Neler Yeni

GPU Karşılaştırma Sitesi Yayınlıyorum!!! Düşünce ve Önerileriniz..

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,816
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Güncel incelemelerindeki tablolarda popüler gpular hep bulunuyor. Bulunmadığı senaryoda da siteyi kullanarak 2 gpuyu karşılaştırmak 10-15 tık civarı
10-15 tık yerine 2 tıkla halledebileceğin ve bir site olsa daha iyi olmaz mıydı? Siteyi bilen adam için 10-15 tık, bilmeyen birisi için 30 tık.
Veya karmaşık zor anlaşılabilir bir tasarım yerine daha basit sadece bu amaca hizmet eden bir site kullanmak sence de daha iyi olmaz mıydı?

Yanlış anlama sana hitap etmek zorunda değil, kullanmak zorunda asla değilsin. Fikri beğenmek zorunda da değilsin:)

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
a a
10-15 tık yerine 2 tıkla halledebileceğin ve bir site olsa daha iyi olmaz mıydı? Siteyi bilen adam için 10-15 tık, bilmeyen birisi için 30 tık.
Veya karmaşık zor anlaşılabilir bir tasarım yerine daha basit sadece bu amaca hizmet eden bir site kullanmak sence de daha iyi olmaz mıydı?

Yanlış anlama sana hitap etmek zorunda değil, kullanmak zorunda asla değilsin. Fikri beğenmek zorunda da değilsin:)
Kolaylığından daha çok bilginin doğrusuna ulaşmanın daha önemli olduğu fikrindeyim. En kötü senaryo tarayıcıda 2 tane tab açıp birinde 5090 tpu review diğerinde b580 tpu review diye aratıp en üstte çıkan incelemelerden oyunlarda kaç fps aldıklarına bakmanın da zorluğu tartışılır

Testlerin bir kısmını 1080p medium ayarlarda kendiniz yapacağınızı söylüyorsunuz. Yüksek performans kartları test etmeyi planlıyor musunuz?

Farklı kaynaklardan da veri çekeceğinizi söylüyorsunuz ancak hiç bir incelemecinin verisi başka bir incelemecinin verisiyle tamamiyle kıyaslandırılabilir değil. Testlerin tamamını kendiniz yapıp eski verileri sürekli güncel test platformlarıyla güncellemediğiniz sürece kıyaslama yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum

Kolay bir alternatif sunmanın fikrinin tamamen arkasındayım ancak işin hakkını verebilecek misiniz?

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,816
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Kolaylığından daha çok bilginin doğrusuna ulaşmanın daha önemli olduğu fikrindeyim. En kötü senaryo tarayıcıda 2 tane tab açıp birinde 5090 tpu review diğerinde b580 tpu review diye aratıp en üstte çıkan incelemelerden oyunlarda kaç fps aldıklarına bakmanın da zorluğu tartışılır

Testlerin bir kısmını 1080p medium ayarlarda kendiniz yapacağınızı söylüyorsunuz. Yüksek performans kartları test etmeyi planlıyor musunuz?

Farklı kaynaklardan da veri çekeceğinizi söylüyorsunuz ancak hiç bir incelemecinin verisi başka bir incelemecinin verisiyle tamamiyle kıyaslandırılabilir değil. Testlerin tamamını kendiniz yapıp eski verileri sürekli güncel test platformlarıyla güncellemediğiniz sürece kıyaslama yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum

Kolay bir alternatif sunmanın fikrinin tamamen arkasındayım ancak işin hakkını verebilecek misiniz?
Evet bir çok yerde, hatta çoğu yerde verilen değerler yanlış. Fakat benim sunmak istediğim tam anlamıyla kaç fps verdiği değil zaten:) Sumak istediğim hangi GPU'nun yüzde kaç daha performanslı olduğu.
Bunun da hakkını sonuna kadar verebileceğimi düşünüyorum, veremeyecek olsam aylardır bu site üzerinde çalışmazdım, 2 haftada yazar geçerdim:)

