Hangi 5070ti/5080'i almalıyım?

Neler dönmüş ya. 1 saat kontrol etmedim konuyu sadece hehehe.

Arkadaşlar aslında basit bir soru sormuştum. Kavga çıkarmak değildi bu konuyu açmaktaki amacım.

Bakın ben şuan hangi kartı alırsam alayım 2k'da kalacağım çünkü monitörü değiştirmeye şuan için bütçem yetmiyor. 3080ti 2. Elde 20k ya satacağım desem. Ben üstüne 40k koyunca bütçem 60, bilemedin 65k oluyor. Yani 5070ti da alsam, 5080'de alsam 40k ortalama fiyatı olan bir 4k oled monitör piyasasında şuan için oled monitör zaten alamam. (Hadi şuanda mevcut olan 2k ips monitörü de sattığımı düşün, yine bütçe çıkarmaya yetecek kadar para edeceğini sanmıyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen) Ekran kartının taksidinin bitmesini beklemem lazım. Ki ekran kartını da mümkünse peşin fiyatına 10 taksitle almayı düşündüğüme göre takribi 1 sene 2k da kullanacağım alacağım kartı. Yarın kara cuma olması aslında planlarımı biraz bozdu çünkü yarın cazip bir indirim olursa bu kadar erken planlamadığım bir satınalmayı yarın gerçekleştirmek durumunda kalabilirim.

Bu da beni çok ince eleyip sık dokumam gerektiğini hissetmeye itiyor. 5070ti'ı şuan alsam ve DSR ile 4k'da oyun açsam dahi 4k'da sorun çıkarmayacağını biliyorum. Bugün baya araştırdım bu konuyu. Ama kafamdaki soru işareti şu: 5070ti bundan 5 sene sonra da 4k'da aynı performansı verecek mi? Yoksa vermeyecek mi? O yüzden aklıma 5080'i getirdim. Yoksa boşu boşuna neden çok çok daha pahalı bir ürün gamı için araştırma yapmaya başlayayım.

AMD ürünleri fiyat olarak çok daha uygun. Saf kas gücünde belki de 70ti'a yakın yahut ondan iyi. Ama Nvidia sadece kas gücünden ibaret ürünler sunmuyor ki bana. O yüzden AMD alternatifini kullanmaktan vazgeçtim. Ama şimdi de beklemeyip direkt 70ti'ı alsam mı? Şartlarımı zorlayıp 5080 mi alsam yoksa fiyat bareminin ne olacağını bilmediğim 70ti super'i mi beklesem? Sorularının içinde boğulmuş durumdayım. Kararsızlık o kadar kötü bir şey ki...
super bekleme bence zam gelecek gibi duruyor

Hocam önemli olan nvidianın stok sorunu olmaması mı acaba ? Ülkede Ekrem imamoğlunun içeriye alındığı mart ayında 45k larda gezen ekran kartlarını bir anda 55k yapan gözler gördü. 2 hafta o fiyatlarda tuttular. Bizi bağlamayan meselelerde zam yapmak huyumuzdur.
Ya dostum yok öyle bir şey 6 aydır fiyatlar hemen hemen aynı bir değişiklik yok. Ani fiyat iniş çıkışları firmaların stoklarıyla alakalı.

Ya dostum yok öyle bir şey 6 aydır fiyatlar hemen hemen aynı bir değişiklik yok. Ani fiyat iniş çıkışları firmaların stoklarıyla alakalı.
Hemen hemen aynı ? Bir yanlışın var herhalde. mart-nisan-mayıs-haziran aylarında 41.000 tl ye satılan galax 5070 ti şu an 50 küsürlerde. Temmuz ayında 50.000 tl ye satılan gaming trio şu an 60 küsürlerde. b-ktan ventus bile 50k falan. Vanguard 65-70k seviyelerinde. Bu saydıklarımdan en babaları 55-56k arasındaydı. Kesinlikle yanlış biliyorsun. Hatta tek tek anlatmayim git akakçeden bak.

Hemen hemen aynı ? Bir yanlışın var herhalde. mart-nisan-mayıs-haziran aylarında 41.000 tl ye satılan galax 5070 ti şu an 50 küsürlerde. Temmuz ayında 50.000 tl ye satılan gaming trio şu an 60 küsürlerde. b-ktan ventus bile 50k falan. Vanguard 65-70k seviyelerinde. Bu saydıklarımdan en babaları 55-56k arasındaydı. Kesinlikle yanlış biliyorsun. Hatta tek tek anlatmayim git akakçeden bak.
Bu forum beni deli ediyor ya. Cahil misiniz küstah mı kestiremiyorum. Sen gidip baktın mı? Sana diyorum ki onlar anlık fiyatları yükselme. Hala ekrem imamoğlu falan saçma sapan konuşuyorsun. Dün mü doğdun?

