Neler Yeni

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ?

grant

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Grant
Soru yukardaki gibi. Ayrıca masaüstünüzün ekran resmini atarsanız daha güzel olur.Kendiminkini şöyle bırakayım.

Ekler

• img.jpeg
    img.jpeg
    201.7 KB · Hit: 41

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Ana masaüstünde windows 11 , eski laptopta arch linux( daha yeni öğreniyorum) laptopu genelde arduino kodlamak için vs kullanıyorum

grant

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Grant
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ana masaüstünde windows 11 , eski laptopta arch linux( daha yeni öğreniyorum) laptopu genelde arduino kodlamak için vs kullanıyorum
Bende 3 tane var dual boot kali ile windows 11 birde diğer cihazta macos :D

SerdarT35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Serdar Totuzbeş
EndeavourOS'de kernel panic yediğim için Windows 11'deyim maalesef.
download(1).jpeg

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
Soru yukardaki gibi. Ayrıca masaüstünüzün ekran resmini atarsanız daha güzel olur.Kendiminkini şöyle bırakayım.
Vaay kali, tema güzel kral eline sağlık.Niye kali seçtiğini merak ettim.Debian tabanlı herhangi bir dağıtım kurup kali repolarını ekleyip öyle devam edebilirdin.He kalide bir problem yok tabi de bana bloat geliyor.Kullanacağım 3-5 tool için... Şu an sınava hazırlandığımdan pc den uzağım ama geri döndüğümde Archtan devam etmeyi düşünüyorum.NixOS kullanmıştım bir süre depoları çok genişti o güzeldi.Bir de Gentooyu denemek istiyorum.3 gün sürmüştü eski pcde kurmam.Sonra da derleme işiyle daha fazla uğraşamayacağımı fark edip Archa dönmüştüm.

grant

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Grant
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vaay kali, tema güzel kral eline sağlık.Niye kali seçtiğini merak ettim.Debian tabanlı herhangi bir dağıtım kurup kali repolarını ekleyip öyle devam edebilirdin.He kalide bir problem yok tabi de bana bloat geliyor.Kullanacağım 3-5 tool için... Şu an sınava hazırlandığımdan pc den uzağım ama geri döndüğümde Archtan devam etmeyi düşünüyorum.NixOS kullanmıştım bir süre depoları çok genişti o güzeldi.Bir de Gentooyu denemek istiyorum.3 gün sürmüştü eski pcde kurmam.Sonra da derleme işiyle daha fazla uğraşamayacağımı fark edip Archa dönmüştüm.
Düz debian kurucaktım ubuntu kurmak istemedim ancak neden sonrasında uğraşayım dedim direkt kali kurdum.Şuan eğer silcek olsam fedora denemeyi düşünüyorum paket yöneticisine vs. biraz aşikarım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
bedirhan
5 yıldır windows 10 windows 12 ye geçiçeğim 11 çok kötü gözüküyor
wallpaper sıkıntı çıkarabilir n@zi kartal var (tarihle alakam yok n@ziler hakkında bilgim sempatim yok sadece benim icin bir olayı oldugundan koydum)

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
Düz debian kurucaktım ubuntu kurmak istemedim ancak neden sonrasında uğraşayım dedim direkt kali kurdum.Şuan eğer silcek olsam fedora denemeyi düşünüyorum paket yöneticisine vs. biraz aşikarım.
Yani Ubuntu bilmiyorum pek rahat hissettirmiyor.Fedora kullanımı çok keyifli neden olduğunu anlamadığım bir şekilde.Gnome ile kullanınca çok modern ve akıcı hissettiriyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5 yıldır windows 10 windows 12 ye geçiçeğim 11 çok kötü gözüküyor
wallpaper sıkıntı çıkarabilir n@zi kartal var (tarihle alakam yok n@ziler hakkında bilgim sempatim yok sadece benim icin bir olayı oldugundan koydum)
Penguene bi şans vermelisin dostum 🐧

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Bende 3 tane var dual boot kali ile windows 11 birde diğer cihazta macos :D
Ben biraz farklılık olsun diye arch kurdum laptopa yoksa masaüstünde 2tane de sanal makine kurulu kali ve macos olarak öğrenmek için

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
He bu arada debian tabanlı dağıtım istiyorsan Mint en güzeli sanırım.Bakmadıysan bi bak kanka.ZorinOS de özelleştirmeler vs. açısından bayağı zengin.Ama bilmiyorum mint daha stabil gibi geliyor bana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
bedirhan
Yani Ubuntu bilmiyorum pek rahat hissettirmiyor.Fedora kullanımı çok keyifli neden olduğunu anlamadığım bir şekilde.Gnome ile kullanınca çok modern ve akıcı hissettiriyor.

Penguene bi şans vermelisin dostum 🐧
hocam bakmadım ama karışık gçzüküyor birsürü versiyonu var gibi ubuntu/kali

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
hocam bakmadım ama karışık gçzüküyor birsürü versiyonu var gibi ubuntu/kali
Yani onları versiyondan ziyade ihtiyaca göre tasarlanmış ayrık şeyler olarak düşünmek lazım.Arabalar gibi düşünebilirsiniz, ticari araçlar, arazi araçları, yarış arabaları, ralli için farklı modeller... Araba tarafında pek bilgim yoktu biraz saçma örneklemiş olabilirim ama... Dağıtımlar da belli özellikleriyle öne çıkıyorlar.Ubuntu genel kulanım amaçlı bir dağıtım.Windows gibi yani.

neura

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Yiğit Erdem
Kendi bilgisayarımda W11 eski pc de w10 kurulu ayrıca 80 gb lık bir hdd de Linux kurulu

Linux mint kullanıyordum çok tatlı bir işletim sistemiydi hoşuma gitmişti

Linux mint kullanıyordum çok tatlı bir işletim sistemiydi hoşuma gitmişti

Şuan pc de değilim ama telefondan çekmiştim önceden atayım

Şuan pc de değilim ama telefondan çekmiştim önceden atayım

Pc ilk aldığımda çekmiştim bu wallpaper ı kullanıyorum

Ekler

• 20240908_021040.jpg