GSkill Trident Z5 Neo 32x2 Hangi Modüleri İçerir?

Reaksiyon skoru
159
Arkadaşlar merhaba. Biostan ram hızımı ayarlamak istiyorum. Bu ayr için Nebi beyin aşağıda bırakacağım linktleki excel dosyasını kullanmayı planlıyorum. Gskill Trident G5 Neo Rgb 32x2 6000mhz 30cl ramlerim de hangi modülün kullanıldığını bulamadım. Bu konuda yardımcı olma şansınız var mı?

Arkadaşlar merhaba. Biostan ram hızımı ayarlamak istiyorum. Bu ayr için Nebi beyin aşağıda bırakacağım linktleki excel dosyasını kullanmayı planlıyorum. Gskill Trident G5 Neo Rgb 32x2 6000mhz 30cl ramlerim de hangi modülün kullanıldığını bulamadım. Bu konuda yardımcı olma şansınız var mı?

Direk expo açsanıza hocam

Direk expo açsanıza hocam
Ben de direk o şekilde yapmayı planlıyordum ancak videoları izlediğimde değerleri bıraktığım excel dosyasında ki gibi yapmanın daha sağlı olduğunu iddia edenler var. Ne kadar doğru inanın bilmiyorum

6000 cl 30 genelde hynix a kullanıyor
Maalesef son 6 aydır üretilen 6000mhz cl30 kitlerin çoğunluğu yeni nesil M Die içeriyor Nebi Akgün son videosunda değinmişti TRFC belli bir değerini girince sistem çalışıyorsa A die çıkıyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öğrenmenin birkaç yolu var ilki ramleri ısıtıp garantisinden vazgeçerek sogutuculari söküp ciplerin koduna ulaşmak diğerleri Nebi Akgün videolarındaki A Die ayarlarını yapıp sistem açılırsa A die olduğundan emin olmak veya thaipoon burner

Maalesef son 6 aydır üretilen 6000mhz cl30 kitlerin çoğunluğu yeni nesil M Die içeriyor Nebi Akgün son videosunda değinmişti TRFC belli bir değerini girince sistem çalışıyorsa A die çıkıyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öğrenmenin birkaç yolu var ilki ramleri ısıtıp garantisinden vazgeçerek sogutuculari söküp ciplerin koduna ulaşmak diğerleri Nebi Akgün videolarındaki A Die ayarlarını yapıp sistem açılırsa A die olduğundan emin olmak veya thaipoon burner
aynı model kodunu anakart qvl listesine baktığımda test edilen kitin hynix a olduğunu gördüm olasılık arttırıyor mu

A ya da M. Tablodan 510 değerini deneyip stabil bir şekilde kaydedin. Daha sonra 420 değerini deneyin. Stabilse A'dır. Değilse M-die ayarına döndürürsünüz biosu.

A ya da M. Tablodan 510 değerini deneyip stabil bir şekilde kaydedin. Daha sonra 420 değerini deneyin. Stabilse A'dır. Değilse M-die ayarına döndürürsünüz biosu.
Evet hocam dediğiniz gibiymiş tekrardan baktım bende. Çok saolun

Die gösteriyor denilen programlarda göremedim. Hatta komik bir şekilde benim ramlerim H-Die gözüküyor. Ben kendim deneme yanılma yoluyla yaptım. Ayrıca tabloya nazaran kendi gecikme değerleriniz düşükse onları girin.

Die gösteriyor denilen programlarda göremedim. Hatta komik bir şekilde benim ramlerim H-Die gözüküyor. Ben kendim deneme yanılma yoluyla yaptım. Ayrıca tabloya nazaran kendi gecikme değerleriniz düşükse onları girin.
Hocam aslında HWINFO indirip o şekilde bakmak en mantıklı yol değil mi?

Hocam aslında HWINFO indirip o şekilde bakmak en mantıklı yol değil mi?
HWINFO o bilgiyi vermiyor diye hatırlıyorum sanki. (Yanlış da olmasın kesin değil) Ben bulamamıştım ama biostan değeri girerek en basit şekilde öğrenebilirsiniz. Dün mesela arkadaşa ayar yaparken benim ram A-die diye A-die ayarını yaptırdım 3-4 kez boot bile etmedi. Sonra M-die verdim. Sorunsuz çalışıyor şu an. Bir zararı da yok zaten. En kötü boot etmez. Bilgisayar açılmaz ise de CMOS sıfırlarsınız. Biz o şekilde yaptık. Sorun olursa yardımcı olabilirim.

ram modülü dedigin nedir chipi mi sormak istedin?
thaiphoon burner kullanabilirsin detaylı yazar ram bilgilerini
bunu 2-3 tane test dısında hız farkını hissedebileceginiz bi durum yok sorunsuz kullanmak icin 6000 mhz cl30 secip gecin

ram modülü dedigin nedir chipi mi sormak istedin?
thaiphoon burner kullanabilirsin detaylı yazar ram bilgilerini
bunu 2-3 tane test dısında hız farkını hissedebileceginiz bi durum yok sorunsuz kullanmak icin 6000 mhz cl30 secip gecin
Hocam Hynix A die , Hynix M die ya da samsung B die modüllerden bahsediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,510
Üyeler
186,205
Son üye
Algos918
Geri