Ekran görüntüsü 2025-11-28 031206.webp
Ekran görüntüsü 2025-11-28 031142.webp

Bu forum beni deli ediyor ya. Cahil misiniz küstah mı kestiremiyorum. Sen gidip baktın mı? Sana diyorum ki onlar anlık fiyatları yükselme. Hala ekrem imamoğlu falan saçma sapan konuşuyorsun. Dün mü doğdun?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bravo sana sivri zeka. Galaxın 2 fanlı 5070 ti fiyatını atarak kendini haklı çıkardın şu an. Alkış sana. Diğer modelleri neden atmadın ? Mart - nisan aylarında 41-42k lara satılan modellerin eylül-ekim aylarında 50k lara fırladığını ? Stoka olmayan tonlarca sayarım sana. Ayrıca Attığın gaming trio temmuz ayında çıkış yapmış bir model. Temmuz ayından 53.400 tl ye çıkış yaptı ondan sonra 50.000 tl ye satıldı belirli bir süre. Ve şu an 58k dan satılıyor. Bu forumun cahilliği diyorsun gelmiş 1 ay önce çıkış yapmış Galaxın 2 fanlı 5070Ti modelini benim söylediklerime karşı argüman olarak atıyorsun. Acaba cahil kim ?

Bravo sana sivri zeka. Galaxın 2 fanlı 5070 ti fiyatını atarak kendini haklı çıkardın şu an. Alkış sana. Diğer modelleri neden atmadın ? Mart - nisan aylarında 41-42k lara satılan modellerin eylül-ekim aylarında 50k lara fırladığını ? Stoka olmayan tonlarca sayarım sana. Ayrıca Attığın gaming trio temmuz ayında çıkış yapmış bir model. Temmuz ayından 53.400 tl ye çıkış yaptı ondan sonra 50.000 tl ye satıldı belirli bir süre. Ve şu an 58k dan satılıyor. Bu forumun cahilliği diyorsun gelmiş 1 ay önce çıkış yapmış Galaxın 2 fanlı 5070Ti modelini benim söylediklerime karşı argüman olarak atıyorsun. Acaba cahil kim ?
Dostum 80iq falan mısın? Fiyat dalgalanmalarını görmüyor musun? GamingX trio modeli inip çıkıyor zaten. 72K olduğu dönemde bu kartın ederi 72K mı dedik yoksa bekledik mi? Forumda konusu açıldı bugün 41k galax hala satılıyor. Bir de cevap vermeye uğraşıyoruz ya. Hayır artan fiyat falan yok, firmaların aç gözlülüğü ve indirim yapabilmek için (indirim adına) fiyatları yükselttiği bir dönem. Zaten sen bu kafayla alışveriş falan yapma kardeşim gerek yok. ya da yap banane!

Dostum 80iq falan mısın? Fiyat dalgalanmalarını görmüyor musun? GamingX trio modeli inip çıkıyor zaten. 72K olduğu dönemde bu kartın ederi 72K mı dedik yoksa bekledik mi? Forumda konusu açıldı bugün 41k galax hala satılıyor. Bir de cevap vermeye uğraşıyoruz ya. Hayır artan fiyat falan yok, firmaların aç gözlülüğü ve indirim yapabilmek için (indirim adına) fiyatları yükselttiği bir dönem. Zaten sen bu kafayla alışveriş falan yapma kardeşim gerek yok. ya da yap banane!
Hala galax 41k diyor kafayı yicem hahahahaha , galax 3 fanlı ex gamer ve click modellerini atmıyor geliyor 2 fanlı modeli referans alıyoe akıl tutulması

Herkese selam,

Sistemimi aşağıda paylaşıyorum. Bir süredir upgrade düşünüyordum. Aklımda 5070 Ti ve 9070 XT vardı ancak günün sonunda NVIDIA tarafında kalmaya karar verdim. Bu da aklıma şu soruyu getirdi: Elimdeki 3080 Ti'ı satıp üzerine 30–40 bin TL ekleyebiliyorum. Bu durumda ya 5070 Ti alacağım ya da 5080 alıp birkaç ay sonra taksidi bittikten sonra 4K OLED monitör alarak 4K’ya geçmeyi düşünüyorum.

Bu noktada bütçeme göre hangi 5070 Ti veya 5080 modelinin en mantıklı tercih olacağı sorusu doğuyor. İnternette biraz araştırma yaptım; Zotac’ın 5070 Ti ve 5080 modellerinin iyi olduğunu gördüm. Palit’in giriş seviye 5070 Ti ve 5080 modelleri de fena durmuyor. Ancak bunlar dışında, belirttiğim bütçeyle daha iyi bir model alınabilir mi? Performans olarak aralarındaki fark nasıl olur?

