Neler Yeni

Gigabyte Windforce Yalanı

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,558
İsim
Kürşat
Hocam 1300 rpm oyundan çıktıktan sonra Nvidia uygulamasından baktığım değerdi, yukarıda da zaten bahsetmiştim. Oyun içerisinde test ettim ultra ayarlarda 1920X1080 çözünürlükte oynuyorum. 1900 RPM'i geçmedi. Bu değer normal midir ? %51 olarak gözüküyor. Sanırım en fazla 3600 RPM değerine sahip. 1850 RPM civarlarında seyrediyor. Görsel aşağıda.
seni rahatsız eden bir fan sesi yoksa np

1500rpmde çalışan bir kartın ses şiddeti ile 1900rpmde çalışanınki aynı olabilir yani rpm tek başına bir şey ifade etmiyor aşırı yüksek olmadığı sürece
1900 normal duruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Talha Keyhidar
seni rahatsız eden bir fan sesi yoksa np

1500rpmde çalışan bir kartın ses şiddeti ile 1900rpmde çalışanınki aynı olabilir yani rpm tek başına bir şey ifade etmiyor aşırı yüksek olmadığı sürece
1900 normal duruyor
"Thermalright Peerless Assassin 120 SE White ARGB" bende bu işlemci soğutucu var. İyi olduğunu söyledi bazı arkadaşlar ben de bunu aldım. Sen de biliyorsundur, bilgisayar boşta olsa bile bu sürekli çalışıyor, 750 RPM civarında. Ekran kartının sesi, kulaklığı takıp oyuna daldığım zaman hiç gelmiyor. En azından ben duymuyorum. Beni rahatsız etmiyor. Ben RPM değeri fazla mı derken, olması gereken değer bu değerler mi ? Diğer ekran kartları kaç RPM'de çalışıyor ? anlamında sormuştum.

Ekler

• İşlemci Fanı.PNG
    İşlemci Fanı.PNG
    152.2 KB · Hit: 10
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yasin Sarıca
Ekran kartı zaten OC'li model hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2K'da oynadım 30 dk boyunca sıcaklık değerleri bu şekilde. Sıcaklık değerlerinde pek bir değişiklik yok. Fakat ort. FPS'de 20 FPS kadar kayıp söz konusu. Yukarıdaki verilerde ort. FPS 86'yken, 2K'da ort. FPS 66'ya düştü. Monitörüm 2K olmadığı için zaten 1920X1080 çözünürlükte oynucam. Benim açımdan bir problem yok. Asıl konumuz zaten sıcaklık konusu. Onda da bir değişiklik yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci kule tipi soğutucu. Thermalright Peerless Assassin 120 SE White ARGB modeli bu hocam. İşlemci kule tipi olunca ekran kartının soğumasını mı engelliyor ? Ne demek istediğinizi anlamadım.
Hocam ben ben voltaj limiti olan 1.090 değerinde 2890mhz kullanıyorum memory boost ise +1500mhz sorunsuz çalışıyor sen de bi denemelisin kart serin ne de olsa

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Talha Keyhidar
Hocam ben ben voltaj limiti olan 1.090 değerinde 2890mhz kullanıyorum memory boost ise +1500mhz sorunsuz çalışıyor sen de bi denemelisin kart serin ne de olsa
Hocam overclok yapmaya ne cesaretim ne de bilgim var. Şimdi bu haliyle bana yetiyor. OC yapmayı düşünmüyorum ya. Ters bir durum çıkarsa, ekran kartı zarar görürse yerine yenisini alacak param yok ama tavsiyeniz için teşekküre ederim yine de.

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Sam
+1 Kule tipi soğutucu ekran kartı soğutmasına nasıl etki ediyor, ben de merak ettim.

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Berkay Kahraman
Ben 2K da Windforce 4070 Super kullanıyorum. 65 Dereceyi aştığını görmedim.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,849
İsim
Oğuz
Bende de 4060 Windforce var. 70 üstü görmedim ki 70 de çok normal full grafiklerde ve PC saatlerce çalıştıktan sonra oynayıp test ettim.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,813
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
3-4 yıllık model olan rx6600xt eagle modelini kullanıyorum, halen kirli olmasına ve macun yenilenmemesine rağmen maksimum 78-80 dereceyi görüyor yük altında, buda ekran kartına ve bilgisayara zarar verebilecek değerler değil.

