Neler Yeni

GTA V - FPS değerlerim 80-85 civarında, nasıl yükseltebilirim?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Dostlar ne yaparsam yapayım 80-85 seviyesinin üstüne çıkmıyor. Herkeste mi böyle yoksa sadece bende mi? V-Sync falan her şey kapalı fps sabit değil. Çünkü arada 88 de oluyor 85 de 80 de. Hep bu civarda geziyor ama üstüne çıkmıyor. En yüksek ayarlarda MSAA 4X TXAA açık. Diğer ayarlar da en yüksekte oynuyorum. Kartı %80-85 falan kullanıyor ve 80-85 fps civarı fps veriyor. Ayarları düşürdüğüm zaman ise %40-50 kullanıyor yine 80-85 fps civarı veriyor. %99 kullanmak için DSR açıyorum. 2K şekilde oynuyorum. %98-99 kullanıyor ama yine 80-85 fps veriyor. Ne yapmam lazım? GTA V Online için geçerli bu hikaye kısmında böyle sorun yok.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Online mı Offline mı ? Online ise normaldir çünkü RX 590 kullanan kuzenim bile online tarafında ayarları "High" olarak ayarlıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Bobo

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,110
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
Dostlar ne yaparsam yapayım 80-85 seviyesinin üstüne çıkmıyor. Herkeste mi böyle yoksa sadece bende mi? V-Sync falan her şey kapalı fps sabit değil. Çünkü arada 88 de oluyor 85 de 80 de. Hep bu civarda geziyor ama üstüne çıkmıyor. En yüksek ayarlarda MSAA 4X TXAA açık. Diğer ayarlar da en yüksekte oynuyorum. Kartı %80-85 falan kullanıyor ve 80-85 fps civarı fps veriyor. Ayarları düşürdüğüm zaman ise %40-50 kullanıyor yine 80-85 fps civarı veriyor. %99 kullanmak için DSR açıyorum. 2K şekilde oynuyorum. %98-99 kullanıyor ama yine 80-85 fps veriyor. Ne yapmam lazım? GTA V Online için geçerli bu hikaye kısmında böyle sorun yok.

Bu konuyu inceler misin? Sanırım senin sorununla aynı.

Rammstein

80+ Silver
85 fps gayet yeterli, tabi sisteminiz daha fazla fps alacak bir sistemse bilemiyorum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Online mı Offline mı ? Online ise normaldir çünkü RX 590 kullanan kuzenim bile online tarafında ayarları "High" olarak ayarlıyor.
Dediğim gibi online için böyle. Hikaye kısmında 110 fps civarı alıyorum sabit şekilde yüksek ayarlarda.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Dediğim gibi online için böyle. Hikaye kısmında 110 fps civarı alıyorum sabit şekilde yüksek ayarlarda.
Zaten herkes o şekilde FPS alır.
- Online scriptleri
- Kullanıcı verileri
- Modderların ultra kabarık verisi ve haritaya spawn ettikleri
- Dışarıda bırakılan araçlar
Kısacası boşuna o kadar "Loading" ekranında beklemiyoruz. O çözümlerin çok işe yarayacağını sanmıyorum. Ayar falan düşürmeye çalışıyorlar genelde.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Bu konuyu inceler misin? Sanırım senin sorununla aynı.
O konuyu incelemiştim zaten fakat benim sorunumla alakası yok. Onları zaten kaç senedir biliyorum. Orada FPS arttırmak için kartı fazla yoran şeyleri kapatıyor. Bazı optimizasyonu kötü ayarlar falan mesele çimen ayarı gibi. Benim sorunum bu değil.
85 fps gayet yeterli, tabi sisteminiz daha fazla fps alacak bir sistemse bilemiyorum.
Sistemim imzamda var ve gayet yeterli. Offline modda sabit 110 fps alıyorum yüksek ayarlarda kartı %98 civarı kullanıyor. Aynı ayarlar ile online geçtiğimde kartın hepsini kullanmıyor. %70-80 civarı kullanıyor ve 80-85 fps civarı alıyorum.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
O konuyu incelemiştim zaten fakat benim sorunumla alakası yok. Onları zaten kaç senedir biliyorum. Orada FPS arttırmak için kartı fazla yoran şeyleri kapatıyor. Bazı optimizasyonu kötü ayarlar falan mesele çimen ayarı gibi. Benim sorunum bu değil.

Sistemim imzamda var ve gayet yeterli. Offline modda sabit 110 fps alıyorum yüksek ayarlarda kartı %98 civarı kullanıyor. Aynı ayarlar ile online geçtiğimde kartın hepsini kullanmıyor. %70-80 civarı kullanıyor ve 80-85 fps civarı alıyorum.
Bunun gibi çok video var. Hiç kimse %90-95 GPU kullanımının üstüne çıkamıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca R5 2600 + GTX 1660 Tİ online tarafında 55-60-70 FPS arası gidip geliyor %87-90 GPU kullanımınında. O daha vahim bir durum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Cebrail ERTUĞRUL
Bu çözülebilen bir şey değil sanırım. Birkaç yere baktım sorun çözülememiş.

Can08

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
can yazıcı
aynı sıkıntıyı ben ps4 proda da alıyorum

online ile ilgili yani

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Zaten herkes o şekilde FPS alır.
- Online scriptleri
- Kullanıcı verileri
- Modderların ultra kabarık verisi ve haritaya spawn ettikleri
- Dışarıda bırakılan araçlar
Kısacası boşuna o kadar "Loading" ekranında beklemiyoruz. O çözümlerin çok işe yarayacağını sanmıyorum. Ayar falan düşürmeye çalışıyorlar genelde.
Hocam benim o şekilde FPS alması ile sorunum yok. Online modda FPS düşecek biliyorum fakat neden kartımın %100'ünü kullanmıyor. %70-80 kullanıyor ve 80-85 fps civarı alıyorum. %98 civarı kullansa artacak FPS değerim. Ayarları en yüksekten normale çektim FPS artsın diye. Bu seferde kartı %40-50 kullanıp yine 80-85 fps civarı veriyor.
Bunun gibi çok video var. Hiç kimse %90-95 GPU kullanımının üstüne çıkamıyor.

Ayrıca R5 2600 + GTX 1660 Tİ online tarafında 55-60-70 FPS arası gidip geliyor %87-90 GPU kullanımınında. O daha vahim bir durum.
Çok saçma yahu neden böyle? Adam ayarları yükseğe almış kartı %50 civarında kullanıyor. Aldığı FPS ise 55 gibi düşük bir değer. Kartın yarısını kullanmıyor neredeyse. Neden? GTA V mi izin vermiyor buna?

Top Bottom