Ek olarak, işlemcimi de düşününce 5070 Ti veya 5080 ile darboğaz yaşar mıyım?
(5070 Ti ile 2K’da büyük ihtimalle yaşamam ama 5080 konusunda emin değilim.)

- https://www.hepsiburada.com/zotac-geforce-rtx-5070-ti-gaming-solid-sff-oc-16gb-gddr7-256bit-dlss-4-ekran-karti-p-HBCV000091GXOC?magaza=VATAN BİLGİSAYAR&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.94.7

- https://www.hepsiburada.com/zotac-g...r7-256bit-dlss-4-ekran-karti-pm-HBC00008TIYYS

- https://www.n11.com/urun/gainward-g...vo3_1dj5sxcd&adj_campaign=Epey_Genel#unf-inst

- https://www.hepsiburada.com/palit-r...2-gb2031u-p-HBCV00009FUOKP?magaza=GarajOnline

Sistemim

Monitör:ASUS TUF Gaming VG27AQ 27" QHD IPS 1ms G-SYNC
Anakart: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D
RAM: Corsair Vengeance RT 2×16 GB CL16 3600 MHz
SSD: Adata XPG S70 Blade 2 TB NVMe M.2
PSU: Corsair RM1000X
Soğutma: Corsair H150 360
Kasa: Xigmatek Zest
Klavye: Corsair K60 Viola
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X
Mouse: Razer Viper Mini
Gamepad: Sony DualSense
Koltuk: xDrive 15’li
Kamera: Everest SC-HD03
%10 zam kapıda bu yüzden elinden geldikçe en erken 5070 ti al kral haberi dün gördüm.

Hala galax 41k diyor kafayı yicem hahahahaha , galax 3 fanlı ex gamer ve click modellerini atmıyor geliyor 2 fanlı modeli referans alıyoe akıl tutulması
Gerçekten bu kadar bilgisiz ya da dumb olamazsın dostum. Spesifik bir model üzerinden piyasanın pahalandığını sana düşündüren nedir? Ekrem İmamoğlu içeri girdiğinden beri kartlar pahalandı dedin ya. Tamam şimdi bana ekrem imamoğlu içeriği girdiği tarihten itibaren, hiç fark etmeksizin herhangi bir 5070Ti modelin yukarı trend devam eden bir fiyat grafiği paylaşır mısın? Sana diyorum ki dostum yukarı giden bir trend yok fiyatlar aynı! İndirim adı altında bindirim yapmak için fiyatları kastılı yukarı çektikleri bir dönem. Hala anlamayacak diretecek misin yoksa bu tartışmadan bir şey öğrenecek misin?

Ekran görüntüsü 2025-11-28 190016.webp
Ekran görüntüsü 2025-11-28 190000.webp
Ekran görüntüsü 2025-11-28 185944.webp
Ekran görüntüsü 2025-11-28 185927.webp
Ekran görüntüsü 2025-11-28 031206.webp

Gerçekten bu kadar bilgisiz ya da dumb olamazsın dostum. Spesifik bir model üzerinden piyasanın pahalandığını sana düşündüren nedir? Ekrem İmamoğlu içeri girdiğinden beri kartlar pahalandı dedin ya. Tamam şimdi bana ekrem imamoğlu içeriği girdiği tarihten itibaren, hiç fark etmeksizin herhangi bir 5070Ti modelin yukarı trend devam eden bir fiyat grafiği paylaşır mısın? Sana diyorum ki dostum yukarı giden bir trend yok fiyatlar aynı! İndirim adı altında bindirim yapmak için fiyatları kastılı yukarı çektikleri bir dönem. Hala anlamayacak diretecek misin yoksa bu tartışmadan bir şey öğrenecek misin?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Öncelikle anlatılanı anlamadan saldırı moduna geçmişsin. Ekrem imamoğlu içeri girdiğinden beri fiyatlar yükseliyor diye cümleyi anlamışsın. Benim orda anlatmak istediğim mart ayında siyasi bir olaydan dolayı piyasalar bir anda 1 hafta boyunca yukarı seyirli izledi. Borsasından tut dovizine. Yani ekonomik olarak madagascarda birisi osursa bizim ülkedeki fiyatlar bir anda uçuyor. Bahsettiğim argüman buydu. Ama sen dumb dediğin adamın anlattığı şeyi gelip burada ekrem içeri girdiğinden beri yukarı seyirli izliyor diye anlarsan cümlenin sahibine laf geri döner. Attığın grafiklere iyi bak. Piyasadaki bütün 5070Ti modellerinin grafiklerini aç. Mart ayından temmuz ayından ve şu andan. Ani yükseliş ya da düşüşleri ekleme buna. Mesela son fotoğrafta 72.000 tl yazıyor. Ben bunu baz bile almam. Çünkü stok bitince satıcı firmaların yaptığı bir şey. Aradaki düşen fiyatların sebebi ise incehesap ya da sinerjinin haftalık indirimden sattığı 3-5 tane kart. Ben mart ayından ağustos başına kadar kart aradım. Buldum. Aldım. Hala araştırmaya devam ediyorum. Hiçbir kart 3-4 ay önceki fiyatından satılmıyor. Bu kadar basit. 5 ay boyunca fiyat takip ettim. Akakçenin dip fiyat gördüğü günlere bakıyorum hep 1 stok satılmış. Aynı 72.000 tl yi baz almadığım gibi onlarıda baz almıyorum. Şu an bir kart almak istediğin zaman , Vanguard-Tuf-Trio-Aero-Rog astral-Gamerock , Yani markaların üst segmentleri 3-4 ay önceki fiyatlarından en az 6-10 k arası koymuş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam önemli olan nvidianın stok sorunu olmaması mı acaba ? Ülkede Ekrem imamoğlunun içeriye alındığı mart ayında 45k larda gezen ekran kartlarını bir anda 55k yapan gözler gördü. 2 hafta o fiyatlarda tuttular. Bizi bağlamayan meselelerde zam yapmak huyumuzdur.
@TechGuy Dumb kelimesinin sahibi daha okuduğunu anlamayacak kadar zavallı birisi olduğnu kanıtlayıp mart ayından beri zam olduğunu iddia ederek benimle laf dalaşına giriyor. 2x dumb oldu yazık.

