Neler Yeni

Çözüldü✓ Gpu beleği 8 olmasına rağmen 16 gösteriyor?

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Erdem
Arkadaş lar sistemi yeni aldım görev yönetici sinden baktığımda 16 gösteriyor normal mi
Birde son sorum alta fotoğraf koyacağım CPU GPU fazla kulan mıyor mu kendilerini yoksa normal mi?
IMG_20250226_073139.jpg
IMG_20250226_073149.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaş lar sistemi yeni aldım görev yönetici sinden baktığımda 16 gösteriyor normal mi
Birde son sorum alta fotoğraf koyacağım CPU GPU fazla kulan mıyor mu kendilerini yoksa normal mi?
IMG_20250226_073139.jpg
IMG_20250226_073149.jpg
Ekran kartı kendini%92 kulanıyor ama 2.4 kulanıyor belek ten anlayan yazsın lütfen

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
Alperen Yılmaz

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vramin 8gb kardeşim , orda 16gb 23gb gibi değerler görmen normal çünkü ne kadar vramin olursa olsun ssd den sana sanal vram eklenir tamamen donmasın diye
Hee Oky hocam ozmn sorun yok galiba?
Peki sistem ın kulandığı oran lar normal hocam
CPU kulanımı
GPU kulanımı
Arkada Unturned açık

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,687
İsim
Arda doğan

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,736
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ekran kartı kendini%92 kulanıyor ama 2.4 kulanıyor belek ten anlayan yazsın lütfen
Senin kartın içerisindeki vrami ''Adanmış GPU Belleği'' gösterir paylaşılan ise Depolama biriminin belirli bir kısmının vrame dönüştürülmesiyle olur (Genelde devreye girmez ancak vram leak olan oyunlarda (Örn. ilk çıktığında last of us yada god of war)) 8 gb kullanımı geçmeye çalıştığında sistem kapanmaması adına bu sanal vrami devreye sokuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,687
İsim
Arda doğan
Peki normal mi hocam düzeltmek mi gerek bir sorun olurmu.?
Yok normal bendeki 6500xt de 8gb olaraj gözüküyordu 6900xt yanlış hatırlamıyorsam 24 falan gözüküyordu paylaşılan bellek hep öyledir 2x falan gösteriyo

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Erdem
Senin kartın içerisindeki vrami ''Adanmış GPU Belleği'' gösterir paylaşılan ise Depolama biriminin belirli bir kısmının vrame dönüştürülmesiyle olur (Genelde devreye girmez ancak vram leak olan oyunlarda (Örn. ilk çıktığında last of us yada god of war)) 8 gb kullanımı geçmeye çalıştığında sistem kapanmaması adına bu sanal vrami devreye sokuyor.
Yani hocam sisteme zarar veya sistemi bozacak bir şey yok değil mi içim rağatlasın hcoam :D

Yok normal bendeki 6500xt de 8gb olaraj gözüküyordu 6900xt yanlış hatırlamıyorsam 24 falan gözüküyordu paylaşılan bellek hep öyledir 2x falan gösteriyo
Analdım hocam sistemde zarar yok ozmn normal?
Birde bir soru sorcam CPU GPU kulanımı basık hocam Normal mi sizce?
Unturned Açık arkada

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,736
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Yani hocam sisteme zarar veya sistemi bozacak bir şey yok değil mi içim rağatlasın hcoam :D

Unturned Açık arkada
Sistemi bozacak bir şey yok sadece (Az bir şey ssd de yer kaplıyor sadece)
Gpu Diyorki: Bizim SSD'miz
1740546689202.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,687
İsim
Arda doğan

Unturned Açık arkada
Normal darboğazda göremiyorum sistemin sorunsuz zaten 9600x gibi bir işlemci 4060'ı rahat besleyecektir

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Erdem
Tamamdır hocam çözüldü yapıyorum ozmn forumu Teşekkür ederim içimin yağlarını eritiniz : )

Normal darboğazda göremiyorum sistemin sorunsuz zaten 9600x gibi bir işlemci 4060'ı rahat besleyecektir
Tamamdır hcoam Teşekkür ler :D

Sistemi bozacak bir şey yok sadece (Az bir şey ssd de yer kaplıyor sadece)
Gpu Diyorki: Bizim SSD'miz
Alıntıyı görüntüle
Eyw hocam teşekkür ederim

Top Bottom