Neler Yeni

Yardım Gpon saçmalığını anlatabilir mi birisi lütfen

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Peak2Core

80+
Valla hocam var ont. Satın aldığım modem KEENETİC HOPPER DSL
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kullanabilirsem bana modemin yani yeni aldığım keenetic modemin kurulumu yaptırabilir misin buraya tek tek fotoğraf yükleyim ve yönlendir beni
olur hocam özelden yazın ben size videoyu atayım kurulumu kendiniz bile rahatça yapabilirsiniz. yapamazsanız da yardımcı olurum

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan
tamam yapabilirsin. türk telekomu ara kullanıcı adı şifreni al. sonrasında hopper kurulumunu yap, youtubeda videoları var basit. takıldıgın yerde yardımcı olurum ozelden yazarsın bana.

ek olarak bende de 2 adet hopper var, mesh sistem kurdum. dsl olmayan versiyonu. iss superonline. k.adi ve şifre vermiyorlar, routerlerdeki özellik sayesinde eski modemden direk çektim kadi ve şifreyi ve bağlantıyı sağladım. ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bridge yapmana gerek yok. eski modemi kaldır ortadan direk hopper bağla. keenetic cihazlar ve arayüzleri gerçekten çok mükemmel. hayırlı olsun şimdiden.
Valla hocam kurulum yapamadım. Modem arayüz şifresini sanırım biliyorum. Denemem gerek

olur hocam özelden yazın ben size videoyu atayım kurulumu kendiniz bile rahatça yapabilirsiniz. yapamazsanız da yardımcı olurum
Mesaj atamıyorum hocam. Profiline giremiyorum sınırlanmış diyor buraya at bakayım bi yapabilirsem

Peak2Core

80+
Valla hocam kurulum yapamadım. Modem arayüz şifresini sanırım biliyorum. Denemem gerek

Mesaj atamıyorum hocam. Profiline giremiyorum sınırlanmış diyor buraya at bakayım bi yapabilirsem

Ayrıntılı bir şekilde her şeyi anlatıyor hocam

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Türktelekom kullanıyorum. Modemimi değiştirmek istedim ve bunun için keenetic hopper dsl aldım. Modem olarak kullanamadım kurulum yapamadım. Türktelekomu aradım sadece fiber modem ve gpon desteği olması gerektiği söylendi. Başka bir modem kullanamazsınız dediler. Ne yapmalıyım
İade edin. 2.el gpon modem alabilirsiniz.

brsokcu

80+ Bronze
Hocam mevzuyu tam anlamadım ama evine gelen ve onta giren fiber kablonun diğer ucunda dolapta olt adlı bir şey var. Oltun markası senin kullandığın ont ile aynı olmak zorunda. Bundan kaynaklı sağlyıcılar bazı bölgeleri zte modem bazı bölgelere huawei modem felan veriyorlar. Dolap farkından kaynaklı. Mesela Turkcell huawei ont kullanıyor. Vodafone Nokia. Değiştirmedilerse en son bunlar kullanılıyordu.

Hocam mevzuyu tam anlamadım ama evine gelen ve onta giren fiber kablonun diğer ucunda dolapta olt adlı bir şey var. Oltun markası senin kullandığın ont ile aynı olmak zorunda. Bundan kaynaklı sağlyıcılar bazı bölgeleri zte modem bazı bölgelere huawei modem felan veriyorlar. Dolap farkından kaynaklı. Mesela Turkcell huawei ont kullanıyor. Vodafone Nokia. Değiştirmedilerse en son bunlar kullanılıyordu.
Modemin yamında fiber kablonun girdiği ayrı bir kutu mevcutsa ont onun içerisinde oluyor. O cihazı istediğin modeme takıp kullanabilirsin. Ama yok bende tek kutu olsun fiber girişli model alacağım dersen uyumlu olması gerekir. Sana tavsiyem letgoda 50-100 liraya ont modem satıyorlar türk telekom markalı huawei markalı falan filan al bunu dene. Eski ontun yanı bu fiber kablonun girdiği cihaz çok kaba değilse eski değilse ve çalışıyorsa aldığın hopper dsl i ethernet kablosuyla bu cihaza bağlayıp kullanabilirsin. Sadece kurulum sihirbazından eth internet girişi olarak kuracaksın

Son düzenleme:

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan

Modemin yamında fiber kablonun girdiği ayrı bir kutu mevcutsa ont onun içerisinde oluyor. O cihazı istediğin modeme takıp kullanabilirsin. Ama yok bende tek kutu olsun fiber girişli model alacağım dersen uyumlu olması gerekir. Sana tavsiyem letgoda 50-100 liraya ont modem satıyorlar türk telekom markalı huawei markalı falan filan al bunu dene. Eski ontun yanı bu fiber kablonun girdiği cihaz çok kaba değilse eski değilse ve çalışıyorsa aldığın hopper dsl i ethernet kablosuyla bu cihaza bağlayıp kullanabilirsin. Sadece kurulum sihirbazından eth internet girişi olarak kuracaksın
Hocam modemin yanında ont var. Ontden çıkan kabloyu keenetic hopper dsl modeme bağlayamıyorum. Kurulumda sıkıntı oluyor. Bu dediğim modem fiber modem demi.

brsokcu

80+ Bronze
Evet onttan çıkan kabloyu keenetice bağla sonra keenetic arayüzüne girip sağ üstte arama kısmına kurulum sihirbazı yaz modemini kurarken en başta internet kaynağını doğru seç yeterli olur.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan

Ayrıntılı bir şekilde her şeyi anlatıyor hocam
Bende telefon hattı yok sadece ont çıkış hattı var onuda 0 yazan yere taktım

Evet onttan çıkan kabloyu keenetice bağla sonra keenetic arayüzüne girip sağ üstte arama kısmına kurulum sihirbazı yaz modemini kurarken en başta internet kaynağını doğru seç yeterli olur.
Yaptım. Modemde DSL yazan yere kablo takılı olduğundan emin olun diyor ama oraya telefon hattı takılıyor

brsokcu

80+ Bronze
Bende telefon hattı yok sadece ont çıkış hattı var onuda 0 yazan yere taktım

Yaptım. Modemde DSL yazan yere kablo takılı olduğundan emin olun diyor ama oraya telefon hattı takılıyor
Sende telefon hattı olmadığı için modemi kurarken telefon hattını değil wan hattını seçeceksin. Soeun çözüldü mü ?

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan
Sende telefon hattı olmadığı için modemi kurarken telefon hattını değil wan hattını seçeceksin. Soeun çözüldü mü ?
O seçenek gelmedi tekrar deneyecem şimdi

Hangisini seçmeliyim

Gpondan kabloyu bağladım

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Hit: 84

bypast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
365
İsim
uğur demirel
Türktelekom kullanıyorum. Modemimi değiştirmek istedim ve bunun için keenetic hopper dsl aldım. Modem olarak kullanamadım kurulum yapamadım. Türktelekomu aradım sadece fiber modem ve gpon desteği olması gerektiği söylendi. Başka bir modem kullanamazsınız dediler. Ne yapmalıyım
farklı firmadan örnek verim gigapon bağladı türkcell modem verdi kullandığım internet türkcell değil alcak model verim bak 1 gibabit desteği var

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Furkan
farklı firmadan örnek verim gigapon bağladı türkcell modem verdi kullandığım internet türkcell değil alcak model verim bak 1 gibabit desteği var
Bu modemi kurulmazsa olmazsa yani başka çare bakacam

? Hangisini seçmeliyim

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Hit: 36
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,122