Hangi din gerçek yada dinler gerçek mi ?

prosperfitness

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
41
beyler son zamanlarda biraz sorgulamaya baladım da tüm dinler yalan bence ama ölümden sonra yaşam olmaması insanı deli eder çok sıkıntı bir şey ölüyorsun hayat bitti bide şu yönden bakalım adam amerikada 15-16 yaşında cinsel ilişkiye giriyor müslüman ülkelerde adam 23-24 yaşına gelmiş hala mastürbasyon yapıyor günah diye.Her cuma hutbede zina haram fuhuş haram falan diyorlar Hz.Muhammed in 13-15 civarı karısı varmış sen bize yapma diyorsun ama kendin yapıyorsun bide geçen hutbede detayları hatırlamıyorum Hz.Muhammed bitane çeşmeyi satın alan adama cenneti müjdelemiş bu zamanında kiliselerin cennetten arsa satması ile aynı şey kuranı okuduğumda mantıklı geliyor ama Hz.Muhammed in yaşamını araştırdıkça soğumaya başlıyorum

Allah bilir be

beyler son zamanlarda biraz sorgulamaya baladım da tüm dinler yalan bence ama ölümden sonra yaşam olmaması insanı deli eder çok sıkıntı bir şey ölüyorsun hayat bitti bide şu yönden bakalım adam amerikada 15-16 yaşında cinsel ilişkiye giriyor müslüman ülkelerde adam 23-24 yaşına gelmiş hala mastürbasyon yapıyor günah diye.Her cuma hutbede zina haram fuhuş haram falan diyorlar Hz.Muhammed in 13-15 civarı karısı varmış sen bize yapma diyorsun ama kendin yapıyorsun bide geçen hutbede detayları hatırlamıyorum Hz.Muhammed bitane çeşmeyi satın alan adama cenneti müjdelemiş bu zamanında kiliselerin cennetten arsa satması ile aynı şey kuranı okuduğumda mantıklı geliyor ama Hz.Muhammed in yaşamını araştırdıkça soğumaya başlıyorum
yani çok basit gerçek olsaydı trilyon tane din olmazdı.

3 seçenek var:

1) Bir veya bir kaç dine inancan
2) Dinsizliğe inancan
3) Kendin bir din icat edecen

Kolay gele :)

İnsanların kendinden üstün birisi olması gerektiğini düşünerek kendilerinin kurguladığı bir bütün olarak görüyorum. Bir üst varlığa inanma içgüdüsü diyebiliriz. Bu inandırıcılığı arttırmak için birçok dinde mucizelerin ve bilime ters ilginç şeyler olduğunu görebilirsin. Benim sana tavsiyem, eğer kafanı çok karıştırıyorsa semavi dinlerin kitaplarını falan okuyabilirsin. O kadar da kafanı karıştırmıyorsa bence şimdilik böyle şeyleri çok düşünmeden geleceğini garantilemeye, ahlak ve etik kurallarına uygun şekilde yaşayarak kendi yaşamından keyif almaya çalış.

Bu inanç konusunda aile ve kültür yapısı çok etkilidir. Zaten çoğumuz tam araştırmadan kendimize ateist, Müslüman, deist gibi kavramlar takıyoruz. İçinden nasıl geliyorsa öyle davranmanı tavsiye ederim. Burada sana gelip deizmi veya İslam'ı savunamam. Bunlar sana bana inandirici gelebilir, gelmeyedebilir. Dinde inanç konuları tamamen samimiyete bağlı olduğunu düşünüyorum. Birisine Yunan mitolojisindeki Demeter'in korkup, sinirlenip tanrı yapacağı bebeğini yere fırlatması ve tüm dünyada tarım kıtlığı yaşanması miti de inandırıcı gelebilir. Bir başkasına Musa'nın asasını yere vurmasıyla koca denizin yarılması da inandırıcı gelebilir.

Kısacası, burada başkasının fikirleri yerine git kendin belli başlı kaynakları tara. Buradan vardığın sonuçlarla kendine göre bir yol çiz. İstersen benim dediğim şeyi de iplemeyebilirsin, sana kalmış. Sonuçta ben bilge veya din adamı değilim.

