Öneri Hafif ve İşlevsel Laptop Önerisi

marceline_27

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
913
Bütçe
30000
Merhabalar,

Bir arkadaşım için laptop arıyoruz. Ben baya araştırıyorum ve ek olarak buraya da sorup fikirlerinizi almak istiyorum. Baktığımız seriler, Lenovo Yoga, Asus Vivobook/Zenbook, HP Envy gibi seriler.

Olmazsa olmazlarımız;
Orta düzey kullanımda (video izleme internette sörf yapma gibi) 1 günü çıkarabilmesi yani yaklaşık 8 saatlik aralıksız kullanım ömrü olması
Hafif olması, max 1.5 kilo falan olsun. Sürekli taşınacağı için bir yerden sonra illaki işkenceye dönebilir ama olabildiğince hafif olmalı
Genel işler dışında yazılım alanında da kullanılacağı için işlemcisi de tatmin edici seviye de performans vermeli.

Bunlar dışında opsiyonel olarak giriş çıkış portlarının zengin olması olabilir ama şart değil tabi.

Bütçemiz 30.000 TL fakat çok zorlarsak 35.000 TL olabilir ama 35.000 TL'den 1 lira fazla veremeyiz büyük ihtimalle. 35.000 TL top seviye gibi düşünebilirsiniz. Teşekkürler şimdiden. İyi forumlar.

Depolama ve ram konusunda endişelerim var. Bu konudaki yorumunuz nedir?
Vscode kullanacak, Hadi tüm kütüphaneleri paketleri uygulamaları kursun anca 100gb tutar.
Eğer 6 saat yeter derseniz

Vscode kullanacak, Hadi tüm kütüphaneleri paketleri uygulamaları kursun anca 100gb tutar.
Eğer 6 saat yeter derseniz

Evet fakat uzun ömürlülük konusunda bilgisayarına ekstra depolanacak fazla bir veri şansı olmayacak. Yine de en az 500 gb olması lazım gibi düşünüyorum ama bunu da değerlendireceğim tabii ki. Teşekkürler.

Evet fakat uzun ömürlülük konusunda bilgisayarına ekstra depolanacak fazla bir veri şansı olmayacak. Yine de en az 500 gb olması lazım gibi düşünüyorum ama bunu da değerlendireceğim tabii ki. Teşekkürler.
m2 yi kolayca satabilirsiniz çok değer kaybetmeden. Mezun olduğunda yada gerektiğinde satıp rahat rahat bir windows alabilir. takaslayabilir.

Harici ssd alabilirsiniz depolama sorununu cozmek icin ama ram icin sanirim cozum yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,286
Üyeler
183,409
Son üye
meteree
Geri