Hangi 5070ti/5080'i almalıyım?

Planlı eskitme günümüz teknoloji kullanıcılarının çok fazla farkında olmadığı birşeydir. Kullanıcılara bu değerler normal diye ürün pazarlarlar. Kullanıcılar bu ürünleri alır. Kullanır. Uzun vadede o sıcaklık değerleri teknolojik aleti eskitir. Ve sen yenisini almak zorunda kalırsın. Ben amd - nvidia fanboyluğu yapmıyorum. 2 sene önceye kadar RX serisi kullanan bir insandım. Hatta sapphire serilerini kullandım. Ama bu 9000 serisinin bütün internet aleminde övülmesi falan filan bana mantıklı gelmedi. Tekrar diyorum. 2 ürünü arkadaşım ile açıp inceledik. Yaptıkları mimari rezalet. Tamamen uzun vadede kullanıcıların başını ağrıtacak tarzda bir mantık izlemişler. Bak sana tam anlamıyla 3 sorun sayıyorum

1. Kablo çıkış noktası sıcak hava tahliye ızgarasının hemen üstünde. hotspot değeri 85 derece olan bir kartın bütün sıcak havayı tahliye ettiği bir bölgeye 300 küsür W çeken bir kabloyu koymak hangi akla hizmet bir durum ?

2.Hotspot sıcaklıkları : Hadi bunu es geçiyorum

3. En basit oyunda bile 90 derecede çalışan VRAM sıcaklıkları. Kartın Afterburnerda sıcaklığını 55 dereceyi geçmediğini görüp mutlu olabilirsin. Zaten amaç seni o değerler ile uyutmak. Ama kartın içi cayır cayır yanıyor kardeşim. Bunun yanında 85 derece havayı tahliye ederken mevcut kablonun ağzına ediyor.
sen 15 yıl kullanmalık kart arıyon kendine özel kart yaptır stabil değil diye yalan atıp durma sıcaklıkla stabillik ne alaka

Sende sorun yaratması ''sorunlu'' bir kart olduğu anlamına gelmiyor forumda tonlarca kullanıcısı var şikayet sayısı çok az. Mimari olarak çok ısınan bir kart ama bunu bilerek tasarlıyorlar zaten bu kartı kötü yapmaz sıcaklık sana batıyorsa o senin kişisel görüşündür. Yazarken bu kart çöp demezsin bu kart BENCE çöp dersin ki insanlar gelip sana dellenmesin. 5070 ti kullanıp ta sorun yaşayan çok 9070xt de ne yapalım hangi kartı alalım hepsi sorunlu ise :D
Ben bir ürüne çöp diye itham etmiyorum. Youtuber ve yayıncı şişirmesi bir ürün diyorum. Yukarıda senle eş zamanlı yazdığım uzun yazıyı yinelemeyecem. Okursun zaten. Benim düşüncem böyle. 5070 Ti ile 9070Xt kıyaslanacak 2 kart değil. Birisi maraton koşucusu diğeri kısa mesafeli 100 metre dünya şampiyonu. O yüzden 2 si birbirinden çok farklı kartlar.

Eğer acelen yoksa Super serisini mutlaka bekle. Çünkü düzgün fiyatlandırma ile gelirse ki ben öyle düşünüyorum, aradaki performans farkı seni pişman edebilir.
Keşke düzgün fiyatlandırma ile gelebilse fakat hiç öyle olacağını düşünmüyorum, özellikle şu an dünya piyasasındaki RAM krizleri sebebiyle. O yüzden şu an RAM içeren ve alınmayan her parça bir sonraki süreçte çok daha pahalıya mal olacak.

sen 15 yıl kullanmalık kart arıyon kendine özel kart yaptır stabil değil diye yalan atıp durma sıcaklıkla stabillik ne alaka
Sıcaklık ve stabillik ne alaka derken ? Tam anlamadım. Ayrıca 15 yıllık kart aramıyorum. Kart aldığım zaman sorunsuz kullanacağım ve satacağım zaman başımı ağrıtmayacak ürünleri tercih ediyorum. Aynı 2 yıl öncesine kadar RX sapphire nitro + kartları kullanıp kolaylıkla satmam gibi. Ama şu an bu kart bana (Bana göre) güven vermiyor.

