GRAVİX 5A SİSTEM OYUNDAN ATMA SORUNU

Hocam 75-90 çok dengesiz ya emin olamıyorum. İşlemci de normalin üstünde ama tehlikeli görünmüyor. Ekran kartını furmark testine sokabilir misiniz? Eğer hata vs bir şey varsa %100 kullanımda test ortasında kapanma olacaktır. Test sonucunu da sonrasında servise gönderip ekran kartı tarafında kontrol sağlamaları için gönderebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam saçma gelecek ama işlemciye termal macun sürmeyi unutmuş olabilir misiniz? Veya arkadaşın dediği gibi sokete tam oturmamış olabilir mi? Ekran kartının sıcaklığı ile alakası yoktur ama kontrol etmekte fayda var.
İşlemci sıcaklıgı gayet normal bence 45 civarı ama ekran kartı uçuyor 77-85 arası gidip geliyor

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.2 MB · Hit: 24
Merhaba game garajdan Gravix 5A sistem aldım özelliştirme olarak işlemciyi ryzen 7 7700x anakartı ise ASUS PRİME 650 M-R olarak değiştirdim sistem geldi kurulumlarını yaptım driver güncelledim oyunları yükleyip test etmek icin girdim ve bir çok oyunda şu ana kadar denedigim her oyunda(wolfteam dışında) oyundan atıyor 5-10 dk anca dayanıyor kendim bir yeri atlamışımdır belki diye bilgisayarcıya götürüp tam takır format attırdım fakat aynı sorun hala devam ediyor bir çok forumda çözüm aradım sunulan çözümlerin hepsini denedim fakat sorun hala devam ediyor. KISACA SİSTEMİMİ ÖZETLEYEYİM ; AMD Ryzen 7 7700x - PALİT İNFİNİTY 3 RTX 5070 - ASUS PRİME 650 M-R - Crucial Pro 32GB (2x16) 5600MHz - Crucial E100 1TB 5000 -4500MB/s - FSP 750W KASA - AIGO AI240 ARGB 240mm Siyah Sıvı Soğutucu
Bendede aynı sorun vardı expo yu kapatınca düzelmişti.

Sistemi aldıgımdan beri 1 kez bile expo açmadım ufak ufak düzelmeye başladı onceden her girişimde 5 dk oynatmadan direkt atıyordu
Ram frekansı ayarlayın, benim ram ler 7200mhz di forumdakiler 7800x3d işlemcinin 5500mhz kulanabıldığı soylemıştı fazladan frekans verince drop giriyomuş. Aslı varmı bilmiyorum ama, expoyu kapatınca düzelmişti expo 7200mhz e ayarlıydı önceden.
Ek olarak eğer oyun çöktüğünde monitör kararıp gelmiyorsa ekran kartının güç pini tam oturmamış olabilir.

Ram frekansı ayarlayın, benim ram ler 7200mhz di forumdakiler 7800x3d işlemcinin 5500mhz kulanabıldığı soylemıştı fazladan frekans verince drop giriyomuş. Aslı varmı bilmiyorum ama, expoyu kapatınca düzelmişti expo 7200mhz e ayarlıydı önceden.
Ek olarak eğer oyun çöktüğünde monitör kararıp gelmiyorsa ekran kartının güç pini tam oturmamış olabilir.
ryzen 7 7700x işlemcinin maximum 5200 mhz rami destekledigini okudum ben şu an 4800 mhz ye çektim. oyunda gpu 75-80 civarı, cpu45 sıcaklıgı alıyorum. hangi ayarda kullanmalıyım sence hocam? + olarak oyunlardan atma sorunu bir tık azalmış gibi uzun sureli oynayabiliyorum cok nadir atmaya başladı

İşlemci sıcaklıgı gayet normal bence 45 civarı ama ekran kartı uçuyor 77-85 arası gidip geliyor
derece değil de orada kullanım yüzdesi yazmıyor mu ? ben mi yanlış görüyorum

kral yüzdelik işareti yok mu ? derece işareti değil diye görüyorum ben
Amdnın uygulamasından bakıyorum afterburner kullanmadım benim gördügüm sıcaklık değeri degil mi yani?

Attığın fotoğraf GPU ve işlemcinin kullanım oranını gösteriyor . Sıcaklık değil . HWinfo64 tarzı bir uygulama ile en azından max sıcaklığı gibi kontrol et.

örnek olarak
1759214755881.webp

Bende yeni sistem aldım kasayı açıp kablo düzenlemesi yaptım sadece gpu kablosunu değiştim diğerine taktım oyuntan attı 2-3 dk sürmeden kabloyu eski haline aldım düzeldi. Gpu güç kablosunu bir kontrol et ✋

Ekran kartı sıcaklığı göremedim fotoğraflarda? Ayriyeten kasa fanları ve ekran kartı sıcaklığını gösteren bir grafikle paylaşın ki yardımcı olabilelim

Amdnın uygulamasından bakıyorum afterburner kullanmadım benim gördügüm sıcaklık değeri degil mi yani?
Hayır attığın fotoğraftaki değerler kullanım yüzdeleri sıcaklık değerleri değil ekran kartı sıvaklığını program kullanmadan görev yöneticiisnden de görebilirsin tavsiyem afterburner kurman olur

Hayır attığın fotoğraftaki değerler kullanım yüzdeleri sıcaklık değerleri değil ekran kartı sıvaklığını program kullanmadan görev yöneticiisnden de görebilirsin tavsiyem afterburner kurman olur
Bu değerleri görüyorum dün 2-3 saat oyundan atmamıştı şu an 5 dk sürmüyor atmaya devam ediyor anormal olan nedir
Aldıgım değerler böyle dün 2-3 saat oynamama rağmen atmıyordu şimdi 5 dk dayanmadan atıyor anormal olan durum nedir?

Ekran kartı sıcaklığı göremedim fotoğraflarda? Ayriyeten kasa fanları ve ekran kartı sıcaklığını gösteren bir grafikle paylaşın ki yardımcı olabilelim
Paylaştım

Bende yeni sistem aldım kasayı açıp kablo düzenlemesi yaptım sadece gpu kablosunu değiştim diğerine taktım oyuntan attı 2-3 dk sürmeden kabloyu eski haline aldım düzeldi. Gpu güç kablosunu bir kontrol et ✋
Tam olarak anlatmak istedigini anlamadım detaylı bi şekilde anlatır mısın

Ekler

• image.webp
    image.webp
    2.6 MB · Hit: 11
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,065
Üyeler
183,375