Son düzenleme:
Siz bence cinselliği hayatta üstün tutuyorsunuz. Herkesin dini kendine müslüman olup cinsel ilişki yaşayan da var yaşamayan da. Kişi bunu kendine göre çeksin "Yapamam günah ama yine de yapabilirim..." diye içinden geçiriyorsa istediğini yapsın yaparsa kendi dinince cezasını çeker yani.
"Hangi din gerçek?" sorusuna cevabını ise kimse bilemez. Eğer herhangi bir dinin gerçek olduğuna dair kanıt olsaydı herkes aynı dine inanırdı zaten bu yüzden bu kadar din çeşitliliği fazla ve hangisi gerçek bilinmiyor.

İnsanların kendinden üstün birisi olması gerektiğini düşünerek kendilerinin kurguladığı bir bütün olarak görüyorum. Bir üst varlığa inanma içgüdüsü diyebiliriz. Bu inandırıcılığı arttırmak için birçok dinde mucizelerin ve bilime ters ilginç şeyler olduğunu görebilirsin. Benim sana tavsiyem, eğer kafanı çok karıştırıyorsa semavi dinlerin kitaplarını falan okuyabilirsin. O kadar da kafanı karıştırmıyorsa bence şimdilik böyle şeyleri çok düşünmeden geleceğini garantilemeye, ahlak ve etik kurallarına uygun şekilde yaşayarak kendi yaşamından keyif almaya çalış.

Bu inanç konusunda aile ve kültür yapısı çok etkilidir. Zaten çoğumuz tam araştırmadan kendimize ateist, Müslüman, deist gibi kavramlar takıyoruz. İçinden nasıl geliyorsa öyle davranmanı tavsiye ederim. Burada sana gelip deizmi veya İslam'ı savunamam. Bunlar sana bana inandirici gelebilir, gelmeyedebilir. Dinde inanç konuları tamamen samimiyete bağlı olduğunu düşünüyorum. Birisine Yunan mitolojisindeki Demeter'in korkup, sinirlenip tanrı yapacağı bebeğini yere fırlatması ve tüm dünyada tarım kıtlığı yaşanması miti de inandırıcı gelebilir. Bir başkasına Musa'nın asasını yere vurmasıyla koca denizin yarılması da inandırıcı gelebilir.

Kısacası, başkasının fikirleri yerine git kendin belli başlı kaynakları tara. Buradan vardığın sonuçlarla kendine göre bir yol çiz. İstersen benim dediğim şeyi de iplemeyebilirsin, sana kalmış. Sonuçta ben bilge veya din adamı değilim.
hocam zaten herkes cehenneme girmemek için veya cinden şehtandan korktuğu için müslüman oluyor yoksa deden müslüman olayım ki her şeyimi kısıtlıyor ama ben dinlerin gerçek olma ihtimalini ortaya koyarak ateist falan olmam müslüman olarak ölürüm dünyada her şeyi yaparım 100 200 yıl yanar cennete giderim orasını varsa Allah bilir tabi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Siz bence cinselliği hayatta üstün tutuyorsunuz. Herkesin dini kendine müslüman olup cinsel ilişki yaşayan da var yaşamayan da. Kişi bunu kendine göre çeksin "Yapamam günah ama yine de yapabilirim..." diye içinden geçiriyorsa istediğini yapsın yaparsa kendi dinince cezasını çeker yani.
"Hangi din gerçek?" sorusuna cevabını ise kimse bilemez. Eğer herhangi bir dinin gerçek olduğuna dair kanıt olsaydı herkes aynı dine inanırdı zaten bu yüzden bu kadar din çeşitliliği fazla ve hangisi gerçek bilinmiyor.
yani hocam çoğu din 600 lü yıllarda ortaya çıktı o yıllarda bilim yok bişey yok adam tabii ki bi yaratıcı var diyecek ama şuan her şeyin bilimsel bir delili var yani dediğim gibi müslüman olarak ölüyüm her ihtimale karşı o yeter

hocam zaten herkes cehenneme girmemek için veya cinden şehtandan korktuğu için müslüman oluyor yoksa deden müslüman olayım ki her şeyimi kısıtlıyor ama ben dinlerin gerçek olma ihtimalini ortaya koyarak ateist falan olmam müslüman olarak ölürüm dünyada her şeyi yaparım 100 200 yıl yanar cennete giderim orasını varsa Allah bilir tabi

yani hocam çoğu din 600 lü yıllarda ortaya çıktı o yıllarda bilim yok bişey yok adam tabii ki bi yaratıcı var diyecek ama şuan her şeyin bilimsel bir delili var yani dediğim gibi müslüman olarak ölüyüm her ihtimale karşı o yeter
Ahiret inanci sadece İslamiyet'te yok. Ek olarak diğer dünyam garanti olsun tarzı bir bakış açısı seni samimi bir Müslüman yapmaz.

