sonra Nvidia uygulamasından baktığım değerdi, yukarıda da zaten bahsetmiştim. Oyun içerisinde test ettim ultra ayarlarda 1920X1080 çözünürlükte oynuyorum. 1900 RPM'i geçmedi. Bu değer normal midir ? %51 olarak gözüküyor. Sanırım en fazla 3600 RPM değerine sahip. 1850 RPM civarlarında seyrediyor. Görsel aşağıda.

Ekler

• Fan Hızı.jpeg
    Fan Hızı.jpeg
    301.7 KB · Hit: 17
Top Bottom