Neler Yeni

Gözlük çerçeve parasını devlet karşılıyor mu ?

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Arkadaşlar yaklaşık 3 yıl önce gözlük almıştım.Çerçevesi özel olsun diyip 70 tl falan daha vermiştik toplam 180 tl tutmuştu.6 ay önce falan da camını yenilettik.

Şimdi gözlüğü kaybettim ve tekrar almak istiyorum ( zaten değiştiricektim )

Yuvarlak çerçeveli bi gözlük beğendim camını falan da ayarladılar diyelim devlet bunun yüzde kaçını karşılıyor ? 17 yaşındayım.

Bu konularda hiç bir bilgim yok kusura bakmayın belkide yanlış yazmışımdır.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,705
İsim
misfit
Devlet çok bir şey karşılamıyor maalesef. 900TL'ye yakın bir fiyatı vardı beğendiğim gözlüğün yaklaşık 810TL'lere inmişti. Bende gidip daha kalitelisini 700TL'ye başka bir yerden aldım.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,332
İsim
Oğuz Oğuz
Arkadaşlar yaklaşık 3 yıl önce gözlük almıştım.Çerçevesi özel olsun diyip 70 TL falan daha vermiştik toplam 180 TL tutmuştu.6 ay önce falan da camını yenilettik.

Yuvarlak çerçeveli bi gözlük beğendim camını falan da ayarladılar diyelim devlet bunun yüzde kaçını karşılıyor ? 17 yaşındayım.

Devlet gözlük camı ve çerçevesi için aşağıda sıraladığımız ücretleri ödüyor.

• Uzak Çerçeveler için : 37,80 TL
  • Yakın Çerçeveler için: 37,80 TL
Gözlük Camlar için ise cam numarasına göre 6 TL ile 20 TL arasında bir ücret öder. Bu bedel numaraya göre artar.

Musa Dinç

80+ Bronze
Arkadaşlar yaklaşık 3 yıl önce gözlük almıştım.Çerçevesi özel olsun diyip 70 TL falan daha vermiştik toplam 180 TL tutmuştu.6 ay önce falan da camını yenilettik.

Ben 1ay önce uzak 1-1 numaralı gözlük aldım mavi ışık filtreli birde özel çerçeve aldım 750 tl para verdim 300 tl çerçeveye verdim 300 filtre 150 cam diye hatırlıyorum devletin yaptığı indirim 50 tl sadece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Muhammed Alparslan Çepnioğlu
E-devlet'e girip Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama yazarsan hakkının olup olmadığını öğrenebilirsin dostum.

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Devlet çok bir şey karşılamıyor maalesef. 900TL'ye yakın bir fiyatı vardı beğendiğim gözlüğün yaklaşık 810TL'lere inmişti. Bende gidip daha kalitelisini 700TL'ye başka bir yerden aldım.
Devlet gözlük camı ve çerçevesi için aşağıda sıraladığımız ücretleri ödüyor.

• Uzak Çerçeveler için : 37,80 TL
  • Yakın Çerçeveler için: 37,80 TL
Gözlük Camlar için ise cam numarasına göre 6 TL ile 20 TL arasında bir ücret öder. Bu bedel numaraya göre artar.
Şimdi hocam ben gidip bir yerden gözlük çerçevesi alsam doktora gidip camını yazdırsam,gözlükçüye gidip çerçeveye uygun cam kestirebiliyormuyum ? Malum fiyatlar çok pahalı.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,332
İsim
Oğuz Oğuz
Şimdi hocam ben gidip bir yerden gözlük çerçevesi alsam doktora gidip camını yazdırsam,gözlükçüye gidip çerçeveye uygun cam kestirebiliyormuyum ? Malum fiyatlar çok pahalı.
yaparlar herhalde.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,705
İsim
misfit
İkisini aynı yerden almanızı tavsiye ederim. Bazen kalın ve ince cam muhabbetinden dolayı sıkıntı yaşanabiliyor. Ayrıca gözlükçü bunu kabul eder mi bilemem.

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İkisini aynı yerden almanızı tavsiye ederim. Bazen kalın ve ince cam muhabbetinden dolayı sıkıntı yaşanabiliyor. Ayrıca gözlükçü bunu kabul eder mi bilemem.
Tanıdık çok gözlükçü var.Eğer böyle bir şey oluyorsa sıkıntı çıkarmazlar.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,705
İsim
misfit

ErkanOCAK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Erkan

Valla bir kere o hak abime en dandiğini almıştık 150 tl idi cam +çerçeve ikiside 50 TL'ye düşmüştü

Top Bottom