5 sene sonrasını düşünme dostum. Şu an 5070 ti dediğin gibi DLSS de 4k da problem çıkarmaz. 2 sene sonra garantinin bitmesine yakın ufak bir bütçe oluşturup 5070Ti satarsın yerine belki 6000 serisi alırsın. Şu durumda bugünkü şartlarda 20k fark verip 5080 almak deliliktir. Çünkü aralarında %10 performans farkı var. Parana yazık günah. Önce ekran kartını almanı tavsiye ediyorum. Monitörler zam yemiyor. Aksine zaman geçtikçe fiyatı düşen tek şey monitör herhalde. 1.5 sene 10000 tl olan dell 280hz monitör şu an 7000 lerde falan geziyor. Ocak ayı gelmeden elini çabuk tutmanı öneririm. Vram krizi + Türkiye enflasyon + Fırsatçı satıcılar 50.000 tl olan ürünü 2 ay sonra 80.000 tl lerden kitlicekler. Şu an onlarda yığınla stok çekiyor. Ucuzdan çekip pahalıya kitlicekler kullanıcılara. Bunu görüp erken davranmanı tavsiye ediyorum. Monitörü her türlü alırsın. Ama ekran kartını bu ocaktan sonra almak ateş pahası olacak.Neler dönmüş ya. 1 saat kontrol etmedim konuyu sadece hehehe.
Arkadaşlar aslında basit bir soru sormuştum. Kavga çıkarmak değildi bu konuyu açmaktaki amacım.
Bakın ben şuan hangi kartı alırsam alayım 2k'da kalacağım çünkü monitörü değiştirmeye şuan için bütçem yetmiyor. 3080ti 2. Elde 20k ya satacağım desem. Ben üstüne 40k koyunca bütçem 60, bilemedin 65k oluyor. Yani 5070ti da alsam, 5080'de alsam 40k ortalama fiyatı olan bir 4k oled monitör piyasasında şuan için oled monitör zaten alamam. (Hadi şuanda mevcut olan 2k ips monitörü de sattığımı düşün, yine bütçe çıkarmaya yetecek kadar para edeceğini sanmıyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen) Ekran kartının taksidinin bitmesini beklemem lazım. Ki ekran kartını da mümkünse peşin fiyatına 10 taksitle almayı düşündüğüme göre takribi 1 sene 2k da kullanacağım alacağım kartı. Yarın kara cuma olması aslında planlarımı biraz bozdu çünkü yarın cazip bir indirim olursa bu kadar erken planlamadığım bir satınalmayı yarın gerçekleştirmek durumunda kalabilirim.
Bu da beni çok ince eleyip sık dokumam gerektiğini hissetmeye itiyor. 5070ti'ı şuan alsam ve DSR ile 4k'da oyun açsam dahi 4k'da sorun çıkarmayacağını biliyorum. Bugün baya araştırdım bu konuyu. Ama kafamdaki soru işareti şu: 5070ti bundan 5 sene sonra da 4k'da aynı performansı verecek mi? Yoksa vermeyecek mi? O yüzden aklıma 5080'i getirdim. Yoksa boşu boşuna neden çok çok daha pahalı bir ürün gamı için araştırma yapmaya başlayayım.
AMD ürünleri fiyat olarak çok daha uygun. Saf kas gücünde belki de 70ti'a yakın yahut ondan iyi. Ama Nvidia sadece kas gücünden ibaret ürünler sunmuyor ki bana. O yüzden AMD alternatifini kullanmaktan vazgeçtim. Ama şimdi de beklemeyip direkt 70ti'ı alsam mı? Şartlarımı zorlayıp 5080 mi alsam yoksa fiyat bareminin ne olacağını bilmediğim 70ti super'i mi beklesem? Sorularının içinde boğulmuş durumdayım. Kararsızlık o kadar kötü bir şey ki...