Öncelikle anlatılanı anlamadan saldırı moduna geçmişsin. Ekrem imamoğlu içeri girdiğinden beri fiyatlar yükseliyor diye cümleyi anlamışsın. Benim orda anlatmak istediğim mart ayında siyasi bir olaydan dolayı piyasalar bir anda 1 hafta boyunca yukarı seyirli izledi. Borsasından tut dovizine. Yani ekonomik olarak madagascarda birisi osursa bizim ülkedeki fiyatlar bir anda uçuyor. Bahsettiğim argüman buydu. Ama sen dumb dediğin adamın anlattığı şeyi gelip burada ekrem içeri girdiğinden beri yukarı seyirli izliyor diye anlarsan cümlenin sahibine laf geri döner. Attığın grafiklere iyi bak. Piyasadaki bütün 5070Ti modellerinin grafiklerini aç. Mart ayından temmuz ayından ve şu andan. Ani yükseliş ya da düşüşleri ekleme buna. Mesela son fotoğrafta 72.000 tl yazıyor. Ben bunu baz bile almam. Çünkü stok bitince satıcı firmaların yaptığı bir şey. Aradaki düşen fiyatların sebebi ise incehesap ya da sinerjinin haftalık indirimden sattığı 3-5 tane kart. Ben mart ayından ağustos başına kadar kart aradım. Buldum. Aldım. Hala araştırmaya devam ediyorum. Hiçbir kart 3-4 ay önceki fiyatından satılmıyor. Bu kadar basit. 5 ay boyunca fiyat takip ettim. Akakçenin dip fiyat gördüğü günlere bakıyorum hep 1 stok satılmış. Aynı 72.000 tl yi baz almadığım gibi onlarıda baz almıyorum. Şu an bir kart almak istediğin zaman , Vanguard-Tuf-Trio-Aero-Rog astral-Gamerock , Yani markaların üst segmentleri 3-4 ay önceki fiyatlarından en az 6-10 k arası koymuş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@TechGuy Dumb kelimesinin sahibi daha okuduğunu anlamayacak kadar zavallı birisi olduğnu kanıtlayıp mart ayından beri zam olduğunu iddia ederek benimle laf dalaşına giriyor. 2x dumb oldu yazık.
aynen kardeşim. Max finansal zekan şu olacak :D

aynen kardeşim. Max finansal zekan şu olacak :D
Sen kimsin ki bana finansal zeka öğreteceksin ? Yaşadığın ülkede daha sistemin nasıl işlediğinden bir habersin. Türkiye Cumhuriyeti ekonomosi tamamen dışa bağlıdır. Borsası , dövizi ve internet üzerindeki herhangi satın almak isteyeceğin bir şey en ufak olumsuz bir haberde yerle bir olur. Dışa bağımlı ülkelerin kaderi budur. Bu tarz ülkelerde bir şey almak istiyorsan anında alacaksın. Çünkü ne paranın değeri kalıyor ne de satıcıların fırsatçılığı. Daha bunu çözememiş bir insan , muhtemelen daha üniversiteden bile mezun olmamış ya da kıytırık bir önlisans bölümünde dirsek çürütüyor. Gelmiş bana finansal zekadan bahsediyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,584
Üyeler
185,768
Son üye
ardakadabrarda
Geri