Mantıklı Kanks Aferim
80+ Bronze
gta 5 ağır bir oyun olduğundan dolayı ısınmasına sebep olacaktır, bundan dolayı normal
Sorun şu ki sıcaklık aşırı yüksek değil GTA V'de işlemci 78, ekran kartı 69 derece olmasına rağmen FPS önce 80'lerden 60'lara daha sonra 15 20'lere düşüyor ve bir daha çıkmıyor ve işlemci frekansı da bu sırada 3200 Mhz'lerden 1300 Mhz'lere düşüyor.Sorun sıcaklık sebebiyle oluşuyorsa toz temizliği ve termal macun yenilemesi sorunu düzeltebilir.
Bu konuyu okumuştum, konu sahibinin dediklerimi yaptım ancak bir fark olmadı.Derdinizin dermanınız budur.Çözüm: Quick CPU ile termal darboğaz önleme
Merhaba. Bu ve başka forumlarda birçok kişinin işlemci frekanslarının bir süre sonra düşmesi yüzünden darboğaz yaşayıp düşük FPS aldıklarını gördüm ve bu konuyu açmaya karar verdim. Benim işlemciminde dahil olduğu bir çok işlemcide UV (Undervolt) yapılamıyor olmasından ısınıyor ve kendini...www.technopat.net
Sıcaklıktan kaynaklı o halde. Benim 90 dereceyi görüyor buna rağmen bundan da kaynaklı olabilir bundan sebep soğutma alın.Sorun şu ki sıcaklık aşırı yüksek değil GTA V'de işlemci 78, ekran kartı 69 derece olmasına rağmen FPS önce 80'lerden 60'lara daha sonra 15 20'lere düşüyor ve bir daha çıkmıyor ve işlemci frekansı da bu sırada 3200 Mhz'lerden 1300 Mhz'lere düşüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu konuyu okumuştum, konu sahibinin dediklerimi yaptım ancak bir fark olmadı.
Ortalama bir soğutucu kaç derece etki eder?Sıcaklıktan kaynaklı o halde. Benim 90 dereceyi görüyor buna rağmen bundan da kaynaklı olabilir bundan sebep soğutma alın.
tahminen en az 10-15 derece etki eder ortalama-iyi ise.Ortalama bir soğutucu kaç derece etki eder?
işlemcin çok ısındığı için hzıını yarıya düşürüyorMerhaba yeni aldığım lenovo ideapad 5 ryzen7 5700 u islemcili 8gb 3200 mhz ramli laptopumda gta 5i 1 saat kadar 60 fpslerde oynuyorum yaklasık 1 saat sonra 10 fps lere düşüyor sebebini anlamadım aşağıdaki değerler normalmiAlıntıyı görüntüle
Sıcaklıklar yüksek değil. Daha farklı bir sorun olsa gerek, ancak çözümü hakkında bir fikrim yok.Sorun şu ki sıcaklık aşırı yüksek değil GTA V'de işlemci 78, ekran kartı 69 derece olmasına rağmen FPS önce 80'lerden 60'lara daha sonra 15 20'lere düşüyor ve bir daha çıkmıyor ve işlemci frekansı da bu sırada 3200 Mhz'lerden 1300 Mhz'lere düşüyor.