Hangi 5070ti/5080'i almalıyım?

Neler dönmüş ya. 1 saat kontrol etmedim konuyu sadece hehehe.

Arkadaşlar aslında basit bir soru sormuştum. Kavga çıkarmak değildi bu konuyu açmaktaki amacım.

Bakın ben şuan hangi kartı alırsam alayım 2k'da kalacağım çünkü monitörü değiştirmeye şuan için bütçem yetmiyor. 3080ti 2. Elde 20k ya satacağım desem. Ben üstüne 40k koyunca bütçem 60, bilemedin 65k oluyor. Yani 5070ti da alsam, 5080'de alsam 40k ortalama fiyatı olan bir 4k oled monitör piyasasında şuan için oled monitör zaten alamam. (Hadi şuanda mevcut olan 2k ips monitörü de sattığımı düşün, yine bütçe çıkarmaya yetecek kadar para edeceğini sanmıyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen) Ekran kartının taksidinin bitmesini beklemem lazım. Ki ekran kartını da mümkünse peşin fiyatına 10 taksitle almayı düşündüğüme göre takribi 1 sene 2k da kullanacağım alacağım kartı. Yarın kara cuma olması aslında planlarımı biraz bozdu çünkü yarın cazip bir indirim olursa bu kadar erken planlamadığım bir satınalmayı yarın gerçekleştirmek durumunda kalabilirim.

Bu da beni çok ince eleyip sık dokumam gerektiğini hissetmeye itiyor. 5070ti'ı şuan alsam ve DSR ile 4k'da oyun açsam dahi 4k'da sorun çıkarmayacağını biliyorum. Bugün baya araştırdım bu konuyu. Ama kafamdaki soru işareti şu: 5070ti bundan 5 sene sonra da 4k'da aynı performansı verecek mi? Yoksa vermeyecek mi? O yüzden aklıma 5080'i getirdim. Yoksa boşu boşuna neden çok çok daha pahalı bir ürün gamı için araştırma yapmaya başlayayım.

AMD ürünleri fiyat olarak çok daha uygun. Saf kas gücünde belki de 70ti'a yakın yahut ondan iyi. Ama Nvidia sadece kas gücünden ibaret ürünler sunmuyor ki bana. O yüzden AMD alternatifini kullanmaktan vazgeçtim. Ama şimdi de beklemeyip direkt 70ti'ı alsam mı? Şartlarımı zorlayıp 5080 mi alsam yoksa fiyat bareminin ne olacağını bilmediğim 70ti super'i mi beklesem? Sorularının içinde boğulmuş durumdayım. Kararsızlık o kadar kötü bir şey ki...
5 sene sonrasını düşünme dostum. Şu an 5070 ti dediğin gibi DLSS de 4k da problem çıkarmaz. 2 sene sonra garantinin bitmesine yakın ufak bir bütçe oluşturup 5070Ti satarsın yerine belki 6000 serisi alırsın. Şu durumda bugünkü şartlarda 20k fark verip 5080 almak deliliktir. Çünkü aralarında %10 performans farkı var. Parana yazık günah. Önce ekran kartını almanı tavsiye ediyorum. Monitörler zam yemiyor. Aksine zaman geçtikçe fiyatı düşen tek şey monitör herhalde. 1.5 sene 10000 tl olan dell 280hz monitör şu an 7000 lerde falan geziyor. Ocak ayı gelmeden elini çabuk tutmanı öneririm. Vram krizi + Türkiye enflasyon + Fırsatçı satıcılar 50.000 tl olan ürünü 2 ay sonra 80.000 tl lerden kitlicekler. Şu an onlarda yığınla stok çekiyor. Ucuzdan çekip pahalıya kitlicekler kullanıcılara. Bunu görüp erken davranmanı tavsiye ediyorum. Monitörü her türlü alırsın. Ama ekran kartını bu ocaktan sonra almak ateş pahası olacak.

