Yardım GTA 5 %100 Gpu Kullanımı

2340922

80+
Reaksiyon skoru
145
Zamanında bununla alakalı bir konu açmıştım. O zamanlar harici harddisk kaynaklı olduğunu sanıyordum problemim.
Ekran kartım: Gtx 970
İşlemcim: i7 4790k, 4.0 ghz
Termal macun yeni yenilendi ve yeni bir soğutma aldım.
Ram:16 gb

Güncelleme: 7200 rpm 2tb seagate hdd aldım.
Sorun: Gta 5 oyununda oyuna girdikten 15-20 dakika sonra oyunun ortalama 70-80 fpslerden 8 fpse düşüp oynanamaz hale gelmesi.

Bugün oyunu sırf değerlerime bakmak için yan ekranda görev yöneticisi ve msi afterburner açtım ve oyunda tam fps drop olduğu anda gpu kullanımının 100%' e ulaştığını gördüm.
Ekran kartı sıcaklığım 58-60 derece idi o anda.
Ekran kartı sürücüsü güncel.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Zamanında bununla alakalı bir konu açmıştım. O zamanlar harici harddisk kaynaklı olduğunu sanıyordum problemim.
Ekran kartım: Gtx 970
İşlemcim: i7 4790k, 4.0 ghz
Termal macun yeni yenilendi ve yeni bir soğutma aldım.
Ram:16 gb

Güncelleme: 7200 rpm 2tb seagate HDD aldım.
Sorun: Gta 5 oyununda oyuna girdikten 15-20 dakika sonra oyunun ortalama 70-80 fpslerden 8 fpse düşüp oynanamaz hale gelmesi.

Bugün oyunu sırf değerlerime bakmak için yan ekranda görev yöneticisi ve msi afterburner açtım ve oyunda tam fps drop olduğu anda gpu kullanımının 100%' e ulaştığını gördüm.
Ekran kartı sıcaklığım 58-60 derece idi o anda.
Ekran kartı sürücüsü güncel.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
i7-4790k o işlemcinin ısı problemi vardı diye biliyorum o işlemcilere ''delid'' yapıp ısı değerlerini düşürüyorlardı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

%100 işlemci kullanımı diyorsan arkaplanda bir şey açık olabilir mesela Windows Update gibi ondan veya oyundan kaynaklıdır

i7-4790k o işlemcinin ısı problemi vardı diye biliyorum o işlemcilere ''delid'' yapıp ısı değerlerini düşürüyorlardı
88w tdp değeri, 160w tdp değerli soğutucu kullanıyorum. Sorun olmaması lazım.
Ve delid yapmaktan kesinlikle çekiniyorum.

%100 işlemci kullanımı diyorsan arkaplanda bir şey açık olabilir mesela Windows Update gibi ondan veya oyundan kaynaklıdır
İşlrmci değil, gpu kullanımı

88w tdp değeri, 160w tdp değerli soğutucu kullanıyorum. Sorun olmaması lazım.
Ve delid yapmaktan kesinlikle çekiniyorum.

İşlrmci değil, gpu kullanımı
darboğazdan kaynaklı olabilir güçlü bir işlemci sonuçta

Güncelleme: Nvidianın yeni bir driverı çıkmış, bir de onu deneyeyim bakalım. 6 gün önce çıkmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,236
Üyeler
187,647
Son üye
Rqna Ceyhan
Geri