Hangi kodlama dili/dillerini öğrenmekle başlamalıyım ?

Hocam siteler için böyle nası denir, template/şablon ; yani temel bir dosya oluşturup -misal- müşterisine göre değiştirme şansımız oluyor mu ?
Eğer mümkünse web üzerine kodlama öğrenince böyle bir şey yapmak istiyorum.

Bir ; şunu bıraktığım için, kaç saat uğraştığım oldu.
Hocam öyle şeyleri ben artık direkt buluyorum :D Her min 2 saat falan ayırdığım için alışıyor insan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam siteler için böyle nası denir, template/şablon ; yani temel bir dosya oluşturup -misal- müşterisine göre değiştirme şansımız oluyor mu ?
Evet değiştirebilirsin.

Bir dev. olarak sana tavsiyelerim;
1- Öğrenir öğrenmez dışardan iş almak yerine, kendi çapında geliştirmeler yaparak kendini geliştir.
2- Bazı zamanlar zorlanacaksın, hatta unutacağın çoğu zaman olacak. O zamanlar sıkılmamaya özen göster.
3- İlerleyen zamanda birisinin altında çalışmak yerine freelance. olarak çalış.

Mobil uygulama geliştirmek istiyorsan, özellikle İOS için, MacOs tabanlı bir cihaz şart. Swift daha sağlıklı Flutter'a göre. Kendini Swift alanında geliştirmeni tavsiye ederim. Çünkü geleceği parlak ve yapabilen fazla kişi yok, herkes Flutter'a kafayı takmış. React Native bazlı uygulamalar daha işlevsel. Örneğin Flutter'da ana sayfadaki afişi değiştirmek istediğin zaman uygulamayı kullanan kişilerin güncellemesi lazım, ancak React Native ile istediğin fotoğraflar vs anlık olarak güncellemeye gerek kalmadan değişiyor.

Öyle birşeyin pek mümkün olduğunu sanmam. o anca wordpressde olur. Belirli temalar var, belirli fiyatlara, kodlamayla çok alakası yok aslında wordpressin. Çünkü, html ve css üzerinden atıyorum site kodlarsan, onu başka müşteriye satman zor, çok farlı şeyler isteniyor genelde, biri menü ister restoran için, atıyorum biri yat firması, araba firması, nasıl düzenleyip vereceksin ki?

Eyw saol

Öyle birşeyin pek mümkün olduğunu sanmam. o anca wordpressde olur. Belirli temalar var, belirli fiyatlara, kodlamayla çok alakası yok aslında wordpressin. Çünkü, html ve css üzerinden atıyorum site kodlarsan, onu başka müşteriye satman zor, çok farlı şeyler isteniyor genelde, biri menü ister restoran için, atıyorum biri yat firması, araba firması, nasıl düzenleyip vereceksin ki?
Uğraşırsa düzenler de boşa uğraş bana göre.

Haklısınız, peki bu web geliştirme dillerini hangi kaynaklardan öğrenebilirim ? Varsa bildiğiniz, mümkünse videolu kaynak önerir misiniz ?

Ek bir sorum daha olacak bu diller siber güvenlik konusunda fayda sağlar mı yoksa illa pythona falan girişmem lazım mıdır ?

Haklısınız, peki bu web geliştirme dillerini hangi kaynaklardan öğrenebilirim ? Varsa bildiğiniz, mümkünse videolu kaynak önerir misiniz ?

Ek bir sorum daha olacak bu diller siber güvenlik konusunda fayda sağlar mı yoksa illa pythona falan girişmem lazım mıdır ?
Hocam btkakademi ve Udemy üzerinden öğrenebilirsiniz. Arada youtube da yardımcı olabilir.

C# Projesini atayım isterseniz bi bakarsınız.

Yok, html, css ve js siber güvenlik konusunda fayda sağlayacağını sanmam. Sana bir kanal önereyim, mükemmel ötesi, html, css ve js burdan öğren, kendimde buradan öğrendim.

Prototurk, kanalın ismi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Acaba bu işi öğrenip para kazanabiliyomuz bu yaşta veya 15 yaşında fln
Annenin ve babanın kredi kartı ile, fiverr, bionluk gibi sitelere dahil olursan, evet, ama vergi var oralarda da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,989
Üyeler
184,252
Son üye
bartin
Geri