Arkadaşlar selamlar. Beyaz sistem topluyorum anakart ve kasa konusunda kararsız kaldım. Aşağıya yazdığım parçaları satın aldım geriye anakart ve kasa kaldı. Render vs. hiç bu tarz şeyler yapmam pcde genelde cs2 oynuyorum ama triple a oyunlarda oynadığım oluyor. Oyun dışında pcde başka bir işim yok.
-Ryzen 7 7800x3D
-Arctic Liquid Freezer 3 360MM White Sıvı Soğutma
-MSI MAG PCIE5 850 W 80 Plus Gold PSU
-Corsair Vengeance 6000Mhz CL 30 White RAM
-Kioxia Experia Pro M2 SSD
-Asus Dual RX6750 XT (Bu eski sistemimden kaldı ilerde güncellenecek)
Kasa ve anakart konusunda kararsız kaldım.
MSI Mag pano mATX kasa ve MSI B650M Project Zero Anakart TOPLAM 13.850 TL Açıkçası bu ikiliyi çok istiyorum görünüş olarak çok hoşuma gittiler ama kasanın mATX olması ilerleyen yıllarda sistemi güncellemek istersem bana sorun çıkarabilir mi? Sanırım daha az mATX anakart üretiliyor. Anakartın PCI 4.0 Olması ilerde üst seviye bir ekran kartı takmak istersem problem olur mu? Bu sebeplerden dolayı kafamda soru işareti oluştu.
MSI Mag pano ATX kasa ve ASROCK X870 Steel Legend AM5 bu ikili diğer sisteme göre neredeyse 8-10 bin lira arası daha pahalıya geliyor. Sanırım kasa biraz daha büyük o açıdan pek hoşuma gitmeyebilir. Anakart PCI 5.0 ve genel olarak çok tavsiye edilen bir anakart ama bu kadar fiyat farkı vermeye değer mi? Bu ikilemde kaldım yardımcı olabilirseniz veya farklı alternatifler gösterebilirseniz çok sevinirim.
-Ryzen 7 7800x3D
-Arctic Liquid Freezer 3 360MM White Sıvı Soğutma
-MSI MAG PCIE5 850 W 80 Plus Gold PSU
-Corsair Vengeance 6000Mhz CL 30 White RAM
-Kioxia Experia Pro M2 SSD
-Asus Dual RX6750 XT (Bu eski sistemimden kaldı ilerde güncellenecek)
Kasa ve anakart konusunda kararsız kaldım.
MSI Mag pano mATX kasa ve MSI B650M Project Zero Anakart TOPLAM 13.850 TL Açıkçası bu ikiliyi çok istiyorum görünüş olarak çok hoşuma gittiler ama kasanın mATX olması ilerleyen yıllarda sistemi güncellemek istersem bana sorun çıkarabilir mi? Sanırım daha az mATX anakart üretiliyor. Anakartın PCI 4.0 Olması ilerde üst seviye bir ekran kartı takmak istersem problem olur mu? Bu sebeplerden dolayı kafamda soru işareti oluştu.
MSI Mag pano ATX kasa ve ASROCK X870 Steel Legend AM5 bu ikili diğer sisteme göre neredeyse 8-10 bin lira arası daha pahalıya geliyor. Sanırım kasa biraz daha büyük o açıdan pek hoşuma gitmeyebilir. Anakart PCI 5.0 ve genel olarak çok tavsiye edilen bir anakart ama bu kadar fiyat farkı vermeye değer mi? Bu ikilemde kaldım yardımcı olabilirseniz veya farklı alternatifler gösterebilirseniz çok sevinirim.