Hangi işlemciyi almalıyım?

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
10000
5060ti kullanıyorum. İşlemcim ise ryzen 5 7500f (6.000 tl). Ama yetmiyor. Daha da yülsek bir model almam lazım. Darboğaz yapmıyacak iyi işlemciler önerebilir misiniz? En fazla 10k fiyat verebilirim ve intel istemiyorum. Ryzen olur.

5060Ti'ya yetmiyor mu :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kim soyledi hocam bunu size

Millet 9070XT veya 5070Ti'lerle kullaniyor islemciyi

O fiyatlara max 7700 veya 9600X var zaten ondan sonra 7500F geliyor mantikli secenek olarak, 7600/X'leri o yuzden saymiyorum.

Vallahi yetmiyor. Uygulamaları açarken ve özellikle kapatırken sorun yaşıyorum hatta kapatamıyorum. Ram'im ise 32 gb.

Valorantı kapatmak istediğimde bazen kapanmıyor ve görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum.

Hocam uygulama acma ve kapatma ile islemcinin, ekran kartini beslemedigi ile arasinda ne gibi bir bag var acaba, merakimdan soruyorum?

Valorantı kapatmak istediğimde bazen kapanmıyor ve görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum.
Burada yasanan durum tamamen farkli suan piyasa da bir cok 7500F kullanicisi var ben dahil ve turlu turlu ekran kartlariyla kullaniyoruz yetiyorda, birde sende valorantta yetmiyor hani ben daha agir bir oyun beklerdim.

Ram'dan olmıyacağına göre işlemciden olabileceğini düşündüm.

Islemciden alakasiz bu durum, farkli bir problem var.

Vallahi yetmiyor. Uygulamaları açarken ve özellikle kapatırken sorun yaşıyorum hatta kapatamıyorum. Ram'im ise 32 gb.

Hocam Windows orijinal değilse başka yerden indir tekrar yukle.
Orjinalse temiz Windows kur format atarak.

İmkansızsa bakım ve temizlik programı kullan. Açılışta çalışan ve ihtiyacın olmayan uygulamaları açılışta engelle.

7500f varken 10k bandında işlemci aramak arada pekte bir performansa değecek bir satım alım olmayacaktır 7500f 5060ti'ı rahat besler uygulamalara gir çık yaparken yaşadığın sorun işlemcinin ekran kartını besleyememesinden değil başka bir sorundandır windows'dan veya yazılımdan olabilir

Bilgisayar yeni. Ssd'de tam. Demin 40 dk boyunca valorant arka planda açık kaldı. Şimdi ne girebiliyorum nede silebiliyorum. Dosya yöneticisinden kapatmam lazım. Sorunu da bulamıyroum kahretsin.

Windows yada ssd'de sorun var. Ekstra olarak bilgisayara baska bir bozuk disk takiliysa ssd veya hdd oda yapar, varsa fazla depolama windowsun kurulu oldugunun disinda cikarin oyle baslatin pc yi ve kontrol edin.

Geri