Haftanın 6 Günü Sabah 6 Akşam 6 Çalışana Asgari Ücret mi?

başka iş yerleri ile konuş ve araştır bulursan oraya geçersin bulamazsan biraz dişini sıkacaksın ondan sonra adama karşı çıkıp bir şeyler söylersin.

Yanılıyorsunuz.
Mavi yakalılar hem daha düşük ücretler ile hem de çok kötü koşullarda çalışıyorlar. Türkiye'nin Dünyanın geri kalanından farklı gereksiz üniveriste mezunları dolayısıyla bu durum böyle. Emeklilik sistemi çökeceği için 65 yaşına kadar çalışabileceğiniz rahat işler bulun derim. 65 yaş şu an için böyle daha da artacaktır. Gelişmiş ülkelere bakın her krizde hangi sınıfın canı çıkıyor. Bir de şimdi adı çıktı bu işlerin sonucu görelim.
Bahsettiğim ustalar hocam.
Ayrıca trde emeklilik sistemi 80lerde çöktü. Hala da çökük. Bizde o sistem daha düzelmez. Her 10, bilemedin 20 senede bir seçim için 30-40 yaşında insanları emekli ediyorlar 😂 siz hiç 65 yaşında ilk kez emekli olan gördümüz mü? Eniştem taksici, 2023 seçimlerinde emekli oldu mesela yaş 47.
Babam zamanında buna benzer bir şeyle emekli olmuş şu an 50 lerinde. Annem aynı şekilde. İnternette de çok görürsünüz böyle.
90 larda yine Tansu Çiller döneminde aynı şey yapıldı. İlerde de yapılacak. Bizim gibi düşük eğitim seviyesine sahip toplumlarda bu iş böyle devam eder.

Bahsettiğim ustalar hocam.
Ayrıca trde emeklilik sistemi 80lerde çöktü. Hala da çökük. Bizde o sistem daha düzelmez. Her 10, bilemedin 20 senede bir seçim için 30-40 yaşında insanları emekli ediyorlar 😂 siz hiç 65 yaşında ilk kez emekli olan gördümüz mü? Eniştem taksici, 2023 seçimlerinde emekli oldu mesela yaş 47.
Babam zamanında buna benzer bir şeyle emekli olmuş şu an 50 lerinde. Annem aynı şekilde. İnternette de çok görürsünüz böyle.
90 larda yine Tansu Çiller döneminde aynı şey yapıldı. İlerde de yapılacak. Bizim gibi düşük eğitim seviyesine sahip toplumlarda bu iş böyle devam eder.
Hocam süreci çok iyi biliyorum. Buradaki değişken nüfusun artışının düşüşü. İki kişi bir araya gelip bir çocuk yapıyor. İki yaşlıya 1 çocuk bakacak artık.
25 milyon prim ödeyen var 15 milyon emekli aylığı alan var.
Sorun şu hadi doktor mühendis o yaşa çalışacak beden işçisi insanlar ne yapacak ?
Eskiden nüfus artışı daha fazla olduğundan bu durum sübvanse ediliyordu. Artık mümkün değil.
Malumunuz bu yıl "AİLE YILI" :)
Batı Avrupa ülkeleri bu süreci kişi başına düşen milli servet ile dengede tutuyor ama gariban fakir biz ne yapacağız ?

Ekler

• Screenshot_2025-06-26-20-52-53-598_com.google.android.youtube-edit.webp
    Screenshot_2025-06-26-20-52-53-598_com.google.android.youtube-edit.webp
    40.5 KB · Hit: 13
Son düzenleme:
Batı Avrupa ülkeleri bu süreci kişi başına düşen milli servet ile dengede tutuyor ama gariban fakir biz ne yapacağız ?
ee paraları oraya yakıyoruz işte. EYT nin 2023’e maliyeti 420 milyar lira. 5 senelik maliyeti 300 milyar dolar :)
AKP Genel Başkan vekili Elitaş’a göre bi de :)

Hem yüksek riskli iş yapıyon iş sağlığı ve güvenliği kurallarına da uymuyorlar 12 saat köle gibi çalıştırıp bir de asgari veriyorlarsa git bulaşık yıka daha çok mutlu olursun

Ben de aynen bu şekilde elektriçi yanında çalışmıştım. Üçüncü kata geldiğimizde işi bıraktım. Boşluğa bir adım kala çalışıyoruz, hiçbir güvenlik önlemi yok. O yüzden kötünün iyisi fabrikadır.

İş saati sabah uyandığınız an başlamaz. İs yerine ayak bastığınız an. Bu durumda 08:30 da. Ve iş saati is yerinden ayrıldığınız an geçerli. 16:30 veya 17:30 duruma göre. Yol süresi işten sayılmaz.

Küçük bir elektrikçi dükkanının verebileceği anca bu kadar. Hayat böyle. Hayallerinizi unutun.

İlden ile değişen bir durum sanırım. Bulunduğum ilde 40 yaşında çalışan adam o parayı alıyordur. Deneyimsiz elemanlar sigortasız ve 3/4 asgarî ücret zor buluyor.
Kimsenin hayatını bilemem elbette yanlış anlaşılmasın ama 40 yaşındaki bir adamın bu maaşlarda çalışması çok garip. En kötü bir alanda biraz çalışsan usta sıfatında olsan bile maaşın en kötü 1.5 kat oluyor asgari maaşa göre. 1 yıl mutfak deneyimin olsun, 2-3 otellde çalış CV sebebiyle sana şu an en kötü 35 bin verirler. Tatil yerlerinde daha da iyi alırsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,081
Üyeler
184,725
Son üye
suley123
Geri