5 sene sonrasını düşünme dostum. Şu an 5070 ti dediğin gibi DLSS de 4k da problem çıkarmaz. 2 sene sonra garantinin bitmesine yakın ufak bir bütçe oluşturup 5070Ti satarsın yerine belki 6000 serisi alırsın. Şu durumda bugünkü şartlarda 20k fark verip 5080 almak deliliktir. Çünkü aralarında %10 performans farkı var. Parana yazık günah. Önce ekran kartını almanı tavsiye ediyorum. Monitörler zam yemiyor. Aksine zaman geçtikçe fiyatı düşen tek şey monitör herhalde. 1.5 sene 10000 tl olan dell 280hz monitör şu an 7000 lerde falan geziyor. Ocak ayı gelmeden elini çabuk tutmanı öneririm. Vram krizi + Türkiye enflasyon + Fırsatçı satıcılar 50.000 tl olan ürünü 2 ay sonra 80.000 tl lerden kitlicekler. Şu an onlarda yığınla stok çekiyor. Ucuzdan çekip pahalıya kitlicekler kullanıcılara. Bunu görüp erken davranmanı tavsiye ediyorum. Monitörü her türlü alırsın. Ama ekran kartını bu ocaktan sonra almak ateş pahası olacak.
Tamam, peki hangisim hangi 5070ti? Görüntü falan umrumda değil, bütçem çerçevesinde en yüksek performansı hangi 5070ti'dan alabilirim?

3070ti suprim x kartım var. O kartın 2. El satışından ne kadar kazanabilirsem + 35-40k.
Asus Tuf : https://www.amazon.com.tr/dp/B0DVH1Y9VN?tag=akakceprime-21&th=1

Yukarıda attığım kart güzel bir kart. Yabancı reddit forumlarındanda geri dönüşleri iyi. Almak için araştırıyordum. O zamanlar 49.000 tl falandı. Geçen haftalardada o fiyatlara düştü ama şu an anlamsız bir şekilde 55k olmuş. Öncelikle şöyle başlayim. Şu kart bu fiyatı asla haketmiyor. Hiçbir 5070Ti 50k üzerini haketmiyor. Ama şu an sisteme küfür etmek yerine sistemin mantığını anlayıp elimizi çabuk tutmamız gerekiyor. Bu kartı şu an peşin fiyatına 9 taksit (Maximum,kuveyttürk) bankalarında kartın var ise alabiliyorsun. Ayda 6.000 küsür Tl ye denk geliyor. Elindeki kartı 20.000 tl ye sattığını varsayıyorum 3 ay boyunca cepten para çıkmayacak. Sattığın karttan aldığın fiyat ilk 3 ay seni idare edecek hatta 2.000 tl artacak. 4. taksidin cebinden 4.000 tl çıkacak geri kalan 5 taksitte cebinden 6.000 tl çıkacak her ay. O da kabaca mart-nisan ayına denk gelecek. Aslında fırsat güzel. Fakat bu bankalarda kartın yok ise Diğer bütün kartlara peşin fiyatına 6 taksit veriyor. O da ayda 9.000 küsür tl ediyor. Yani ilk 2 ay cebinden para çıkmayacak sonraki aylar 9.000 tl çıkacak. Mantık güzel. Fiyat bazında baktığında haketmiyor ama bu mantığa göre sistemi delebiliyoruz ve minimum 2 ay maksimum 3.5 ay cebimizden para çıkmıyor. Ve kaliteli bir 5070Ti alıyorsun.

Diğer Alternatif ise yarın gamin gecesi mevcut. Yarın gece bakıyoruz eğer 5070Ti indirime girmezse gidip amazondan bu kartı çekiyoruz. Benim kafamdaki mantık bu. Artık senin bütçen ne durumdadır ödeme planına uyuyor mu , düşünüp kararını verirsin kardeşim. Şimdiden hayırlı olsun. Ve unutma , alacağın marka Asus , yani Türkiyede birçok low iq düşük fanboyları olan bir marka. 1 sene sonra satıyorum desen havada kaparlar.