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
HasHoca
Hepinize merhaba, ben yaklaşık 3 hafta önce hazır sistem aldım. Ekran kartım Gigabyte RTX 4070 Super Windforce modeliydi. Sipariş vermeden önce forum sitelerinde ufak bir araştırma yapmak istedim. Herkes bu windforce modelini yerden yere vurmuş. Çok fazla ısındığını hatta bu ısınmaya bağlı oyundan atma, bilgisayarın kapanması gibi sorunlar yaşadığını söyleyenler dahi vardı. (Öncelikle benim burada anlatacağım deneyimlerim 4070 Super ekran kartı için geçerli, diğer ekran kartlarındaki durumu bilmiyorum.) Siparişimi iade etmeye hazırlanıyorum, iade etmeden önce bilgisayar işlerinden anlayan bir tanıdığıma sormak istedim. Gidip ona bu ekran kartını sorduğumda aynı markanın aynı modelinin 4070'li olanıyla sistem topladığını ve oyunlarda ısınmayla ilgili herhangi bir problem yaşamadığını anlattı. Ben iade etmekten vazgeçtim çünkü indirimden faydalanıp almıştım sistemi. İade ettiğim takdirde ekran kartının modelini düşürmem gerekebilirdi, param yetmeyeceğinden dolayı. Sistem elime ulaştı, RDR 2 yükledim ve test ettim. Oyunda çözünürlük 1920X1080 çünkü monitörüm bu çözünürlüğü destekliyor. Oyunu 2 saate yakın oynadım. Orada yazan min ve maks FPS değerlerini dikkate almayın, ara sahnelerde 1 fps'e de düşüyor 500 fps'e de çıkıyor. Ortalama FPS dikkate alınabilir. GPU sıcaklığı 62-63 arasında sürekli değişmekteydi oyun içerisinde. Çok zorlanmasını gerektirecek ortamlara girdiğimde 64'e çıktı en fazla. İşlemci de görüntülerde yer alan sıcaklıklarda seyretti. Kısacası bu markanın bu modeli çok ısınıyor ya bir hurafe ya da bu ısınma sorununu çözmüşler.

SİSTEM
Anakart : MSI Pro B650M-P 6000mhz(OC) RGB M.2 DDR5 AM5
Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce OC 12GB GDDR6X DLSS 3 192 Bit
İşlemci : AMD Ryzen 5 7600 5.1GHz 6 Çekirdek 38MB AM5
Ram : XPG Lancer Blade Black 16GB 6000MHz CL48 DDR5 (Ram kötü farkındayım, değiştirecem.)
Kasa : FSP Vento VG3400S RGB Temperli Cam USB 3.0 Mesh Siyah ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze Gaming
Bendede 4060 Windforce var mesela 3 saat oyunun ardından bf2042 de 5 dakika sıcaklıkları izledim 65 dereceyi bile görmedim . Yani bu sallayanların çoğu ya Windforce kullanmamış ya her marka modele b*k atmayı çok seviyor .

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Talha Keyhidar
Bendede 4060 Windforce var mesela 3 saat oyunun ardından bf2042 de 5 dakika sıcaklıkları izledim 65 dereceyi bile görmedim . Yani bu sallayanların çoğu ya Windforce kullanmamış ya her marka modele b*k atmayı çok seviyor .
Hocam sallayanlar genelde 2000 ve 3000 serisi için sallıyorlar. Fakat modelin her seride kötü olduğunu düşünüyor bazı insanlar. Benim deneyimlediğim ve etrafımda gördüğüm kadarıyla 4000 serisinde ısınma sorununun üstesinden gelmişler. Benim elimde şuanlık sistemi zorlayacak tek oyun rdr 2. O oyunda test ettim 63-64 derecelerden yukarı çıkmıyor dediğiniz gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yasin Sarıca
+1 Kule tipi soğutucu ekran kartı soğutmasına nasıl etki ediyor, ben de merak ettim
Hocam bende olduğu gibi kasanız küçük ekran kartınız büyük olursa (kasayı bükerek ancak sokabildim) içerideki hava sirkülasyonu çok iyi olmuyor üste 2 tane daha eksoz fanı koymayı düşünüyorum belki bi faydası olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,400
Üyeler
167,837
Son üye
kmrlp
Top Bottom