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Mehmetcan
Alıntıyı görüntüle
Bu fps değeri bir siteden(ismini belirtmeyeceğim) R5 5600X ve RX 6600XT bir sistemin CS2'de verdiği FPS'i gösteriyor:)
FPS değerleri yapılmış olan testlerle sunulacak. Tabi ki net olarak 3 5 fps oynayabilir. Buradaki amaç Hangi ekran kartının hangi oyunda ortalama olarak kaç fps vereceğini göstermek ve hangi ekran kartının, hangi oyunda daha iyi olduğunu göstermek. Tabii sadece fps değil, fiyat ve donanımsal bilgilerde karşılaştırmaya dahil olacak.
Aklıma Takılan bir kısım var Sen kendin sitelerdeki çoğu verinin yanlış olduğunu söylüyorsun ve ismini veremeyeceğin bir siteye mi güveniyorsun veriler için ???

Ayrıca Eminim Bahsettiğin sistem O fps'den daha yüksek fos veriyordur 72fps alması mümkün değil eğer enayi gibi Online FPS bir oyunu 2-4K'da oynamıyorsa vs. Vs.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,816
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Aklıma Takılan bir kısım var Sen kendin sitelerdeki çoğu verinin yanlış olduğunu söylüyorsun ve ismini veremeyeceğin bir siteye mi güveniyorsun veriler için ???

Ayrıca Eminim Bahsettiğin sistem O fps'den daha yüksek fos veriyordur 72fps alması mümkün değil eğer enayi gibi Online FPS bir oyunu 2-4K'da oynamıyorsa vs. Vs.
Dostum sen olayı çok yanlış anlamışsın. Önce düzgün okumalısın bence.
O ismini vermediğim sitenin bilgileri ve gösterilen FPS'ler yanlış dedim zaten. Çoğu yerde de yanlış tabi ki orada yazdığım sistem o fps'i vermez. Onu örnek olarak verdim çoğu yerde de bu şekilde yanlış bilgiler ve veriler veriliyor diye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ben FPS'ler üzerine bir site yapıyorken R5 5600X ve RX 6600XT gibi bir sistemin CS'de 72FPS vereceğini düşündüğümü düşünmüşsen o da senin ayıbın olsun.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Mehmetcan
Dostum sen olayı çok yanlış anlamışsın. Önce düzgün okumalısın bence.
O ismini vermediğim sitenin bilgileri ve gösterilen FPS'ler yanlış dedim zaten. Çoğu yerde de yanlış tabi ki orada yazdığım sistem o fps'i vermez. Onu örnek olarak verdim çoğu yerde de bu şekilde yanlış bilgiler ve veriler veriliyor diye.
Önce düzgün okumalısın bence???
Knk farkındamısın bilmiyorum ama metin tabanlı bir Platform'dayız şuan Yani sen oraya açık bir şekilde ne demek istediğini belirtmesen bende senin ses tonu'nu ve yüz ifadeni görmessem Tabi anlamam hatta daha doğrusu sen anlatamamış olursun

Lütfen git orda yazdığın yazıyı emoji olan yere kadar Bı kendin oku.

Orda bir sitenin X sisteminin CS2'de verdiği FPS gösteriyor demişsin kısaca yani bunu yanlış olduğunu Sunan Bir Kelime vs. Kullanmamışsım veya belli etmemissin

Yani madem cevap veriyim düzgün iletişim kuralım Git önce yazdığımı düzgün oku diye Agresif bir cevap vermeden konuşabiliriz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ben FPS'ler üzerine bir site yapıyorken R5 5600X ve RX 6600XT gibi bir sistemin CS'de 72FPS vereceğini düşündüğümü düşünmüşsen o da senin ayıbın olsun.
Çünkü o fps bu 2K ultra ayarlarda verdiği FPS'de olabilirdi zaten o yüzden 1080P'de o asla o kadar düşük FPS vermez dedim

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,816
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Önce düzgün okumalısın bence???
Knk farkındamısın bilmiyorum ama metin tabanlı bir Platform'dayız şuan Yani sen oraya açık bir şekilde ne demek istediğini belirtmesen bende senin ses tonu'nu ve yüz ifadeni görmessem Tabi anlamam hatta daha doğrusu sen anlatamamış olursun

Lütfen git orda yazdığın yazıyı emoji olan yere kadar Bı kendin oku.

