Güç Seçeneği Kendi Kendine Değişiyor

lbehzat

80+
Reaksiyon skoru
3
PC'yi her açtığımda güç seçeneği otomatikmen "Yüksek Performans"a alınıyor ben "Dengeli" de kullanmak istiyorum.
Bunu düzeltmek için YT ve yapay zekadan yardım aldım fakat işe yaramadı bu durumu nasıl düzeltebilirim ?
İşletim Sistemi: Windows 10

Herhangi bir uygulama (MSI Center) vb. kullanmıyorum

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    42.3 KB · Hit: 13
PC'yi her açtığımda güç seçeneği otomatikmen "Yüksek Performans"a alınıyor ben "Dengeli" de kullanmak istiyorum.
Bunu düzeltmek için YT ve yapay zekadan yardım aldım fakat işe yaramadı bu durumu nasıl düzeltebilirim ?
İşletim Sistemi: Windows 10

Herhangi bir uygulama (MSI Center) vb. kullanmıyorum
OEM yazılım kullanmıyorsan alttaki öneriyi denedin mi?
  1. Win + R tuşlarına bas, taskschd.msc yaz ve Enter’a bas.
  2. Sol menüden Görev Zamanlayıcı Kitaplığı > Microsoft > Windows > Power Efficiency Diagnostics gibi klasörleri kontrol et.
  3. Açılışta çalışan görevler arasında güç planı değiştirme gibi bir şey var mı, kontrol et.
  4. Şüpheli bir görev görürsen çift tıkla ve “Tetikleyiciler” sekmesinden başlangıçta çalışıp çalışmadığına bak.

OEM yazılım kullanıyorum. Denesem olur mu ?
OEM olan yazılımın yapıyor değiştirmeyi sadece MSI center yapmaz ne var sende armory crate falan mı? Deneyebilirsin yöntem zaten sana neyin değişiklik yaptığını gösteriyor. O kısma girince güç planını değiştiren şeyi bulursun.

OEM olan yazılımın yapıyor değiştirmeyi sadece MSI center yapmaz ne var sende armory crate falan mı? Deneyebilirsin yöntem zaten sana neyin değişiklik yaptığını gösteriyor. O kısma girince güç planını değiştiren şeyi bulursun.
Hiçbir şey kullanmıyorum ama dediğiniz gibi gibi OEM'den olabilir. Dediğinizi yaptım fakat güç planı değiştirme diye bir seçenek bulamadım güç ayarlarından hızlı başlatmayı kapattım sorun düzeldi

• Beğen
Reaksiyonlar: GUSE
Geri