Bilim hala bilinç kavramını açıklayamıyor buda ölüm sonrası hayatın olduğuna dair güçlü bir kaynak
ayrıca sorularına bakarsak delik arayışında ergene benziyorsun pek sorguladığını düşünmüyorum

Ya kardeş Allahı mı kandıracaksın yok 200 yıl yanarım çıkarım😀, bu arada çoğu din derken kaç tane din 600 lü yıllarda çıkmış merak ettim

Sen kitabı tersten hutbeyi de başka bir yerinden dinlemişsin gibi. ama yanlış anlaşılmalar normaldir. bende konuya çok hakim değilim14 yaşındayım ama az çok sorularını cevaplayacağım:
1: ABD'li birisinin 15 yaşında ilişkiye girmesi ve Müslümanın 23 24 yaşında mastürbasyon yapmasında neyi İslam'la bağdaştırdın bilemedim. bu daha çok ekonomik ve kültürel bir şey. ayrıca o örnek verdiğin 24 yaşındaki Türk doğrusunu yapıyor çünkü İslam'da eğer şehvetin zinaya düşecek kadar fazlaysa mastürbasyonda abartmamak ve müstehcen görüntülere bakmamak şartıyla çekebilir galiba, çünkü zina mastürbasyondan daha günahtır. ama yine de evlenmek için gayret göstermesi ve şehvetini bastırması lazımdır. İslam'da zaten evliliği zorlaştıran bir şey yok. bizim Türkler zorlaştırıyor. mesela Hz. Ali Hz. Muhammed'in kızı ile evlenirken 23 yaşındaydı ve sadece zırhı vardı. Hz. Zübeyr de Hz. Ebubekir'in kızı ile evlenirken 26 yaşındaydı ve sadece atı vardı falan. yani evlilik bizim açgözlülerin 3 saatlik eğlencesi (abartılı düğünler ve abartılı ev zorunlulukları )için zor.
2: Her cuma Hutbede zina fuhuş haram demiyorlar. son bir kaç hutbede veriyorlar. ayrıca Hz. Muhammed'in 13 15 defa evlenmesinin sebebi, ilk öncelikle hepsi hicretten sonra yani devlet kurulduktan sonra olmuştur. ikincisi bu evlilikler genellikle başka kabilelerden kişilerle akrabalık kurmak için yapılıyordu bu da bir çeşit ittifak göstergesi. üçüncü olarak bu eşler ehlibeyt (ev halkı) oldukları için Peygamber'in dediklerine ve davranışlarına daha fazla maruz kalıyorlardı ve bu bilgi birikimi ile Halifelik döneminde doğru fetvalar, hükümler ve hadis rivayetleri verebildiler. Yani kendini Dünyanın 10'da 1'ini (632 yılı) yöneten adamla bir tutma.
3: Yine Hutbeyi eksik dinlediğin için sen "kuyuyu satın alıp cennetlik olan adam" diyorsun. Ama bu kişi Cennetle müjdelenen ve + büyük Halifeden olan Hz. Osman. bildiğin Hz. Osman yani şu camilerde kocaman adı yazan. bu "kuyu alan adam" hayatında o kadar çok kere tüm servetini tamamen bağışladı (aynı zamanda kendisi Mekke'nin en zengin ailesindendi) ve o kadar çok savaşa katılıp cihat etti ki cennete gireceği kesin olan sadece 10 kişiden (dikkatini çekersem arsa alanlar değil)biri oldu. yani cennetten arsa satılmadı

Ehh, Allah ne demiş, Oku! ben bu anlattıklarımın hepsini son 3 ayda okuduğum kitaplardan öğrendim. eğer okuyup öğrenmezsen 751'den beri atalarının inandığı, Beethoven'in bile adına ilahi yazdığı adamdan soğursun. Artık biliyorsundur umarım. inşallah tamamını okumuşsundur❤

Sorun varsa sorabilirsin bu arada az çok cevaplamaya çalışırım sen yeter ki öğrenmek iste

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,486
Üyeler
192,376
Son üye
mehmetcancakarr
Geri