Neler Yeni

Hangisini yapmak daha mantıklı?

Biostech

80+
Bütçe
14000
Arkadaşlar merhaba, önümde 2 seçenek var ve değerli görüşlerinize ihtiyacım var.
1 ay sonra 6 aylığına askere gideceğim ve normalde düşüncem askerden gelince 13-14k bandında bir sistem hazırlamaktı fakat bulunduğum ilde aşağıdaki özelliklere ve ekipmanlara sahip bir sistem denk getirdim. Aşağıdaki sistem ve ekipmanlar için satıcı arkadaş 14K istiyor. Mantıklı olan aşağıdaki sistemi almak mı yoksa 7-8 ay sonra yeni bir sistem mi düzmek? 7-8 ay sonra bu sistemi şuan almazsam almadığıma üzülür mü yoksa güler miyim?

Kendi düşüncem ise Ekipmanlar ve koltuğu düşününce büyük bir avantaj var ve bu sistemi alıp kenara koyup gitmek daha mantıklı gibi.

Anakart: Msi Z390m Mortar
İşlemci: Intel i7 9700K (sıvı soğutması var markasını bilmiyorum)
Ekran Kartı: Msi Rtx 2070 8gb Trifozr
Ram: Corsair 8+8 Rgb 8Gb 3600mHz (Muhtemelen vengance pro - cl değerini bilmiyorum)
Psu: Corsair Tx 750m
Depolama: 250 Gb Samsung 970 nvme + 120gb Samsung SSD + 1tb hdd
Kasa: Marka model bilmiyorum, önü iki büyük fanlı RGB kasa
Monitör: Aoc 144hz monitör

Ekipmanlar:
Kulaklık: Logitech G930
Mouse: Logitech G502 hero
Klavye: Corsair K68
Koltuk: Rampage Knight serisi
Direksiyon seti: Marka model bilmiyorum ama çok kaliteli pahalı bir şey değilmiş
Pc masası ve 2. Bir monitör daha verecek muhtemelen 1080p olmayan bir monitör

Garanti durumları: 2019.01 tarihinde alınmış ve muhtemelen yeni bitmişler.

Xdeath

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Serhan
Hocam bence 7 8 aya fiyatları daha makul olur sonuçta hepsi 3 yıllık

Biostech

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bence 7 8 aya fiyatları daha makul olur sonuçta hepsi 3 yıllık
Normalde ben de sizin gibi düşünüyorum hocam ama monitör, koltuk ve ekipmanlar da ucuz şeyler olmadığı için sadece kasa bütçesiyle tümünü alma avantajı da aklımı karıştırmıyor değil. Bir de şu mining muhabbeti 7-8 ay sonraya artış gösterirse vay halimize olacak gibi ekran kartı konusunda.
7-8 ay sonraya 14K ya bu sistem ve ekipmanlardan daha iyisini toplar mıyız dersin?

Xdeath

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Serhan
Normalde ben de sizin gibi düşünüyorum hocam ama monitör, koltuk ve ekipmanlar da ucuz şeyler olmadığı için sadece kasa bütçesiyle tümünü alma avantajı da aklımı karıştırmıyor değil. Bir de şu mining muhabbeti 7-8 ay sonraya artış gösterirse vay halimize olacak gibi ekran kartı konusunda.
7-8 ay sonraya 14K ya bu sistem ve ekipmanlardan daha iyisini toplar mıyız dersin?
Hocam yani ne desem yalan olur 7-8 aya ne olacağı belli olmaz :D

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Bence alınmaz. Garantisi bitmiş parçalara o paralar verilmez. Yani ben kendimce düşündüğüm zaman o parayı bağlamam.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Beklemek daha mantıklı diyorsunuz o zaman
Aynen bekle aceleye getirmeye gerek yok zaten alsanda 6 ay yatacak az bişe garantisi olan parçalarda garanti dısı kalacak. Sen bu pc yi uzun zaöam kullanacaksın sıkıntı yani. Geldiğinde illaki ynie 2. el de bulursun sıfırda toplarısn. Bana kalırsa abin ablan yakın birisine paranı bırak. Stoklar gelirse bi ekran kartı alsınlar sana. 3060 flaan gelecek güzel fiyatlardan gelrise alınır. Anlayan birisine bırak paranı.

Biostech

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynen bekle aceleye getirmeye gerek yok zaten alsanda 6 ay yatacak az bişe garantisi olan parçalarda garanti dısı kalacak. Sen bu pc yi uzun zaöam kullanacaksın sıkıntı yani. Geldiğinde illaki ynie 2. el de bulursun sıfırda toplarısn. Bana kalırsa abin ablan yakın birisine paranı bırak. Stoklar gelirse bi ekran kartı alsınlar sana. 3060 flaan gelecek güzel fiyatlardan gelrise alınır. Anlayan birisine bırak paranı.
Sıkıntı olmaz sadıç, askerdeyken stoklar tazelenirse eşime aldırırım zaten. Dediğin gibi en mantıklısı bu olacak gibi duruyor

Top Bottom