Gözlük camı odak sorunu

MrHakkı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
122
Selamlar. 1,5 hafta önce yeni cam yaptırdım -6.5 sağ -6.0 sol. Kötü görüyorum diye gözlükçü alışman lazım 1-2 güne geçer dedi ben 1,5 hafta bekledim fakat sorunlar vardı. En büyük sorun odak noktası. Odak noktamı alırken dik durmamı istediği için odak noktasının aşağıda kaldığını düşünüyorum. Normal baktığımda camın üst kısmına doğru bakıyorum ve bulanık görünüyor. Net görmem için başımı iyice kaldırmam gerekiyor. Gözlükçüye gittim ve durumu anlattım. Camın baya altına bakmam lazım net görmem diye gösterdim duruşumu. Bana "Sende astigmat olsa dediğin doğru, sferik cam olduğu için odak noktası sabit her yerden aynı görmen gerekiyor" dedi. Ben de "ama görmüyorum" dedim. Muayene olman lazım göz numaraların değişmiş olabilir dedi. 2 yıl önce muayene olmuştum en son fakat takıldığım nokta numaranın düşük olması değil, odak noktamın çok aşağıda kalması. Bana en son "istiyorsan firmaya gönderelim bir baksınlar belki biz makinelerle göremiyoruzdur sorunu" dedi ben de kabul ettim eski camı kullanıyorum şimdilik. Gözlükçülerin dediği doğru mu? madem sferik camlarda odak noktası sabit, o zaman neden benden odak aldı? Odak alırken dik durmamı istediği içn benim doğal duruşumu bozmuş olmuyor mu? Ne yapmam lazım?
Aynı zamanda yaklaşık 2 yıl önce yaptırdığım cam da -6.5 ve -6.0 numaraydı fakat ona alışamadım diye kullanmamıştım. Eski çerçevemi kullanıyorum şu an numarası tamamen yeni camla aynı olmasına rağmen bu camda yeni camdaki gibi üst kısımdan görememe durumu yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,285
Üyeler
183,089
Son üye
QwerWarsty
Geri