Hangi işlemci benim durumumda daha uygun?

edayye10

80+
Reaksiyon skoru
27
Merhaba DA Formu,

Ben yeni bir kasa topluyorum. İki model arasında takılıyorum ve fikrinizi bilmek isterim: Ryzen 7 9800X3D ve Ryzen 9 9950X3D.

Direkt 7 9800X3D diyebilirsiniz fakat durum biraz farklı. Ben yazılımcılık ile, müzik prodüksiyonu ile, yatırım yapmak ve yatırım botu eğitme ile, grafik işleme işleriyle bolca ilgileniyorum. Çoğu zaman oyun amaçlı kullansam da bunlarda da güzel performans almam benim için önemli.

İki işlemcinin farkları tablodaki gibi:
Screenshot_2025-10-22-07-47-52-874_com.android.chrome-edit.webp

Yoksa Intele geçiş yapmak daha mı mantıklı olur mu?

Yurt dışında topluyorum bilgisayarı, ~2000 € (~100k TL) gibi bir bütçem var. RTX 6000 serisinin çıkmasını bekliyorum sistemi sipariş etmek için. Konu dışı tavsiyeleriniz olursa yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
* Chrome'u ya da Windows'u en baştan derlemeyecekseniz bu işlemcilerin hiç birine yazılım için ihtiyacınız yok. Nesiller arası problem yaşamamak adına 7500F bile muhtemelen işinizi görür.
* Müzik işleri hakkında bir bilgim yok.
* GPT, DeepSeek için modül eğitmek gibi bir amacınız yoksa veya bu modelleri lokal olarak cihazınızda çalıştırma niyetiniz yoksa bu işlemcilerin hiç birine ihtiyacınız yok. 3060TI gibi bir ekran akrtı ile bile istediğiniz yazılım botunu rahatlıkla eğitirsiniz. Teknoloji problemi yaşamak istemezseniz daha yeni nesil ekran kartlarını tercih edebilirsiniz.

Sizin ihtiyacınız olan grafik işleme ve müzik prodiksiyon işlerinde daha fazla çalışma alanı için geniş bir monitör ve o monitörü rahat destekleyecek bir ekran kartı.

Merhaba DA Formu,

Ben yeni bir kasa topluyorum. Çoğu parçada eminim, işlemci hariç. İki model arasında takılıyorum ve fikrinizi bilmek isterim: Ryzen 7 9800X3D ve Ryzen 9 9950X3D.

Direkt 7 9800X3D diyebilirsiniz fakat durum biraz farklı. Ben yazılımcılık ile, müzik prodüksiyonu ile, yatırım yapmak ve yatırım botu eğitme ile, grafik işleme işleriyle bolca ilgileniyorum. Çoğu zaman oyun amaçlı kullansam da bunlarda da güzel performans almam benim için önemli.

Alıntıyı görüntüle

Yurt dışında topluyorum bilgisayarı, ~2000 € (~100k TL) gibi bir bütçem var. RTX 6000 serisinin çıkmasını bekliyorum sistemi sipariş etmek için. Konu dışı tavsiyeleriniz olursa yazabilirsiniz.
9950X 3D bütçe varsa alınır. O işlemcide 2 küme var biri 9800X 3D nin aynısı sayılır biri 9700X gibi 3D belleği olmayan bir küme. Böylece 8+8 toplam 16 çekirdek oluyor.

Merhaba DA Formu,

Ben yeni bir kasa topluyorum. Çoğu parçada eminim, işlemci hariç. İki model arasında takılıyorum ve fikrinizi bilmek isterim: Ryzen 7 9800X3D ve Ryzen 9 9950X3D.

Alıntıyı görüntüle

Acelen yoksa bütçe sorununda yoksa 2 9950 2 versiyonu gelecek onu bekle 200w ile çok iyi olur

Geri