GPU Asla %100 Olmuyor

o zaman net birşeyler performansı kısıtlıyordur programdan falan değilse çok sebebini bilmyiorum ama laptop soğutucu al belki düzelir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

termal macun falan sürmeyi dene sıcaklıktan yüksek ihtimal
Evet sıcaklık olabilir banada fazla sıcak geldi laptobu

Hocam anlamadiysaniz bidaha anlatıyım benim dediğim yani aldığınız performansta bir eksi durum oluyormu? Eğer olmuyorsa bence bu durumu dert etmenize gerek yok. Ama bilen biri çıkar İnşallah bu %75 kullanımla alakalı. Niye böyle acaba
aynı laptobu kullanan arkadaşım oyun esnasında 150 fps alıyor ve ben 75 alıyorum yani eksiklik oluyor

Ekler

• resim_2025-07-21_011503276.webp
    resim_2025-07-21_011503276.webp
    330.7 KB · Hit: 12
Pardon performans modu ayarlı mı?

ilk attığın mesajda resimlerdeki sonuçlara bakıldığında oyundan kaynaklı görünüyor. Darboğaz yok, hiç bir çekirdek %100'e yakın bile değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar, Asus TUF Gaming A15 RTX4060 140W ve R7 7435HS kullanıyorum. 1080p, 2K ve 4K olmak üzere hiçbir çözünürlükte GPU %100 kullanılmadı. Oyun fark etmeksizin en yüksek ayarlara almama rağmen bir şey değişmedi yardım edebilir misiniz? Ya da GPU %100 sabitleyebilmemin bir yolu var mı? Verdiğim fotodakiler 1080p ve 2k pubg testleri maç esnasında kullanım %40 civarlarına dahi düşüyor

performans modundan kastiniz ne tam olarak? nvidia denetim masasından max performansı tercih et yaptım G-Helper üzerindeki kullanım modu Turboda
başlat menüsüne güç yazıp güç seçeneklerinden yüksek performans ayarlı mı? işlemcinin tam performansı vermediğinden dar boğaz yaşayabileceğini düşünüyorum. işlemcide thermal throttle yok gibi gözüküyor ama buradan bakmadan biosa falan bir şey diyemem. çünkü furmarkta sorun yok demişssiniz

başlat menüsüne güç yazıp güç seçeneklerinden yüksek performans ayarlı mı? işlemcinin tam performansı vermediğinden dar boğaz yaşayabileceğini düşünüyorum. işlemcide thermal throttle yok gibi gözüküyor ama buradan bakmadan biosa falan bir şey diyemem. çünkü furmarkta sorun yok demişssiniz
güç planı seçemiyorum yüksek performans yok orda ve biosa baktım yapabileceğim bir ayarda yok

Geri