Ben bir ürüne çöp diye itham etmiyorum. Youtuber ve yayıncı şişirmesi bir ürün diyorum. Yukarıda senle eş zamanlı yazdığım uzun yazıyı yinelemeyecem. Okursun zaten. Benim düşüncem böyle. 5070 Ti ile 9070Xt kıyaslanacak 2 kart değil. Birisi maraton koşucusu diğeri kısa mesafeli 100 metre dünya şampiyonu. O yüzden 2 si birbirinden çok farklı kartlar.
sen tasarla 9080 xt nitro+ ı nasıl soğutacan merak ettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıcaklık ve stabillik ne alaka derken ? Tam anlamadım. Ayrıca 15 yıllık kart aramıyorum. Kart aldığım zaman sorunsuz kullanacağım ve satacağım zaman başımı ağrıtmayacak ürünleri tercih ediyorum. Aynı 2 yıl öncesine kadar RX sapphire nitro + kartları kullanıp kolaylıkla satmam gibi. Ama şu an bu kart bana (Bana göre) güven vermiyor.
1764257676041.webp

"9070 xt stabil bir ekran kartı değil"

Alıntıyı görüntüle
"9070 xt stabil bir ekran kartı değil"
Evet stabil değil. Sıcaklık değerlerinden ötürü değişen frekanslarından dolayı oyunlar 5070 Ti kadar akıcı görünmüyor. 5070Ti içi ve dışı serin çalıştığı için oyunlarda akıcılığı hissediyorsun fakat ben 9070xt de bu akıcılığı hissedemedim. Ayrıca sana şunu söylemek istiyorum. Bu testleri yaptığımız zaman bende 5070Ti yoktu. 2 gün boyunca merak ettiğim herşeye bakıp karar verdikten sonra gittim 5070Ti aldım. Sonra sırf bu kart var diye güzelleme yapıyorsun deme diye söylüyorum bunu.

Evet stabil değil. Sıcaklık değerlerinden ötürü değişen frekanslarından dolayı oyunlar 5070 Ti kadar akıcı görünmüyor. 5070Ti içi ve dışı serin çalıştığı için oyunlarda akıcılığı hissediyorsun fakat ben 9070xt de bu akıcılığı hissedemedim. Ayrıca sana şunu söylemek istiyorum. Bu testleri yaptığımız zaman bende 5070Ti yoktu. 2 gün boyunca merak ettiğim herşeye bakıp karar verdikten sonra gittim 5070Ti aldım. Sonra sırf bu kart var diye güzelleme yapıyorsun deme diye söylüyorum bunu.
tamam haklısın :D

Soğutma tasarımı için yeterli birisi değilim. Açarım bakarım iyi ya da kötü olduğunu görürüm. Ben mühendis değilim. Fakat şunu sana gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. 85 derece sıcak hava tahliye eden bir kartın ızgarasının üzerine ve bunu sıcak havanın en yoğun olduğu bölgeye kablo girişi yapacak kadar af edersin düşük zekalı değilim. Sadece bunu söyleyebilirim sana. Yapılan bu mühendisliği en bilgisiz insanın bile düşünmesi lazım. Lan bu burda ne alaka diye.

Soğutma tasarımı için yeterli birisi değilim. Açarım bakarım iyi ya da kötü olduğunu görürüm. Ben mühendis değilim. Fakat şunu sana gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. 85 derece sıcak hava tahliye eden bir kartın ızgarasının üzerine ve bunu sıcak havanın en yoğun olduğu bölgeye kablo girişi yapacak kadar af edersin düşük zekalı değilim. Sadece bunu söyleyebilirim sana. Yapılan bu mühendisliği en bilgisiz insanın bile düşünmesi lazım. Lan bu burda ne alaka diye.
bilmem kaç tane mühendis birleşti sıcak havanın yükseldiğini bilemedi vah ya öyle mi olmuş zarar edecek hemen bozulacak mı yani