Asus Tuf : https://www.amazon.com.tr/dp/B0DVH1Y9VN?tag=akakceprime-21&th=1

Yukarıda attığım kart güzel bir kart. Yabancı reddit forumlarındanda geri dönüşleri iyi. Almak için araştırıyordum. O zamanlar 49.000 tl falandı. Geçen haftalardada o fiyatlara düştü ama şu an anlamsız bir şekilde 55k olmuş. Öncelikle şöyle başlayim. Şu kart bu fiyatı asla haketmiyor. Hiçbir 5070Ti 50k üzerini haketmiyor. Ama şu an sisteme küfür etmek yerine sistemin mantığını anlayıp elimizi çabuk tutmamız gerekiyor. Bu kartı şu an peşin fiyatına 9 taksit (Maximum,kuveyttürk) bankalarında kartın var ise alabiliyorsun. Ayda 6.000 küsür Tl ye denk geliyor. Elindeki kartı 20.000 tl ye sattığını varsayıyorum 3 ay boyunca cepten para çıkmayacak. Sattığın karttan aldığın fiyat ilk 3 ay seni idare edecek hatta 2.000 tl artacak. 4. taksidin cebinden 4.000 tl çıkacak geri kalan 5 taksitte cebinden 6.000 tl çıkacak her ay. O da kabaca mart-nisan ayına denk gelecek. Aslında fırsat güzel. Fakat bu bankalarda kartın yok ise Diğer bütün kartlara peşin fiyatına 6 taksit veriyor. O da ayda 9.000 küsür tl ediyor. Yani ilk 2 ay cebinden para çıkmayacak sonraki aylar 9.000 tl çıkacak. Mantık güzel. Fiyat bazında baktığında haketmiyor ama bu mantığa göre sistemi delebiliyoruz ve minimum 2 ay maksimum 3.5 ay cebimizden para çıkmıyor. Ve kaliteli bir 5070Ti alıyorsun.

Diğer Alternatif ise yarın gamin gecesi mevcut. Yarın gece bakıyoruz eğer 5070Ti indirime girmezse gidip amazondan bu kartı çekiyoruz. Benim kafamdaki mantık bu. Artık senin bütçen ne durumdadır ödeme planına uyuyor mu , düşünüp kararını verirsin kardeşim. Şimdiden hayırlı olsun. Ve unutma , alacağın marka Asus , yani Türkiyede birçok low iq düşük fanboyları olan bir marka. 1 sene sonra satıyorum desen havada kaparlar.
Tamamdır. Yarın indirim gecesinde herhangi bir 5070ti hangi baremdeki bir fiyata inerse hiç düşünmeden, markasına bakmadan alayım sence? Olmadı ASUS'a gideceğim

Tamamdır. Yarın indirim gecesinde herhangi bir 5070ti hangi baremdeki bir fiyata inerse hiç düşünmeden, markasına bakmadan alayım sence? Olmadı ASUS'a gideceğim
Alınması makul modeller

-Palit Gamerock
-Palit Gamingpro (satılması bir tık zorlar)
-Msi Vanguard / Gaming Trio
-Asus Prime / Tuf
-Gigabyte Aero
-Galax 2 fanlı olmayan herhangi bir 5070ti
-Colorful iGame
-Pny ARGB OC : Bu modele dikkat et bu model dışı bakma. Plus yazması lazım kutuda diğerlerinin fanı rezalet kronik sıkıntılı.

Uzak durulması gereken modeller

-Gigabyte windforce / gaming
-Msi ventus 3x / Shadow 3x / inspire
-Zotac solid sff
-Gigabyte Eagle
- Son olarak 2 fanlı herhangi bir 5070 ti

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Yarın bende gaming gecesi bakarım buraya yazarım eğer değecek bir model varsa. Gainward falanda iyidir fakat dediğim gibi satışları çok zor oluyor. Asus ve Msi fanboyu çok fazla. Logosunu görse direkt alırlar. O yüzden satışları iyi. Fakat msi ın saydığım alttaki 3 modeli rezalet. Resmen üzerinde yemek pişirirsin.

