Neler Yeni

HANGİ LAPTOP DAHA İYİ ALICAM ACİL LÜTFEN!!

RaZeBoSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ali Efe
Lenovo çok daha iyi
85w rtx 3050 ti dan bahsediyoruz ve 3 bölge aydınlatmalı klavye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asus hn144 olan modeli hakkında o kadar çok performans sıkıntısı yaşıyan görmüştüm ki artık önermiyorum bile.

Asuske devamke :)
Asus al mis gibi kullanırsın. İntel günlük kullanım konusunda da oyun konusunda da çok daha performanslı. Ekran kartındaki "ti" seni aldatmasın :)
Aralarında bir performans farkının olduğunu söyleyemeyiz intelin sadece bazı programlarda daha iyi olduğu biliyorum.
Asus olan 75w 3050
Lenovo olan 85w 3050 ti
Nasıl fark yok dimi aralarında :)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Zülfikar okt.
Lenovo çok daha iyi

Asus hn144 olan modeli hakkında o kadar çok performans sıkıntısı yaşıyan görmüştüm ki artık önermiyorum bile.
lenovodan da sıcaklık şikayetleri aldım ayrıca amd olunca intel daha performanslı geldi
ben demiyorum başkaları dedi :D

RaZeBoSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ali Efe
lenovodan da sıcaklık şikayetleri aldım ayrıca amd olunca intel daha performanslı geldi
Hocam arasında performans farkı yok.

Daha 1-2 hafta önce bu asus cihazı alan birinin açtığı konu
Arkadaşa yardım etmeye çalıştık ama bir sonuç elde edemedik.

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Lenovo çok daha iyi

Aralarında bir performans farkının olduğunu söyleyemeyiz intelin sadece bazı programlarda daha iyi olduğu biliyorum.
Asus olan 75w 3050
Lenovo olan 85w 3050 ti
Nasıl fark yok dimi aralarında :)
Gidip aldıkları fps farklarına bakabilirsiniz. Aralarında fark yok diye bir şey yazdığımı da hatırlamıyorum. İntel in performansı ekran kartının açığını kapatacaktır dedim.
3050 ti illa ki 3050 den daha iyidir fakat işlemci olarak aynı şeyi söyleyemeyiz. İntel ısınma konusunda amd den daha iyi. İntel işlemcili pc daha iyi olduğu için oyunlarda fps in artmasına yardımcı olacaktır ve ortalama 3050ti ile aynı fpsleri alacaklardır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Zülfikar okt.
lenovodan da sıcaklık şikayetleri aldım ayrıca amd olunca intel daha performanslı

Hocam arasında performans farkı yok.

Daha 1-2 hafta önce bu asus cihazı alan birinin açtığı konu
Arkadaşa yardım etmeye çalıştık ama bir sonuç elde edemedik.
çok şikayet gördüm haklısın

RaZeBoSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ali Efe
Gidip aldıkları fps farklarına bakabilirsiniz. Aralarında fark yok diye bir şey yazdığımı da hatırlamıyorum. İntel in performansı ekran kartının açığını kapatacaktır dedim.
3050 ti illa ki 3050 den daha iyidir fakat işlemci olarak aynı şeyi söyleyemeyiz. İntel ısınma konusunda amd den daha iyi. İntel işlemcili pc daha iyi olduğu için oyunlarda fps in artmasına yardımcı olacaktır ve ortalama 3050ti ile aynı fpsleri alacaklardır.
Hocam intelin işlemcisi rtx 3050'nin eksikliğini kapatamaz çünkü performans farkı arasında çok az fark var ama intel önde çok az bir farkla
Hocam sistemin soğutması iyi değilse intel yada amd ikiside ısınır yani burda önemli olan soğutma performansı.
Bu arada çoğunlukla intel olan işlemcilerde sıcaklık üst sınır derecesi amd'ye göre daha azdır buda işlemci ısınınca daha fazla frekans kısma gücünü azaltma olayları daha fazla yaşanır.
ben kesinlikle lenovo taraftarıyım ekran kartı arasında fark var ti olan ve olmayan arasında zaten ti olan 85w ti olmayan 75w ayrıca lenovonun 3 bölgeli klavye aydınlatması da var bu da bir +.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Zülfikar okt.
Hocam intelin işlemcisi rtx 3050'nin eksikliğini kapatamaz çünkü performans farkı arasında çok az fark var ama intel önde çok az bir farkla
Hocam sistemin soğutması iyi değilse intel yada amd ikiside ısınır yani burda önemli olan soğutma performansı.
Bu arada çoğunlukla intel olan işlemcilerde sıcaklık üst sınır derecesi amd'ye göre daha azdır buda işlemci ısınınca daha fazla frekans kısma gücünü azaltma olayları daha fazla yaşanır.
ben kesinlikle lenovo taraftarıyım ekran kartı arasında fark var ti olan ve olmayan arasında zaten ti olan 85w ti olmayan 75w ayrıca lenovonun 3 bölgeli klavye aydınlatması da var bu da bir +.
Isınınca performans düşüklüğü intelde daha çok mu olur? Anlayamadım tam olarak.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,396
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK

RaZeBoSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ali Efe
Isınınca performans düşüklüğü intelde daha çok mu olur? Anlayamadım tam olarak.
Hocam intel işlemcilerde bu üst sıcaklık değerini daha düşük girerler ve eğer bilgisayar işlemciye yük binen bir program kullanılıp ısınırsa daha fazla kendini kısar çünkü bu dereceyi aşmamayı çalışır bunu üretici firmalar belirler amd'de ise bu daha yüksek olur genellikle.
Ama bu dediklerim önemsiz işlemciler arasında performans farkı yok ikisi de kafa kafaya işlemcilerdir ben kesinlikle lenovo almanızı tavsiye ederim
Artık ders çalışmam lazım daha fazla yardımcı olamayacağım size kolay gelsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Zülfikar okt.
Neden amd olunca intel daha performanlı geldi ne alaka 5600h gayet iyi bir işlemcidir

Yanlış yazmışım
5600H iyi tabi, baktığım birkaç yabancı bilindik kanallardan intel 11400h' ı r5600h'tan çoğu program ve oyunda bi tık daha performanslı çıkardı.Çok fark yok tabi tercihim amd
Hocam intel işlemcilerde bu üst sıcaklık değerini daha düşük girerler ve eğer bilgisayar işlemciye yük binen bir program kullanılıp ısınırsa daha fazla kendini kısar çünkü bu dereceyi aşmamayı çalışır bunu üretici firmalar belirler amd'de ise bu daha yüksek olur genellikle.
Ama bu dediklerim önemsiz işlemciler arasında performans farkı yok ikisi de kafa kafaya işlemcilerdir ben kesinlikle lenovo almanızı tavsiye ederim
Artık ders çalışmam lazım daha fazla yardımcı olamayacağım size kolay gelsin
Teşekkürler hocam yardımın için,iyi çalışmalar.

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Tabii ki hocam buda sizin görüşünüz :) Soğutma performansı konusunda hak veriyorum fakat Asus un bu modelini kullanan kişilerden edindiğim bilgiler doğrultusunda soğutmasının gayet performanslı olduğunu öğrendim. Lenovonun soğutması daha iyi de olabilir kötü de.

Forumdaki moderatörlerimizden biri sağolsun uyarı puanı vermiş :) verdiği uyarı puanını neye göre verdiği hala bir muamma ama gerçekten insanı sinirlendirip soğutmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Burada yardımlaşmaktan ve bildiklerimizi paylaşmaktan başka hiçbir şey yapmıyoruz. Daha önce yazdığım "Allah" kelimesinden dolayı veya "Asus un güzelliğine bak lenovo nun tipsizliğine" cümlesinden dolayı böyle bir uyarı yazmışlarsa gerçekten ayıp etmişler. Bu yorumum için de uyarı puanı vereceklerse verebilirler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,091
Üyeler
163,946
Son üye
osmanmedia
Top Bottom