Orda bir sitenin X sisteminin CS2'de verdiği FPS gösteriyor demişsin kısaca yani bunu yanlış olduğunu Sunan Bir Kelime vs. Kullanmamışsım veya belli etmemissin

Yani madem cevap veriyim düzgün iletişim kuralım Git önce yazdığımı düzgün oku diye Agresif bir cevap vermeden konuşabiliriz
Konuda bir çok kez yaptığım sitenin amacından bahsettim. Hiç bir sitede doğru veriler ve FPS'ler yok dedim. Bu siteyi kurmamdaki başlıca amaçta bu, bunu da belirttim.
Yani bunları belirtmişken herhangi bir siteden FPS değerlerini alacağımı düşünmen garip. Mesajı değil konuyu düzgün okumalısın. Aynı mesajın içerisinde de FPS'ler yapılan testlerle sunulacak demişim.
Konunun içinde de herhangi bir siteden veri almadığımı zaten alınabilecekte bir site de olmadığını söylemişim.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
efe araci
Techpowerup bir data sitesi denebilir.
Şahsen ben siteye girince aradığım bir şeyi bulmak için efor sarf ediyorum, efouru geçtim benim yayınlayacağım bir tür performans karşılaştırma sitesi.
Oyunlarda hangi gpu'nun ne kadar performanslı olduğunu anlamak için kurulan bir site.
Bahsettiğin sitede iki gpu seçip oyun performanslarına kolayca ulaşabiliyor musun?
çok doğru techpowerup güzel olsa bile arayüzü biraz karışık daha sade daha kolay bir arayüzlü site olması herkesin işine gelir.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Mehmetcan
Konuda bir çok kez yaptığım sitenin amacından bahsettim. Hiç bir sitede doğru veriler ve FPS'ler yok dedim. Bu siteyi kurmamdaki başlıca amaçta bu, bunu da belirttim.
Yani bunları belirtmişken herhangi bir siteden FPS değerlerini alacağımı düşünmen garip. Mesajı değil konuyu düzgün okumalısın. Aynı mesajın içerisinde de FPS'ler yapılan testlerle sunulacak demişim.
Konunun içinde de herhangi bir siteden veri almadığımı zaten alınabilecekte bir site de olmadığını söylemişim.
Hiç bir site'de doğru veri olmadığını nerden çıkardın ??? Fps olarak bilemem ama Onun dışında GPU'nun Performans farkı (avarage) +sıcaklıkları +Donanımı +Fiyatı cartu curtu vs. Hakkında doğru bilgi veren siteler var eğer sen görmediysen zaten düzgün araştırmamışsın demektir

Mesela TechPowerUP veya +ekstra bilgiler için Tom's Hardware vs.

Ayrıca Merak Ediyorum'da Nasıl tamamen doğru bilgiye ulaşmayı hedefliyorsun Yani Eğer Testlerin tamamını Aynı Sistem'de Sadece Ekran Kartı'nı değiştirerek yapamazsan Doğru veri olmaz yani mesela 10 YouTube videosu izledin RTX 4070 süper gaming test'i için Ee adamın biri 5600mhz. Ram kullanıyor biri 6800Mhz. Veya biri cl48 ram kullanırken biri cl30 kullanıyor olacak veya Biri Galax kullanıyor biri Asus Tuf (sıcaklık artarsa performans düşer vs.) yani FPS etki edebilecek daha bir kaç etken'de var Bunların bire bir aynı olduğunu nerden bilecen ???

Top Bottom