Hangi telefonu almalıyım

ben seni algiladim. S25 edge buna es deger olarak yada 17 dedim fiyati düsünerek yazmadim.5060 almak isteyen birine ben neden 5070 al diyeyim. bu kisinin PC yi ne amacli kullanacagina bagli.
Anladım. Sen direkt muadil söyledin. Bende fiyat farkı çok olunca böyle oldu.

Merhaba arkadaşlar telefonum arıza yaptığı için telefon almak istiyorum. Aldığım telefonun beni uzun yıllar götürmesini istiyorum. Bu nedenle Apple biraz cihaz almak istedim ancak fiyat performans oranı çok zayıf kalıyor. Kafamı karistiran telefonları sıra ile aşağıya yazıyorum sizce hangisi daha mantıklı.
S25 edge
52k fiyatı var. Kamera ve kasa kalitesi olarak iyi bir cihaz ayrıca güncelleme desteği ve işlemci performansı olarak bu bütçeler için fena bir tercih olmadığını düşünüyorum. En büyük dezavantajı bataryası.
Honor magic 7 Pro
52k fiyatı var.Bu cihaz ile yeni tanıştım sayılır s25 edge ile fiyat ve genel özellikleri çok yakın. Kamera performansı çok başarılı. Bu cihazın 8 prosu tanıtılmış Türkiye'ye ne zaman gelir bilmiyorum ancak lansmana özel kampanya ile gelebilir.
Mi 15t pro
32kya yurtdışı ve IMEI kaydı yapılmış halde 512gb olan modelini almayı düşünüyorum ancak yıllardır Xiaomi kullanan birisi olarak reklam muhabbeti ve stabilizasyonun çok iyi olmaması canımı sıkıyor. Ancak fiyat performans olarak benim için en mantıklı seçeneklerden birisi gibi.
iPhone 16e
40k 128gb modeli. Anne benim de bir iPhone'um olsun diyeceğim bir model. Cihaz performans olarak başarılı. Dezavantajları batarya ve tek kamera olması. Açıkçası 4 kamera kullanıp alamayacağım performansı vereceğine eminim. Portre vb. çok abartılı fotoğraf çeken birisi değilim.
Poco x7 Pro
21k 256gb olanı bulunabiliyor. Bu telefon ne alaka diyebilirsiniz ancak cihaz fiyatına göre çok iyi performans veriyor. Tek eksiği kamera ben aman aman fotoğraf çeken birisi değilim ancak çektiğim fotoğraflar başarılı olsun ve telefonum da genel olarak kaliteli hissiyat versin istiyordum.
16e güzel cihaz alınabilir, Android alacaksan da poco, Xiaomi falan bakma pişman eder S25 serisi cihazlara bak (ama edge bakma bence pili üzer)

seçimler arasında yok ama honor 400 pro daha iyi seçenek gibi yazılımı stabil honor 200 kullanıcısı olarak söylüyorum sağlamlık konusunda da beni üzmedi pil konusunda da işlemci olarak da 8 gen 3 var fazla da üzmez 6k da batarya değeri sunuyor silikon karbon denilen bir teklonoji fiyat da 35k bence değerlendirebilirsin bu cihazıda poco bende önermiyorum x3 ve xiaomi 11tpro kullanmıştım bir süre sonra yazılımı gerçekten sıkıyor honor 400 pro yorumlarına bakıp bence listeye ekleyebilirsin iphone zannetmiyorum android kullanıcısı olarak bir çok özellik yok 16e de diğer iphone modellerine göre daha alt seviye bir cihaz 2026 ya girdik 120 hz telefon kullanman lazım diye düşünüyorum

16e'nin kamera donanımı çok zayıf. 1/2.55" sensör boyutu var. Bu sensör boyutu, 2018 yılında çıkan iPhone XR'daki kamerayla aynı. Samsung Galaxy A33'te bile daha büyük sensör kullanılmış (1/2"). "İşlemci iyi, görüntüyü kurtarır." falan demeyin. Ortam ışığı biraz düştüğü zaman kumlanmayı fark ediyorsun.

seçimler arasında yok ama honor 400 pro daha iyi seçenek gibi yazılımı stabil honor 200 kullanıcısı olarak söylüyorum sağlamlık konusunda da beni üzmedi pil konusunda da işlemci olarak da 8 gen 3 var fazla da üzmez 6k da batarya değeri sunuyor silikon karbon denilen bir teklonoji fiyat da 35k bence değerlendirebilirsin bu cihazıda poco bende önermiyorum x3 ve xiaomi 11tpro kullanmıştım bir süre sonra yazılımı gerçekten sıkıyor honor 400 pro yorumlarına bakıp bence listeye ekleyebilirsin iphone zannetmiyorum android kullanıcısı olarak bir çok özellik yok 16e de diğer iphone modellerine göre daha alt seviye bir cihaz 2026 ya girdik 120 hz telefon kullanman lazım diye düşünüyorum
iPhone konusunda çok haklısınız. 60 Hz çok zayıf. Honor konusunda ise 8 gen 3 iyi bir işlemci ancak diğer cihazlara göre çoklu çekirdek kısmında biraz zayıf kalıyor. tabii ki günlük kullanımda anlaşılmaz bu fark ancak insan ister istemez etkileniyor. Kamera performansını pek bilmiyorum açıkçası. Batarya verileri ve ekran çok hoş. Çok kafama yatmadı açıkçası.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iphone 16e 6 Sene iOS Support en önemli faktörlerden bir tanesi YADA iphone 17 . ileride KI kullanacagim diyorsan 128 gb olanini alma en az 256GB olanini sec
Hocam açıkçası bütçem yetmiyor ama meraktan sormak istedim. 17 mi 17 Air mi fiyatları neredeyse aynı şuanda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

s25 ultra kullanıyorum ama s25 edge de beni çok cezbetmişti. çok güzel cihaz incecik sade hafif çok güzel ve bir o kadar da güçlü. donanım ve yazılımı güçlü olduğundan ben samsung derim burada. 16e de diyebilirdim ama çok şaibeli ve düşük aralığı olan bir cihaz. s25 edge alıp keyfinize bakın derim.
S25'in batarya performansı çağın gerisinde kaldığı için kafam çok karışıyor. Yoksa ince ve hafif olması s serisinin bir ürünü olması çok öne çıkartıyor.

