Merhaba dostlar, yeni bir laptop satın almaya karar verdim. Bu laptopla Windows 10'a elveda demek istiyorum. Laptopu genel olarak yazılım, ofis programları, oyun vs. için kullanıcam. Hangi Windows 11 sürümünü (Pro, Home, SL vs.) tercih etmeliyim?
Not: Bilgisayarın özellikleri için
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v17-2/
Dostlar pro demek en güçlü en mükemmel demek değil ki neden öyle bir algı var yorumlarda anlamış değilim. Kısaca özetlemek gerekirse kullanım alanına göre sektörlere ayrılmış durumda, pro tüm özellikleri barındırırken home adı üstünde normal kullanıcıya hitap eder. Şimdi burada güzel bir parantez açmak istiyorum.
Pro, sizin muhtemelen asla kullanmayacağınız onlarca özelliği de beraberinde getirir, adını dahi bilmediğim programlar barındırır bunların en basiti server( tam adını hatırlayamıyorum ) bunu muhtemelen hiçbir ev ve oyun kullanıcısı kullanmayacaktır ama adı pro ya pro olsun güçlü olsun diye bilmeden yüklüyoruz… Bilgisayarın stabil, ihtiyaca yönelik olsun çok boş program yüklü olmasın diskimi doldurmasın diyorsan tercihini bu şekilde yapabilirsin. Microsoft un sayfasında detaylı bir şekilde sürümlerin farkları mevcuttur vaktim olmadığı için linkleyemeyeceğim üzgünüm. Umarım anlatmak istediğimi kaparsın ve umarım anlatabilmişimdir, iyi forumlar.