bilmem kaç tane mühendis birleşti sıcak havanın yükseldiğini bilemedi vah ya öyle mi olmuş zarar edecek hemen bozulacak mı yani
Kendi ağzınla söylüyorsun. Sıcak hava yükseliyor işte. Sıcak hava nerden yükseliyor peki ? Ekran kartlarının ucundaki 5x5 lik boşluk neden var acaba bir düşünsene. O ızgara kısmını neden boş bırakıyorlar acaba ? Metal plakayı neden kesiyorlar acaba ? Orası neden boş ? Bir bunların cevabını arasana. Sırf şov yapacam farklı olacam diye gidip sıcak havanın en yoğun yükseldiği yere kablo katmak hangi aklın ürünü acaba ?

Kendi ağzınla söylüyorsun. Sıcak hava yükseliyor işte. Sıcak hava nerden yükseliyor peki ? Ekran kartlarının ucundaki 5x5 lik boşluk neden var acaba bir düşünsene. O ızgara kısmını neden boş bırakıyorlar acaba ? Metal plakayı neden kesiyorlar acaba ? Orası neden boş ? Bir bunların cevabını arasana. Sırf şov yapacam farklı olacam diye gidip sıcak havanın en yoğun yükseldiği yere kablo katmak hangi aklın ürünü acaba ?
1764258659709.webp

105 dereceye dayanıklı kabloya 80 derecelik hava akımının oraya ulaşması ki oraya ulaşana kadar max 55 falan olur senin bunun mühendislerin düşünmeden koyduğunu düşünmen çok komik

Neler dönmüş ya. 1 saat kontrol etmedim konuyu sadece hehehe.

Arkadaşlar aslında basit bir soru sormuştum. Kavga çıkarmak değildi bu konuyu açmaktaki amacım.

Bakın ben şuan hangi kartı alırsam alayım 2k'da kalacağım çünkü monitörü değiştirmeye şuan için bütçem yetmiyor. 3080ti 2. Elde 20k ya satacağım desem. Ben üstüne 40k koyunca bütçem 60, bilemedin 65k oluyor. Yani 5070ti da alsam, 5080'de alsam 40k ortalama fiyatı olan bir 4k oled monitör piyasasında şuan için oled monitör zaten alamam. (Hadi şuanda mevcut olan 2k ips monitörü de sattığımı düşün, yine bütçe çıkarmaya yetecek kadar para edeceğini sanmıyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen) Ekran kartının taksidinin bitmesini beklemem lazım. Ki ekran kartını da mümkünse peşin fiyatına 10 taksitle almayı düşündüğüme göre takribi 1 sene 2k da kullanacağım alacağım kartı. Yarın kara cuma olması aslında planlarımı biraz bozdu çünkü yarın cazip bir indirim olursa bu kadar erken planlamadığım bir satınalmayı yarın gerçekleştirmek durumunda kalabilirim.

Bu da beni çok ince eleyip sık dokumam gerektiğini hissetmeye itiyor. 5070ti'ı şuan alsam ve DSR ile 4k'da oyun açsam dahi 4k'da sorun çıkarmayacağını biliyorum. Bugün baya araştırdım bu konuyu. Ama kafamdaki soru işareti şu: 5070ti bundan 5 sene sonra da 4k'da aynı performansı verecek mi? Yoksa vermeyecek mi? O yüzden aklıma 5080'i getirdim. Yoksa boşu boşuna neden çok çok daha pahalı bir ürün gamı için araştırma yapmaya başlayayım.

AMD ürünleri fiyat olarak çok daha uygun. Saf kas gücünde belki de 70ti'a yakın yahut ondan iyi. Ama Nvidia sadece kas gücünden ibaret ürünler sunmuyor ki bana. O yüzden AMD alternatifini kullanmaktan vazgeçtim. Ama şimdi de beklemeyip direkt 70ti'ı alsam mı? Şartlarımı zorlayıp 5080 mi alsam yoksa fiyat bareminin ne olacağını bilmediğim 70ti super'i mi beklesem? Sorularının içinde boğulmuş durumdayım. Kararsızlık o kadar kötü bir şey ki...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,342
Üyeler
185,713
Son üye
skriqy
Geri