bence alınabilecek 2 marka var telefonda kim ne derse desin Xiaomiler vs. 1-2 ve ya 3 sene sonra minimum %30 performans kaybı yaşıyor hatta daha fazla bence alınabilecek 2 marka Samsung ve Apple. Huawei de güzel fakat iOS'un yaptığı gibi yapabildiği pek söylenemez App Store ve ya Play store yi aratır Xiaomi, Realme, Poco, Redmi, Redmagic vs. çocuk kandırmacası gibi önünü göremiyoruz ki direkt çıkıp eski android yok vs. vs. diye zırvalıyorlar ama androidin uygulamaları iOS da daha iyi çalışıyor bunlardan haberleri yok 2 sininde en iyisini elime aldım bende 16 Pro var arkadaşımda S23 ya da 24 ultra olması lazım kesinlikle tercihim Apple dan yana olurdu Animasyonlar bile farklı hissettiriyor.

bence alınabilecek 2 marka var telefonda kim ne derse desin Xiaomiler vs. 1-2 ve ya 3 sene sonra minimum %30 performans kaybı yaşıyor hatta daha fazla bence alınabilecek 2 marka Samsung ve Apple. Huawei de güzel fakat iOS'un yaptığı gibi yapabildiği pek söylenemez App Store ve ya Play store yi aratır Xiaomi, Realme, Poco, Redmi, Redmagic vs. çocuk kandırmacası gibi önünü göremiyoruz ki direkt çıkıp eski android yok vs. vs. diye zırvalıyorlar ama androidin uygulamaları iOS da daha iyi çalışıyor bunlardan haberleri yok 2 sininde en iyisini elime aldım bende 16 Pro var arkadaşımda S23 ya da 24 ultra olması lazım kesinlikle tercihim Apple dan yana olurdu Animasyonlar bile farklı hissettiriyor.
Hocam Samsung ve Apple konusunda da Samsung tarafının Türkiye'ye özgü fiyatlandırma yapması cezbedici oluyor. S25 ultra ile 17 pro Max aslında aynı fiyat etiketine sahip cihazlar ancak Türkiye fiyatları arasında %50 civarı fark var.

Hocam Samsung ve Apple konusunda da Samsung tarafının Türkiye'ye özgü fiyatlandırma yapması cezbedici oluyor. S25 ultra ile 17 pro Max aslında aynı fiyat etiketine sahip cihazlar ancak Türkiye fiyatları arasında %50 civarı fark var.
Hocam konuyu sende biliyorsun iphone ülkede çok çok overprice 16e attıkların arasında telefon denilebilecek bir cihaz değil samsung yazılım olarak apple'ı yakaladı hatta ios 26'dan daha stabil düz s25 düşünebilirsiniz s25 edge pili sıkıntı çıkarabilir

Hocam konuyu sende biliyorsun iphone ülkede çok çok overprice 16e attıkların arasında telefon denilebilecek bir cihaz değil samsung yazılım olarak apple'ı yakaladı hatta ios 26'dan daha stabil düz s25 düşünebilirsiniz s25 edge pili sıkıntı çıkarabilir
Hocam onun da ekranı küçük olduğu için eledim. Plus olabilir aslında ama fiyat farkına değer mi emin değilim. Ayrıca kart limitim plusa yetmiyor :(

Hocam onun da ekranı küçük olduğu için eledim. Plus olabilir aslında ama fiyat farkına değer mi emin değilim. Ayrıca kart limitim plusa yetmiyor :(
Hocam limit yetmemesi kötü olmuş plus modeli 2k ekran kullanıyor ki aşırı fark ediyor 513ppi cihaz çipset zaten snap 8 elite yazılımı da samsung
çok zor ama umarım bir indirim yakalarsınız

Hocam limit yetmemesi kötü olmuş plus modeli 2k ekran kullanıyor ki aşırı fark ediyor 513ppi cihaz çipset zaten snap 8 elite yazılımı da samsung
çok zor ama umarım bir indirim yakalarsınız
Hocam epey üzerinden baktığımda plus ile edge arasında fark gözükmüyor gibi. Ekranların koruması hariç birebir aynı . Kamerada megapiksel olarak edge daha iyi. Bataryada ise plus daha iyi haricinde bir fark göremedim.

Hocam epey üzerinden baktığımda plus ile edge arasında fark gözükmüyor gibi. Ekranların koruması hariç birebir aynı . Kamerada megapiksel olarak edge daha iyi. Bataryada ise plus daha iyi haricinde bir fark göremedim.
Evet hocam fakat bataryasından dolayı çok tutmadı telefon kendim bizzat kullanmadım ve çevremde kullanan da olmadığı için nasıl bir performans sunar bilemiyorum ama kağıt üstünde iyi cihaz görünüyor.

gsmarena.com'un batarya test sonucu:

1000018172.webp

Geri