- Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende gpon var hocam modemi bağlayamadım sadece kurulum olmadıHG255'ler bu cihaz verdiler hocam huawei
Bende gpon var hocam modemi bağlayamadım sadece kurulum olmadıHG255'ler bu cihaz verdiler hocam huawei
onlar kurdu bende çok bilmiyorum hız olarak 100/100 alıyorumBende gpon var hocam modemi bağlayamadım sadece kurulum olmadı
onlar kurdu bende çok bilmiyorum hız olarak 100/100 alıyorum
kullanıcı adı şifre verdilermi size yoksa isteyin onu arayüz yazmanız lazımBende gpon var hocam modemi bağlayamadım sadece kurulum olmadı
Hocam yanlış bilgi vermeyin lütfen. Kullanıcı adı şifresi ont cihazında zaten girili.onlar kurdu bende çok bilmiyorum hız olarak 100/100 alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
kullanıcı adı şifre verdilermi size yoksa isteyin onu arayüz yazmanız lazım
yanlş bilgi değil modem arayüz yazıyor benimModem optik terminal seçmen gerekiyor hocam seçtikten sonra hangi porta ethernet kablosunu bağlaman gerektiğini gösterir
Hocam yanlış bilgi vermeyin lütfen. Kullanıcı adı şifresi ont cihazında zaten girili.
2. Seçeneği seçeceksiniz. Ve ontden gelen Ethernet kablosunu wan portuna takacaksınızBu modemi kurulmazsa olmazsa yani başka çare bakacam
? Hangisini seçmeliyim
Yaptım yinede olmadı valla çözemedim ne yaptıysam olmadı2. Seçeneği seçeceksiniz. Ve ontden gelen Ethernet kablosunu wan portuna takacaksınız
Hepsini denedim olmadı garipModem optik terminal seçmen gerekiyor hocam seçtikten sonra hangi porta ethernet kablosunu bağlaman gerektiğini gösterir
Hocam yanlış bilgi vermeyin lütfen. Kullanıcı adı şifresi ont cihazında zaten girili.
Kurulumda bu adımdayken SİHİRBAZDAN ÇIK butonuna tıklayın, sizi router ana sayfasına atacak.O seçenek gelmedi tekrar deneyecem şimdi
Hangisini seçmeliyim
Gpondan kabloyu bağladım
Denemiştim bunları ama yine deneyim hocamKurulumda bu adımdayken SİHİRBAZDAN ÇIK butonuna tıklayın, sizi router ana sayfasına atacak.
ONT'den çıkan kabloyu Hopper DSL'in WAN (mavi) portuna taktıktan sonra sırasıyla uygulayın:
- Menüyü açın. (Mobildeyseniz sağ alttaki üç çizgili buton)
- İNTERNET sekmesi altında Kablolu veya Ethernet Kablosu sayfasına girin.
- Resimde gösterildiği gibi Internet VLAN ID kısmına 35 yazın.
Alıntıyı görüntüle
- Sayfada biraz aşağı inin, İSS Kimlik Doğrulama (PPPoE / PPTP / L2TP) kısmını göreceksiniz.
Ayarlar şu şekilde olacak:
Tür (protokol): PPPoE
Kullanıcı adı: Türk Telekom'un size gönderdiği @ttnet ile biten kullanıcı adı
Şifre: Kullanıcı adıyla birlikte gelen şifre
Alıntıyı görüntüle
Son olarak ayarları kaydettiğiniz vakit routerın başarıyla IP alması gerekiyor.
OlmadıKurulumda bu adımdayken SİHİRBAZDAN ÇIK butonuna tıklayın, sizi router ana sayfasına atacak.
ONT'den çıkan kabloyu Hopper DSL'in WAN (mavi) portuna taktıktan sonra sırasıyla uygulayın:
- Menüyü açın. (Mobildeyseniz sağ alttaki üç çizgili buton)
- İNTERNET sekmesi altında Kablolu veya Ethernet Kablosu sayfasına girin.
- Resimde gösterildiği gibi Internet VLAN ID kısmına 35 yazın.
Alıntıyı görüntüle
- Sayfada biraz aşağı inin, İSS Kimlik Doğrulama (PPPoE / PPTP / L2TP) kısmını göreceksiniz.
Ayarlar şu şekilde olacak:
Tür (protokol): PPPoE
Kullanıcı adı: Türk Telekom'un size gönderdiği @ttnet ile biten kullanıcı adı
Şifre: Kullanıcı adıyla birlikte gelen şifre
Alıntıyı görüntüle
Son olarak ayarları kaydettiğiniz vakit routerın başarıyla IP alması gerekiyor.