Gigabyte z170 hd3 BCLK overclock

hilmi108

80+
Reaksiyon skoru
6
Herkese merhabalar sorunum şudur ki bclk overclock yapmaya çalıştığım zaman hata alıyorum ve 4.4 ghz çıkanlar var i3 6100 işlemcim var bir türlü şu hatayı geçemedim bu gigabyte anakartlardan dolayı kaynaklanıyor sanırım lütfen bilen varsa yardımcı olabilir mi ne yaptıysam geçemiyorum hatayı ve değerleri düşürsemde alıyorum düşürmesemde.

Ekler

• 116032473_741500133340846_912724938516986882_n.jpg
    116032473_741500133340846_912724938516986882_n.jpg
    199.2 KB · Hit: 36
Ha bus hızını değiştirerek çarpan kilidi olan işlemciye overclock yapmaya çalışıyorsun değil mi? :D

Ha bus hızını değiştirerek çarpan kilidi olan işlemciye overclock yapmaya çalışıyorsun değil mi? :D
merhaba evet çarpan kilidi olmayan işlemciye yapıyorum 1 kere yaptım olmuştu sonra elektrik kesildi açtım overclock bozuldu ve 4.4ghz çıkarmıştım ne denediysem olmuyor o hatayı veriyor bu arada non-k bios yüklü

merhaba evet çarpan kilidi olmayan işlemciye yapıyorum 1 kere yaptım olmuştu sonra elektrik kesildi açtım overclock bozuldu ve 4.4ghz çıkarmıştım ne denediysem olmuyor o hatayı veriyor bu arada non-k bios yüklü
Valla dostum ne yalan söyleyeyim hiç denemişliğim yok bunu yapmayı, pek de önermem zaten.
Önceden yaptığın değerden biraz daha aşağı çekince de mi böyle oluyor?

Valla dostum ne yalan söyleyeyim hiç denemişliğim yok bunu yapmayı, pek de önermem zaten.
Önceden yaptığın değerden biraz daha aşağı çekince de mi böyle oluyor?
ya şöyle ne denediysem olmuyor şuan :D 1 kere çıkarmıştım gerçekten fps değerinde fark yaratmıştı soğutucu değiştirdim elektrik gitti geldi bios default sürümüne döndü kendiliğinden sonrada bu hatayı veriyor yani stok hali 3.70 ghz 3.80 bile yapsam veriyor sendede aynı anakart mı var ? :D

ya şöyle ne denediysem olmuyor şuan :D 1 kere çıkarmıştım gerçekten fps değerinde fark yaratmıştı soğutucu değiştirdim elektrik gitti geldi bios default sürümüne döndü kendiliğinden sonrada bu hatayı veriyor yani stok hali 3.70 ghz 3.80 bile yapsam veriyor
Allah Allah. Doğrudur.
sendede aynı anakart mı var ? :D
Yok hayır ama bir arkadaşımın sisteminde denemiştim, sonra ne oldu hatırlamıyorum geri eski haline çevirmiştim.

Umarım bir yolunu bulursun dostum, merak ettim ben de.

Çarpan kilidi açık olmayan bir işlemciye oc yapılmaz. Yapsan bile gereksiz yere işlemciyi zorlamış olursun

Allah Allah. Doğrudur.

Yok hayır ama bir arkadaşımın sisteminde denemiştim, sonra ne oldu hatırlamıyorum geri eski haline çevirmiştim.

Umarım bir yolunu bulursun dostum, merak ettim ben de.
Ya bulamadım ya valla bilen birisi desin hani şöyle yap böyle yap diye nasıl sevinicem youtubede var adamlar çatır çatır yapıyorlar hata almıyor ben alıyorum kafayı yedim stok haliyle kullanıyorum malum pubg işlemci isteyen bir oyun şuan fps drop oluyor :/

Ya bulamadım ya valla bilen birisi desin hani şöyle yap böyle yap diye nasıl sevinicem youtubede var adamlar çatır çatır yapıyorlar hata almıyor ben alıyorum kafayı yedim stok haliyle kullanıyorum malum PUBG işlemci isteyen bir oyun şuan fps drop oluyor :/
O işlemciyle biraz zor zaten, overclocklasan da pek fayda edeceğini sanmıyorum, gerçi sistemini de bilmiyorum.

Çarpan kilidi açık olmayan bir işlemciye oc yapılmaz. Yapsan bile gereksiz yere işlemciyi zorlamış olursun
yapan yapıyor ama i3 6100 overclock yazarsan çıkar 4.4ghz kadar çıkıyor hatta daha fazlası soğutman iyiyse şuan sıvı soğutmam var ve 4.4ghz çıkarmıştım ful yükte 70 derece geçmemişti
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O işlemciyle biraz zor zaten, overclocklasan da pek fayda edeceğini sanmıyorum, gerçi sistemini de bilmiyorum.
zor değil ya her şey tamam anakartımda overclock için uygun hani böyle problemle karşılaşan birisi varsada onun görmesi ve yardım etmesi lazım :D

yapan yapıyor ama i3 6100 overclock yazarsan çıkar 4.4ghz kadar çıkıyor hatta daha fazlası soğutman iyiyse şuan sıvı soğutmam var ve 4.4ghz çıkarmıştım ful yükte 70 derece geçmemişti
Valla doğrudur ve açıkçası merak ettim :D

Valla doğrudur ve açıkçası merak ettim :D
cidden çarpan kilidi açık olmayan 6100 6500 6700 bunlara yapılıyor z170 anakart lazım sadece ama lanet olsunki bu gigabyte sıkıntı var sanırım anlamadım hata veriyor saçma bir şekilde hani voltah ayarlarınıda düzgün yapmama rağmen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,729
Üyeler
188,472
Son üye
Atillas
Geri