Grafik Tasarım Okunur mu?

Hocam Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde okuyup DGS ile görsel iletişim tasarımı bölümüne 4 yıllığına tamamlamak mantıklı mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam devlete girebilirim belki referans ile daha fazla para kazanmak için risk alınır mı bilmiyorum sosyal medya o açıdan mantıklı geliyor 2, 3 yıl sonra sektörde durumlar nasıl olur bilmiyorum.
dgs alım çok düşük üniversite başına 2-3 kişi alınıyor ben yaptım yapabilir ama direk çalışmak daha kolay

dgs alım çok düşük üniversite başına 2-3 kişi alınıyor ben yaptım yapabilir ama direk çalışmak daha kolay
Hocam devlette tekniker olmak ile ömür geçer mi? Yani özel sektörün ilerleyen yıllarda daha da zorlaşacağını biliyorum. Devlette kalıp ileride pişmanda olmak istemiyorum. Çok fazla düşündüm acaba sıfırdan sayısala başlayıp mühendislik mi okumaya çalışsam diye ama yemiyor yani.

Hocam devlette tekniker olmak ile ömür geçer mi? Yani özel sektörün ilerleyen yıllarda daha da zorlaşacağını biliyorum. Devlette kalıp ileride pişmanda olmak istemiyorum. Çok fazla düşündüm acaba sıfırdan sayısala başlayıp mühendislik mi okumaya çalışsam diye ama yemiyor yani.
devlete öyle girmek kolay olsa kimse şu şartlarda özele çalışmaz

devlete öyle girmek kolay olsa kimse şu şartlarda özele çalışmaz
Hocam tercihler henüz açıklanmadı ancak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi gelecek gibi gözüküyor. Bir kaç Anadolu şehrinde lisans Görsel İletişim bölümü var. Ön lisans gelirse DGS ile tamamlarım. Mezuna kalmak istemedim, iş hayatına atılmak daha mantıklı geliyor bir an önce.

Lisans Grafik Tasarım bölümleri çizim sınavı ile alıyor hocam. Sınava girdim ancak kazanacağımı düşünmüyorum. 1 yıldır falan resim çizmiyorum belki de genelde hep bilgisayardan ilerledim. Ve bu sınava girenler anladığım kadarıyla öğretmen veya akademisyenlik için giriyor çünkü %95'i kızdı girenlerin.

Üniversite boyunca kendimi hem sosyal medya da hemde tasarımlarda geliştireceğim. Yapay zeka kullanımının artması ile ciddi bir rekabet var internette. Deneyeceğiz şansımızı.

İşe gelirsek devlette bir kaç referansım var. Direkt kendi işimle ilgili yere girebilirim ama bilmiyorum tam. Yurt dışı düşünüyordum ama ne kadar iyi olursam olayım böyle bir bölümde vize sorunu yaşayacağımı düşünüyorum. Mühendisler bile zor kabul görüyormuş.

Baya bir araştırdım ancak tasarım veya video işlerine ilgi duyuyorum. Meslek lisesi mezunu olduğum içinde matematiğim temel düzeyde. Meslekten geliştirecek vakitte bulamadım. Matematik her zaman lazım ama bundan sonra da geç kalacağımı hissediyorum.

Geri