Keşke düzgün fiyatlandırma ile gelebilse fakat hiç öyle olacağını düşünmüyorum, özellikle şu an dünya piyasasındaki RAM krizleri sebebiyle. O yüzden şu an RAM içeren ve alınmayan her parça bir sonraki süreçte çok daha pahalıya mal olacak.
Kartlar bu süreçten etkilenmeyecek nvidia stok sorunu olmadığını bildirdi, keza PS tarafı da öyle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

70ti Super'den mi bahsediyorsun? Hani 80 almak yerine 70ti super'i bekle gibisinden?
Aynen öyle.

Kartlar bu süreçten etkilenmeyecek nvidia stok sorunu olmadığını bildirdi, keza PS tarafı da öyle.

Aynen öyle.
Hepbirlikte göreceğiz hocam :)

Alınması makul modeller

-Palit Gamerock
-Palit Gamingpro (satılması bir tık zorlar)
-Msi Vanguard / Gaming Trio
-Asus Prime / Tuf
-Gigabyte Aero
-Galax 2 fanlı olmayan herhangi bir 5070ti
-Colorful iGame
-Pny ARGB OC : Bu modele dikkat et bu model dışı bakma. Plus yazması lazım kutuda diğerlerinin fanı rezalet kronik sıkıntılı.

Uzak durulması gereken modeller

-Gigabyte windforce / gaming
-Msi ventus 3x / Shadow 3x / inspire
-Zotac solid sff
-Gigabyte Eagle
- Son olarak 2 fanlı herhangi bir 5070 ti

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Yarın bende gaming gecesi bakarım buraya yazarım eğer değecek bir model varsa. Gainward falanda iyidir fakat dediğim gibi satışları çok zor oluyor. Asus ve Msi fanboyu çok fazla. Logosunu görse direkt alırlar. O yüzden satışları iyi. Fakat msi ın saydığım alttaki 3 modeli rezalet. Resmen üzerinde yemek pişirirsin.
hocam uzak durulması kısmında inspire yazmışsınız. bende az önce inspire sipariş ettim ama SFF model değil.

neden uzak durmamız lazım :((

hocam uzak durulması kısmında inspire yazmışsınız. bende az önce inspire sipariş ettim ama SFF model değil.

neden uzak durmamız lazım :((
Msi markasının en giriş seviyesi olan kartları. Soğutucu konusunda çok başarılı değiller. İstersen techpowerup ya da youtube verileri varsa bakabilirsin. Tatmin ederse iptal etme. Tatmin etmezse iptal edebilirsin. Kapıdan yollayabilirsin.

Aynen öyle.
Hocam önemli olan nvidianın stok sorunu olmaması mı acaba ? Ülkede Ekrem imamoğlunun içeriye alındığı mart ayında 45k larda gezen ekran kartlarını bir anda 55k yapan gözler gördü. 2 hafta o fiyatlarda tuttular. Bizi bağlamayan meselelerde zam yapmak huyumuzdur.

O dediğinizin sonu yok işte. Oldu olacak 5090 alacağıma beklerim bikaç ay 6090 alırım. :D

Vermek istediğiniz mesajı anlıyorum ama işte kendime hakim olamıyorum. Ne yapayım hehe.

Zaten Black Friday'de çok iyi bir fırsat çıkmazsa 2026'nın ilk çeyreğinde bu dediğim upgrade'i yapmak istiyorum.

Yanlış anlamayın, bilmediğimden soruyorum. Palit ve Zotac neden alınmaz dediniz?
markaya özel değil attığınız modellerin soğutması iyi değil. palit 5070ti gamingpro-s modelini atmışsınız sonundaki s takısı olmayan gamingpro modelini alabilirsiniz soğutması iyi. game garaj satıyodu en son başka satan yoktu ama orda da taksit yok. eğer taksitsiz alırım derseniz game garajın sitesinden alabilirsiniz. amazonda 55k ya asus tuf var 5070ti 6 taksit ben aldım öneririm. erkan kartlarına min %10 olacak şekilde zam bekleniyo alın bence bi an önce

Aralarında en iyisi Zotac Gaming Solid Core, vapor chamberlı, diğerlerinin hiç birinde VC yok, SFF de ince demek onda da yok. Bu ilk sayfadaki seçeneklerden başka seçenek yoksa en ucuzunu al.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,190
Üyeler
185,689
Son üye
arfi
Geri